8.5.2022
klo
19:30
NHL
Boston Bruins - Carolina Hurricanes
Boston Bruins (ML)
Lucky Casino 1,78
Oikein
ASETA VETO

NHL

8.5.2022 klo 19:30

Boston Bruins - Carolina Hurricanes

Bruinsin ja Hurricanesin neljäs ottelu tässä sarjassa alkaa tänä iltana klo 19:30 suomen aikaa. Carolina johtaa sarjaa voitoin 2-1 ja tänään Bruins jälleen pääsee kotiyleisön eteen tasoittamaan sarjaa. Sarja on tähän mennessä ollut erittäin kuuma ja vaiherikas. Bruins on onnistunut hämmentämään Carolinaa, mutta Carolina iski kahdessa ensimmäisessä pelissä tylyt lukemat taululle. Kolmas osaottelu meni Bruinsin tilille ja nyt sarjaa lähdetään tasoittamaan. 

Loukkaantumistilanne kummallakin on hyvä, eli pelaajia ei juuri sairastuvalla ole, paitsi Carolinalla, kun molemmat maalivahdit ovat enemmän tai vähemmän rikki. Antti Raanta loukkaantui joukkueiden toisessa ottelussa eikä ollut enää mukana kolmannessa pelissä. Kolmosvahti Pyotr Kochetkov oli maalissa edellisessä ottelussa, joten toivottavaa olisi Canesin kannalta, että Raanta olisi pelikuntoinen. 

Boston Bruins

Ottelusarja lähti Bruinsin kannalta murheellisesti käyntiin kun kaksi ensimmäistä ottelua päättyi 5-1 ja 5-2 ja näytti jo siltä, että Carolina kävelee Bostonin yli leikitellen. Kolmannessa ottelussa Bruins kuitenkin sai kaivatun voiton lukemin 4-2 ja kavensi ottelusarjan. Nyt jälleen kotiyleisön edessä on mahdollisuus tasoittaa tämä tulikuuma ottelusarja. Edellisen ottelun ratkaisija oli kaikkien rakastama Brad Marchand joka taiteili tehot 1+2. Myös David Pastrnak oli myös tehokkaalla päällä ja iski pöytään tehot 1+1. 

Kahdesta ns. murskatappiosta huolimatta ottelut olivat pelillisesti tasaisia. Carolina oli vain tehokkaampi omissa paikoissaan ja Bruinsin hyökkäyspeli on tukkoista. Kolmanteen otteluun tehdyt kokoonpanomuutokset olivat rautaa kolmannessa pelissä ja ykkösnyrkki Pastrnak-Bergeron-Marchand oli liekeissä. Nyt joukkueella on selkeä ykkösketju, mutta alemmissa ketjuissa ei ole enää niin paljon ratkaisuvoimaa Pastrnakin siirryttyä Bergeronin ja Marchandin rinnalle. Mihin tämä riittää, sen aika näyttää. 

Maalivahtipeli on kysymysmerkki Bruinsilla. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa maalia vartioi Linus Ullmark, mutta viimeisimmässä voitokkaassa ottelussa maalilla oli Jeremy Swayman, joka pelasikin erinomaisesti. Jatkaako Bruins voittavalla maalivahdilla vai saako Ullmark jälleen mahdollisuuden? Molemmat maalivahdit ovat kuitenkin koko kauden otannalla pelanneet hyvin, mutta pudotuspeleissä sen joka voittaa on pelattava. 

Seuraa heitä:

  • Brad Marchand
  • David Pastrnak
  • Patrice Bergeron

Carolina Hurricanes

Canesin pudotuspelitaival lähti käyntiin erinomaisesti. Joukkue pelasi hyvää kiekollista peliä ja oli tehokas omissa maalipaikoissaan. Ensimmäinen ottelu päättyi suvereenisti numeroin 5-1 ja toinen ottelu 5-2. Kolmas ottelu oli kuitenkin edellisiä tasaisempi ja Bruins onnistui kaventamaan ottelusarjan Carolinan heikon viimeistelyn ansiosta. Nyt mitataan Carolinan mentaalipuolta, kun käänteentekevä neljäs ottelu on käsillä. 3-1 johdossa olisi luonnollisesti mukavampi palata kotiyleisön eteen seuraavaan otteluun. 

Carolinalla on ikävä tilanne, kun molemmat maalivahdit ovat loukkaantuneina. Antti Raanta koki kovia David Pastrnakin käsittelyssä joukkueiden toisessa ottelussa eikä pystynyt pelaamaan vielä kolmannessa ottelussa vaan torjuntavastuun otti nuori venäläisvahti Pyotr Kochetkov. Raannan pelikunnosta ei ole vielä tietoa, mutta on mahdollista että suomalainen on mukana kokoonpanossa jo tänään. 

Suomalaisia täynnä vilisevä Hurricanes lauma saa tänään pistää parastaan Bostonin kotiyleisön edessä mikäli mielii lähteä kotiin 3-1 ottelusarjan johdossa. Viimeistelyn täytyy olla parempaa kuin edellisessä ottelussa ja on toivottava maalivahtitilanteen ratkeavan suotuisasti Canesin kannalta. Kochetkov ei pelannut huonosti, mutta ei ole ihanteellinen tilanne jos ns. kolmosveskari joutuu putkien väliin pudotuspeleissä. Suomalaisittain kannattaa tänään tietysti seurata Sebastian Ahon, Teuvo Teräväisen sekä Jesperi Kotkaniemen edesottamuksia. 

Seuraa heitä:

  • Sebastian Aho
  • Teuvo Teräväinen
  • Maalivahtitilanne

Ottelusarja tasoihin

Bruins pistää kotiyleisönsä edessä kaiken peliin ja Carolinan epävarma maalivahtitilanne nousee esiin kysymysmerkkinä. Bruinsin ykkösnyrkki Pastrnak-Bergeron-Marchand aiheuttaa vaarallisia tilanteita ja hämmennystä Canes päätyyn jatkuvasti. Bostonin maalilla jatkanee Jeremy Swayman joka pelasikin erinomaisesti edellisessä ottelussa. 

Bruins on ollut erinomainen kotijoukkue ja on voittanut viisi edellistä otteluaan kotona ja kymmenestä edellisestä kotiottelustaan seitsemän. Bruinsin voitto (ML) antaa hyviä kertoimia ja tänään sarja menee tasoihin.

Vihje: 
Boston Bruins (ML)