17.1.2021
klo
NHL
Toronto voittaa ottelun
Unibet | 1,81
ASETA VETO

17.1.2021 Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs

NHL on vihdoin saatu polkaistua käyntiin, joten mikäs sen parempaa, kuin viettää viikonloppu sohvalla pelejä katsoen. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Ottawa Senators ja Toronto Maple Leafs pelaavat back to back ottelun. Ensimmäisen ottelun Ottawa vei nimiinsä lukemin 5-3.

Toronto Maple Leafs

Toronton kausi ei ole lähtenyt aivan odotetulla tavalla käyntiin. Ensimmäisessä ottelussa kotona oli tiukkaa Montrealin kanssa, mutta Maple Leafs onnistui kääntämään ottelun jatkoajalle voitokseen. Perjantain vierasottelussa Ottawaa vastaan Maple Leafs pyöritti peliä lähes miten halusi, mutta kaveri kävi napauttamassa maalit melkein jokaisesta paikasta.

Toronton alkukauden ongelma on ollut heikko puolustus- ja maalivahtipeli. Maalilla Frederik Andersen on ollut epävarma, eikä puolustus hänen edessään ole ollut kovin aktiivista. Hyökkäyspäässä peli toimii varsin hyvin, mutta maalipaikkoja tuhlaillaan aivan liikaa.

Materiaali Torontolla on todella leveä ja kova. Hyökkäyksestä löytyy taitoa ja nopeutta vaikka muille jakaa. Mainittakoon esimerkiksi herrat John Tavares, Auston Matthews, Mitch Marner ja William Nylander. Lisäksi taidon ja nopeuden lisäksi on mukava sekoitus kokemusta, sillä joukkueesta löytyy kaksi kaveria, jotka ovat pelanneet yhteensä pitkälti päältä 2000 ottelua NHL:ssä - Joe Thornton ja Jason Spezza. Puolustuksesta löytyy myös laadukkaita pelaajia, kuten Morgan Reilly, Jake Muzzin sekä ensimmäiset pelit alisuorittanut T.J Brodie.

Kaiken loksahtaessa kohdalleen Toronto on erittäin varteenotettava joukkue menemään pitkälle, mutta paljon pitää vielä tapahtua.

Ottawa Senators

Ottawa pelasi Torontoa vastaan vasta kauden ensimmäisen pelin, ja varsin mallikkaasti pelasikin. Peli ei ollut kovin tyylikästä, mutta sitäkin tehokkaampaa. Joukkue nappasi 5-3 voiton, mikä ei todellakaan ollut odotettavissa ennen peliä. Ottawa pelasi niin kuin kapealla materiaalilla pitääkin pelata - yksinkertaista joukkuepeliä. Täksi kaudeksi hankittu Matt Murray oli maalilla mies paikallaan, mikä onkin yksi elinehto Ottawan joukkueelle.

Kuten totesinkin - Ottawan materiaali ei ole kovinkaan leveä. Sitä povataankin sarjan häntäpäähän myös tällä kaudella. Joukkue menetti viime kauden parhaimman pelaajansa Anthony Duclairin, eikä tilalle ole juurikaan kovia vahvistuksia saatu. Kovimpana lienee venäläinen Evgeni Dadonov. Joukkueen ehdottomasti kovimmat nimet ovat hyökkääjä Brady Tkachuk, sekä puolustaja Tomas Chabot. Muita mielenkiintoisia nimiä on AHL:ssä viime kaudella kovaa jälkeä tehneet Josh Norris ja Drake Batherson sekä nuorten MM-kisoissakin loistanut Saksan Tim Stützle.

Yhteenveto

Ensimmäisen kohtaamisen tulos ei kerro ihan koko totuutta. Toronto oli huomattavasti parempi joukkue, joka kuitenkin puolusti laiskasti, eikä maalivahtipelikään ottanut onnistuakseen. Toronto myllytti useita pitkiä hyökkäyksiä, mutta toistaiseksi ruuti oli vielä märkää. Materiaaliltaan Toronto on huomattavasti Ottawaa laadukkaampi, mikä eittämättä tulee näkymään myös seuraavassa pelissä. Toronto luo paljon enemmän maalintekopaikkoja, joka ennen pitkää näkyy myös maalisarakkeessa. Uskon, että Toronto ei anna eilisen tapahtua uudestaan, vaan he palaavat kaukaloon sisuuntuneena ja näyttävät heikolle Ottawalle kaapin paikan.  Siksi pelivalintani onkin Toronto voittaa ottelun.

Valinta: Toronto voittaa ottelun

Kerroin:

Unibet 1,81