Hävitty
ASETA VETO

NHL

7.5.2022 klo 04:30

Bluesin ja Wildin kolmas pudotuspelikamppailu käynnistyy tänä yönä klo 04:30 suomen aikaa. Ottelusarja on tasalukemissa 1-1, kun Wild murskasi Bluesin edellisessä ottelussa peräti 6-2. Wild oli etenkin ensimmäisessä erässä täysin suvereeni ja paukutti neljä maalia reiluun 20 minuuttiin Blues vahti Ville Husson selän taakse. Peli oli käytännössä ohi siis jo ensimmäisen erän jälkeen eikä Blues saanut tarvittavaa loppukiriä aikaiseksi.

St. Louis pääsee vihdoin kotiyleisön eteen pelaamaan, kun kaksi edellistä pelattiin Wildin kotiareenalla ja nyt on oiva paikka siirtyä ottelusarjassa jälleen johtoon.

St. Louis Blues

Runkosarjansa kahteen tappioon päättänyt Blues oli tämän pudotuspelisarjan avausottelussa suvereeni ja otti ensimmäisen kiinnityksen 4-0 voitolla. Maalivahti Ville Husso pelasi erinomaisesti ja nappasi kaikki Wildin 36 yritystä ollen ottelun paras pelaaja. David Perron teki ottelussa hattutempun ja syötti yhden, eli oli mukana kaikissa joukkueensa maaleissa. Perron pelasin muutenkin vahvan runkosarjan tehden 69 otteluun 61 tehopistettä ja pistetehtailu näyttäisi jatkuvan myös pudotuspeleissä.

Toinen ottelu oli taas päinvastainen ensimmäiseen otteluun verrattuna, kun Wild pommitti Bluesin verkkoon reiluun 20 minuuttiin neljä maalia. Ville Hussolla ei ollut paras päivä tässä matsissa, mutta paransi kuitenkin loppua kohti, kuten koko joukkue. Blues ei kuitenkaan saanut kunnollista loppukiriä aikaiseksi vaan Wild paketoi ottelun lopussa pelin iskemällä kiekon tyhjään reppuun. 6-2 lopputulos ei varmasti miellytä Blues joukkuetta, mutta nyt se pääsee näyttämään osaamisensa vihdoin kotiyleisön eteen.

Erikoistilanteet tulevat olemaan pudotuspeleissä kriittisessä asemassa ja siinä mielessä on hyvä tilanne, kun Bluesin ylivoima on ollut koko kauden hyvää ja pudotuspeleissäkin näyttänyt tehokkuutensa. Maalivahtipeli on myös avainasemassa ja sensaatiomaisen kauden pelannut Ville Husso on syrjäyttänyt Jordan Binningtonin täysin ja ottanut ykköstorjujan paikan.

Seuraa heitä:

• Ville Husso
  • David Perron
  • Ylivoima

Minnesota Wild

Wild paketoi runkosarjansa kahdella erinomaisella voitolla, mutta pudotuspelien avausottelussa joukkue oli täysin aseeton Bluesia vastaan eikä pystynyt ohittamaan erinomaisesti pelannutta Ville Hussoa kertaakaan. Kotiyleisön edessä moinen suoritus oli surkea. Maalivahtipeli on tässä sarjassa avainasemassa, kun tietysti moni muukin asia, mutta molemmilla joukkueilla on erinomaiset maalivahdit. Wildillä on kokemuksen puolesta ainakin etulyöntiasema siinä kohtaa, kun maalille voi heittää Marc-Andre Fleuryn meriiteillä varustetun kaverin.

Toiseen otteluun Wild lähti aivan eri asenteella liikkeelle ja ohitti Ville Husson neljä kertaa ensimmäisellä kolmanneksella eikä hyytynyt vaikka Blues tuli jo kahden maalin päähän kolmannessa erässä. Parhaan kautensa toistaiseksi pelannut Kirill Kaprizov viimeisteli 5-2 maalin kolmannen erän puolivälissä eikä Blues enää tästä toipunut. Loppulukemat tyhjään rysään iski niinikään Kaprizov ja sinetöi itselleen hattutempun.

Wildin täytyy pitää tunteet kurissa ja ottaa vähemmän jäähyjä. Bluesin ylivoima on erittäin tehokasta ja edellisessä ottelussa Wild otti peräti kahdeksan 2 minuutin rangaistusta, joten on selvää jos sama jatkuu, rokottaa Blues varmasti. Voitto-ottelussa hienot tehot 2+1 viimeistellyt Joel Erikssonin otti kolme jäähyä, joten siellä ainakin täytyy hieman rauhoittua.

• Marc-Andre Fleury
  • Kirill Kaprizov
  • Joel Eriksson

St. Louis palaa voittokantaan

Blues pääsee vihdoin kotiyleisön eteen ja haluaa varmasti muuttaa pelin suunnan välittömästi edellisottelun murskajaisista johtuen. Kotiyleisön tuoma tuki on varmasti tässä kohtaa tärkeää. Bluesin ylivoima on myös todella tehokasta ja edellisissä otteluissa Wild on sortunut runsaaseen jäähyilyyn, joten tässä on Bluesin paikka iskeä.

Maalivahtipeli on molemmissa päissä hyvää, joten samanlaista maali-iloittelua tuskin nähdään tässä ottelussa, mutta Wildin jäähyilyn jatkuessa iskee Bluesin ylivoima tarvittavat maalit.

Pelivalinta osuu St. Louisin voittoon (ML) johon tarjolla on varsin hyviä kertoimia.