12.12.2020
klo
SHL
Rögle -1,5
ComeOn | 1.70
ASETA VETO

12.12.2020 Rögle - Oskarshamn

Lauantain SHL- kierroksella hurjassa vireessä läpi alkukauden ollut Rögle saa vieraakseen Oskarshamnin. Oskarshamn on todella kovan urakan edessä, sillä Rogle ei ole hävinnyt kotona koko kauden aikana. Suomalaisväriä ottelussa nähdään molemmissa joukkueissa, sillä Röglen kakkoskentästä löytyy Olli Palola, sekä Oskarshamnin ykkössentterinä häärii Kim Strömberg.

Rögle

Kotijoukkue Röglen alkukausi on ollut sensaatiomainen. Joukkue johtaa koko sarjaa, kun 20:ssä ottelussa Rögle on saanut kasaan 44 pistettä maalierolla 71-45. Viimeisestä 12:sta ottelusta Rögle on voittanut 9, ja parhaillaankin joukkue seilaa kolmen ottelun voittoputkessa. Kolmen viime ottelun maalierokin on murskaava 14-4, joten joukkue on erittäin kovassa vireessä.

Kotona joukkue on ollut täysin pysäyttämätön. Koronatapausten takia Rögle on joutunut muutaman kotiottelunsa siirtämään aikaisemmin, mutta joukkue on päässyt kotiluolassaan 8 kertaa askiin ja voittanut kaikki ottelunsa suoraan, eikä ole menettänyt edes yhtä pistettä. Sarjan kovimman kotijoukkueen maaliero kotona on 36-17.

Joukkeelta ei löydy SHL:n laadukkainta kokoonpanoa, mutta ei lähellekään heikontakaan. Ykköskenttä Zaar - Ryfors - Everberg on ollut kovassa iskussa läpi kauden. Koko ketju onkin pelannut lähestulkoon piste per peli -tahdilla tähänastisen kauden. Lisäksi kakkoskentästä Palolan rinnalta löytyy Adam Tambellini, joka takoi Allsvenskanissa MoDon riveissä 39:ssä ottelussa peräti 64 pistettä. SHL:ssä Tambellini on pelannut 9 ottelua keräten niissä 8 pistettä joten varsin pätevä pelimies on kyseessä.

Muita mainitsemisen arvoisia nimiä on tehokas kanukkipakki Eric Gelinas, sekä poikkeuksellisen taitava nuori ruotsalaishyökkääjä Nils Hoglander, joka muistetaan myös ilmaveivistä Suomea vastaan nuorten MM-kisoissa. 

Rögle pelaa erittäin vauhdikasta kahden suunnan kiekkoa, missä kiekko ja miehet liikkuvat nopeasti. Erittäin hyvä joukkuepeli onkin luonut pohjan, jolla Rögle on kulkenut voitosta voittoon, ja joukkueen itseluottamus on varsin korkealla tasolla.

Röglen viimeisimmät kotiottelut

  • 10.12 Rögle - Skellefteå 5-2
  • 6.12 Rögle - Växjö 4-2
  • 1.12 Rögle - HV-71 4-0
  • 12.11 Rögle - Brynäs IF 4-1
  • 22.10 Rögle - Frölunda HC 5-4

Oskarshamn

Viime kaudeksi ensimmäistä kertaa SHL:ään noussut Oskarshamn aloitti kautensa varsin pirteästi, mutta kuten yleensä ennakkoon heikommille joukkueille käy, myös Oskarshamnille on koittanut vaikeammat ajat. Joukkue on ajautunut jo 7 ottelun tappioputkeen ja sarjataulukossa vierailijat ovat valahtaneet jo sijalle 11. 20:stä ottelusta kasassa on 25 pistettä maalierolla 54-61.

Vieraissakaan peli ei ole oikein kulkenut. 9:stä pelistä kasassa on 9 pistettä maalierolla 22-30. Alku kulki vieraissakin ja 4:stä ensimmäisestä vierasmatsista Oskarshamn voitti 3. Sen jälkeen kyyti on ollut kylmää ja viimeiset 5 vierasmatsia ovat päättyneet tappioihin maalierolla 18-7.

Materiaaliltaan Oskarshamn kuuluu SHL:n heikoimpiin. Tasosta kertonee se, että joukkueen ykkössentterinä on Kim Strömberg, joka ei ole edes SHL:ää heikommassa Liigassa aivan ykköskorin sentteri. Strömberg onkin onnistunut kasaamaan tällä kaudella ainoastaan 9 pistettä, mikä on liian vähän ykkössentteriltä. 

Parhaimmat onnistujat löytyvätkin kakkoskentästä. Fredrik Olofsson sekä Kim Roshdal ovat joukkueen parhaimmistoa ja parhaat pistemiehet. Molemmat herrat pelasivatkin viime kaudella Allsvenskanissa MoDossa, joten aivan SHL:n ykköskorin miehistä ei ole kysymys. Lisäksi Pohjois-Amerikan vahvistukset Tyler Kelleher ja Nolan Zajac ovat pelanneet mallikkaat alkukaudet.

Oskarshamnin viimeisimmät vierasottelut

  • 10.12 Malmö - Oskarshamn 4-0
  • 8.12 Växjö - Oskarshamn 4-3
  • 21.11 Örebro - Oskarshamn 2-1
  • 19.11 Frölunda - Oskarshamn 4-1
  • 12.11 Leksand - Oskarshamn 4-2

Yhteenveto

Molemmat joukkueet pääsevät otteluun ilman suurempia poissaoloja. Materiaaliltaan Rögle on ainakin pari napsua vierailijaa Oskarshamnia vahvempi, mikä tulee ottelussa näkymään Röglen kiekonhallintana läpi ottelun. Rögle tulee liikuttamaan kiekkoa vauhdikkaasti neljän laadukkaan ketjun voimin, mihin Oskarshamnin kevyehkö materiaali ei vain pysty vastaamaan.

Ottaen huomioon Röglen järkyttävän kovan kotisaldon, Oskarshamnin surkean vireen sekä joukkueiden materiaalierot, on hyvin todennäköistä että Rögle tulee ryöpyttämään Oskarshamnia useamman maalin erolla. Siksi valintani otteluun on Rögle -1,5.

Valinta: Rögle -1,5

Kerroin: