7.6.2022
klo
03:00
NHL
Edmonton Oilers - Colorado Avalanche
Colorado (ML)
Lucky Casino 1,80
Oikein
ASETA VETO

NHL

7.6.2022 klo 03:00

Edmonton Oilers - Colorado Avalanche

Edmontonin Rogers Placessa pelataan jälleen. Colorado on vahvasti niskan päällä johtaessaan sarjaa jo ratkaisevan tuntuisesti 3-0 voitoin ja on vain voiton päässä StanleyCup finaaleista. Edmonton pääsee nyt kotiyleisön eteen aloittamaan ns. mahdottoman tekemisen ja aloittaa nousun eikä tappioihin ole enää varaa. Coloradolla on sen sijaan aika helppo hengitellä tässä tilanteessa. 

Ensimmäinen osaottelu päättyi todelliseen maalijuhliin Coloradon viedessä ne kinkerit peräti 8-6 numeroin. Toinen ottelu oli jälleen suvereeni esitys ja 4-0 numerot oli summerin jälkeen taulussa. Edmontonin ensimmäinen kotiottelu oli tasaisempi, mutta silti Colorado otti tiukan pelin päätteeksi 4-2 voiton. 

Edmonton Oilers

Edmontonin pudotuspelit ovat sujuneet tähän mennessä hienosti. Nyt tuntuu, että vastus on vain astetta liian kova, eikä joukkue oli saanut juuri mitään aikaan. Ensimmäinen sarja Los Angeles Kingsiä vastaan oli tasainen ja eteni aina game seveniin asti, josta Edmonton kairasi kliinisen 2-0 voiton ja eteni Calgary Flamesia vastaan, joka oli oman konferenssinsa ykkönen. Tämäkin sarja eteni aina seitsemänteen otteluun, josta Edmonton otti tiukkaakin tiukemman jatkoaikavoiton. 

Edmonton teki ketjumuutoksia edelliseen otteluun, kun joukkue oli jo 2-0 tappioasemassa sarjassa. Päävalmentaja Jay Woodcroft erotti Connor McDavidin ja Leon Draisatlin ykkösketjusta ja iski Draisatlin kakkosketjun sentteriksi. Tämä ei tuonut tarvittavaa tulosta, joten jännä nähdä millä kokoonpanolla tänään lähetään otteluun, joka on pakko voittaa. Kaiken hyvän lisäksi McDavidin ja Draisatlin kanssa yhdessä pelaava Evander Kane on pelikiellossa tulevasta ottelusta hölmöiltyään edellisessä ottelussa Nazem Kadria kohtaan, joka on sivussa ainakin tästä ottelusta myös. 

Pudotuspelien parhaimmistoa ihan koko liigan mittapuulla ovat olleet juurikin yllä mainitut Connor McDavid ja Leon Draisatl. Runkosarjaa dominoinut McDavid on ollut pudotuspeleissäkin ilmiliekeissä ja tehtaillut nyt 15 otteluun 30 tehopistettä (9+21) ja Leon Draisatl 15 otteluun 28 tehopistettä (7+21). Kaksikko on pudotuspelien pistepörssin kaksoisjohdossa. McDavid voitti runkosarjan pistepörssin 123 tehopisteellä Draisatlin ollessa neljäs. 

Maalivahtipeli on suuri kysymysmerkki Edmontonilla. Mike Smith on pelannu suht hyvin vaikka epätasaisuus on paistanut pitkin sarjoja. Smithin torjuntaprosentti 91,7% on varsin hyvä, mutta huonoja pelejä on tullut liikaa. Ei Edmonton kuitenkaan Smithin suorituksiin kaadu jos se kaatuu, vaan siihen että rosteri ei ole tarpeeksi laaja. Yhden kentän joukkue. 

Seuraa heitä:

  • Connor McDavid
  • Leon Draisatl
  • Mike Smith

Colorado Avalanche

Coloradon pudotuspelit ovat olleet oikeastaan juuri sitä mitä odotettiin. Suvereenia tekemistä. Joukkue pudotti Nashvillen jatkosta suoraan 4-0 voiton ja eteni ensimmäisenä joukkueena puolivälieriin, jossa se vastaansa St.Louis Bluesin. St.Louis aiheutti hieman ongelmia alkuun, mutta kuitenkin Avs paineli jatkoon 4-2 voitoin. Nyt välierät Edmontonia vastaan näyttävät melkoiselta ylijuoksulta kohti Stanley Cup finaaleja, mutta vielä yksi voitto pitäisi ottaa. 

Loukkaantumishuolia ei ole muita kuin hienon kauden pelannut Nazem Kadri joka on ainakin tämän ottelusarjan loppuun asti sivussa, kun Oilersin Evander Kane ajeli Kadrin päädyssä pahannäköisesti. Coloradon laajassa rosterissa Kadrin poissaolo ei tunnu yhtä paljon kuin Kanen poissaolo Edmontonille, vaikka tietysti iso pala Avsin hyökkäyspeliä onkin. Colorado on näillä otteilla, laajalla rosterilla ja vahvalla viisikkopelillään selkeä suosikki voittamaan Stanley Cupin. 

Coloradon selkeitä tähtiä pudotuspeleissä ovat myös runkosarjassa loistaneet Nathan MacKinnon, Mikko Rantanen, Cale Makar ja kumppanit. MacKinnon on tehnyt 13 otteluun 17 tehopistettä, joista 10 on maaleja. Makar on myös pakin paikalta nakutellut 17 tehopistettä ja +- lukeman +12. Suomalaisittain Rantanen on ollut erinomainen 16 tehopisteellään ja siirtorajan kynnyksellä Montrealista siirtynyt Artturi Lehkonen on yllättänyt ainakin allekirjoittaneen. Lehkosellakin on jo 8 tehopistettä 13 otteluun vaikka saa huomattavasti vähemmän peliaikaa kun isoimmat tähdet. 

Maalivahtipeli on tällä hetkellä se isoin kysymysmerkki myös Coloradolla. Runkosarjassa loistanut Darcy Kuemper on ollut yllättävän huono näissä pudotuspeleissä ja nyt kahdessa viimeisessä ottelussa torjuntavastuun on ottanut Pavel Francouz, joka onkin pelannut erinomaisesti. Kuemperin tilastot ovat 10 pelatun ottelun jälkeen 89,7% ja Francouzilla 5 ottelussa 92%. Kuemper on vaihdettu kaksi kertaa maalilta pois kesken pelin. 

Seuraa heitä:

  • Nathan MacKinnon
  • Mikko Rantanen
  • Cale Makar

Puhtaalla pelillä finaaleihin

Colorado on näyttänyt jo aiemmissa peleissä olevansa aika suvereeni jatkoonmenijä tässä sarjassa eikä Edmonton ole ykkösketjuaan lukuunottamatta saanut oikein mitään aikaan. Nyt Evander Kanen poissaolo tästä pelistä ei ainakaan auta asiaa. Colorado on ollut tehokas ja luo maalipaikkoja liukuhihnalta ja ratkaisuvoimaa löytyy myös kahden ensimmäisen ketjun takaa. 

Coloradon voitolle (ML) tarjotaan hyvää kerrointa sillä sarja katkeaa tänään ja ensimmäinen Stanley Cup-finalisti on selvillä.

Vihje: 
Colorado (ML)