8.6.2022
klo
03:00
NHL
Tampa Bay - New York Rangers
Tampa Bay (ML)
Pinnacle 1,57
Oikein
ASETA VETO

NHL

8.6.2022 klo 03:00

Tampa Bay Lightning - New York Rangers 8.6.2022

Tänään pelataan taas Amalie Arenalla Tampan isännöidessä Rangersia. Tampa sai kavennettua ottelusarjan edellisessä kohtaamisessa joten voitot ovat nyt Rangersille 2-1. Ottelusarjan avausottelu oli Rangersin näytöstä, mutta kaksi viimeistä ovat olleet erittäin tasaisia ja molemmat päättyneet numeroin 3-2. Tampalla on pieni etulyöntiasema kotiottelussaan, mutta Rangers on kuitenkin erittäin vahva joukkue ja tänään on hyvinkin käänteentekevä ottelu. Onko sarja tasan 2-2 vai johtaako Rangers jo 3-1 sarjaa? Se selviää yöllä. 

Sarjan ensimmäinen ottelu päättyi 6-2 Rangersille, Toinen 3-2 Rangersille ja kolmas Tampalle 3-2. Stanley Cup-finaaleihin etenee neljällä voitolla. 

Tampa Bay Lightning

Tämä sarja ei missään nimessä alkanut Tampan kannalta suotuisasti ja nopeasti sarja olikin jo 2-0 Rangersille. Tampa Bay sai kuitenkin kaivatun voiton edellisestä ottelusta ja kavensi sarjan 2-1 tilanteeseen. Tampan voittomaali syntyi vain 42 sekuntia ennen loppua, kun Nikita Kucherov antoi erinomaisen syötön Ondrej Palatille joka viimeisteli kiekon ohi Igor Shesterkinin. Voitto oli henkisesti varmasti todella tärkeä ja saattaa kääntää sarjan kulun täysin. 

Ottelu oli tiukka, mutta Rangers meni kuitenkin jo avauserässä 2-0 johtoon, joka näytti Tampan kannalta erittäin huonolta. Kuitenkin jo pitkään kaivatut tähtipelaajat heräsivät ja ottivat joukkueen reppuselkään ja tasoittivat ottelun ensin Kucherovin kavennusmaalilla, jonka jälkeen Stamkos tasoitti pelin ylivoimalla heti kolmannen erän alkuun. Voittomaalin rustasi tosiaan Ondrej Palat aivan viimeisillä hetkillä ja voitto oli valmis. 

Kucherov oli jälleen isossa roolissa ja takoi tehot 1+2, Stamkos 1+1 ja Victor Hedman 0+2. Eli juuri ne kaverit jolta onnistumisia osasi odottaakin mikäli joukkue voittoon asti yltää. Jos sama tahti jatkuu ei Tampalla ole hätää tässä sarjassa. Tampalla ei ehkä ole edellisvuosiin nähden yhtä laajaa rosteria, etenkin kun Brayden Point on edelleen sivussa loukkaantumisen vuoksi, mutta ratkaisuvoimaa on enemmän kuin Rangersilla. 

Maalivahtiosastolla Andrei Vasilevski oli erinomainen maalilla edellisessä ottelussa torjuen 28 kiekkoa. Tampa loi huomattavasti enemmän paikkoja ottelussa, josta kertoo vastustajan maalivahdin torjunnat, joita kertyi peräti 48.

Seuraa heitä:

  • Nikita Kucherov
  • Steven Stamkos
  • Ondrej Palat

New York Rangers

Sarja alkoi Rangersin kannalta hienosti, kun se otti kaksi peräkkäistä voittoa kotiareenallaan. Tampa kuitenkin sai kavennettua sarjan heti omassa kotiottelussaan, joten nyt täytyy keksiä keinot ettei Tampa pääse tasoittamaan sarjaa tänään. Rangers sortui jäähyilyyn edellisessä ottelussa ottaen peräti kuusi 2 minuutin jäähyä, joista Tampa kavensi ja tasoitti ottelun. 

Jäähyboksista pitää pysyä poissa Tampan tasoista joukkuetta vastaan, joten siinä on yksi keino miten sarja saadaan pidettyä omissa käsissä. Hermokontrolli ei saa pettää, varsinkaan Jacob Trouballa joka otti kolme kahden minuutin jäähyä tuossa ottelussa. Rangersin oma ylivoimapeli on kuitenkin myös hyvällä tasolla, kun molemmat maalit ottelussa tuli ylivoimalla Mika Zibanejadin sekä Chris Kreiderin toimesta. 

Zibanejad on jatkanut tehokasta pelaamistaan ja takoi jälleen tehot 1+1. Artemi Panarin oli myös tehokkaalla pelipäällä ja tarjoili molempiin maaleihin syötöt. Myös Rangersin toiseksi tehokkain pelaaja pudotuspeleissä oleva Adam Fox sai syötön avausmaaliin ja on nyt kerännyt tehot 5+18=23, 17 otteluun. Maalilla Igor Shesterkin oli erinomainen tappiosta huolimatta. Shesterkin torjui 48 kiekkoa ja antoi voitolle mahdollisuuden, mutta ikävä takaisku aivan loppumetreillä pilasi miehen lähes täydellisen pelin. 

Pystyykö Rangers pysäyttämään Tampan rummutuksen vai jatkuuko edellisessä ottelussa näkynyt selviytymistaistelu edelleen? Rangersin kannalta ei ainakaan olisi suotavaa päästää Tampaa noin monelle hyvälle maalintekopaikalle mitä edellisessä pelissä oli. Kiitos Igor Shesterkinin hyvien otteiden, ei lukemat revenneet pahasti jo alkuvaiheessa. 

Seuraa heitä:

  • Igor Shesterkin
  • Mika Zibanejad
  • Adam Fox

Sarja tasoihin

Tampan edellinen esitys oli sen verran vakuuttava, että voi odottaa samanlaista esitystä jälleen tänään. 51 laukausta kohti Shesterkiniä edellisessä ottelussa oli melkoinen rummutus, mutta hieman lisää tehokkuutta niin Rangersilla ei ole saumaa. Tampan ylivoima on tehokasta, mutta Rangersin tapaan joukkue sortui omaankin jäähyilyyn liian usein. 

Tänään uusi ääni kellossa ja virheistä on opittu. Tampan ML voitto on hyvä pelikohde omalle lapulle.

Vihje: 
Tampa Bay (ML)