ASETA VETO

NHL

5.6.2022 klo 22:00

Tampa Bay Lightning - New York Rangers 5.6.2022

Tampa pääsee vihdoin kotihalliinsa Amalie Arenalle kahden vierasottelun jälkeen. Rangers voitti molemmat kotiottelunsa, ehkä hieman yllättäenkin jopa. Tampa on nyt pahassa paikassa. Käytännössä nyt olisi otettava voitto, koska 3-0 tappioasemasta olisi aika vaikea tehdä nousua Stanley Cup finaaleihin. Ensimmäinen ottelu päättyi lukemin 6-2 ja toinen ottelu tiukkojen vaiheiden jälkeen 3-2 Rangersille.

Tampa ei ole ollut kahdessa ensimmäisessä ottelussa tasollaan ja Rangers taas pelasi kenties jopa rajojensa yli. Molempien tähtipelaajat ovat ollaan hyvällä tasolla ja otteluiden laatu on ollut hyvää. Mielenkiintoista on myös nähdä kuumeneeko tunteet tänään ensimmäisen ottelun lopun tyylisesti vai jatketaanko suhteellisen rauhallista linjaa?

Tampa Bay Lightning

Vierasreissu ei sujunut Tampalla suunnitelman mukaisesti ja kotiinviemisinä oli ainoastaan 2-0 tilanne sarjassa. Ensimmäinen ottelu oli Rangersin ilotulitusta, kun Vasilevski ohitettiin peräti 6 kertaa Rangersin toimesta, lopullisen tuloksen ollen 6-2. Toinen ottelu oli jo tasaisempi, mutta Rangers pystyi pitämään kolmannen erän alussa tehtaileman 3-1 johdon aina loppumetreille asti. Tampa kavensi vielä Nick Paulin maalilla ottelun 3-2, mutta ei saanut tasoitettua hurjasta loppumyllystä huolimatta.

Tampa kaipaa nyt kipeästi tähtipelaajiensa esiinastumista, jos meinaa vielä taistella Stanley Cupin finaaleista. Nikita Kucherov on ollut tehokas  pudotuspeleissä, mutta oli esimerkiksi ensimmäisessä osaottelussa todella näkymätön, mutta toiseen otteluun paransi tehden tehot 1+1. Steven Stamkos oli hyvä ensimmäisessä ottelussa, mutta nyt hän jäi taas taka-alalle toisessa ottelussa. Tasaisuutta vaaditaan ja tehokkuutta vaikka vastustajalla onkin tulikuuma maalivahti tolppien välissä.

Andrei Vasilevski on ollut hyvistä tilastoista huolimatta mielestäni hieman epävarma. Vasilevskin tilastoja (92,11% PMK2,58) vääristää hieman tuo hyvin mennyt Florida sarja jossa mies päästi ainoastaan kolme maalia neljään otteluun. Parannusta pitää tapahtua tälläkin osastolla mikäli Tampa haluaa tästä jatkoon vielä päästä. Valmentaja Jon Cooperin täytyy nyt keksiä keinot voittoon tai joukkue alkaa olemaan aika pinteessä ja kolmannen peräkkäisen Stanley Cupin haaveilun voi pikkuhiljaa lopettaa.

Seuraa heitä:

• Andrei Vasilevski
  • Nikita Kucherov
  • Steven Stamkos

New York Rangers

Rangersin sarjan avaus oli täydellinen. Joukkue otti kaksi hienoa voittoa ennakkosuosikin asemassa olevalta Tampa Baylta ja on nyt vain kahden voiton päässä Stanley Cup finaaleista. Nyt kuitenkin siirrytään Tampan kotihalliin ja pitää olla alusta asti hereillä eikä tuudittautua hyvän olon tunteeseen.

Ensimmäinen ottelu oli tosiaan Rangersin ilotulitusta ja joukkue otti hienon 6-2 voiton. Rangersilla on todella laaja joukkue ja moni nuori pelaaja on nostanut tasoaan pudotuspeleihin. Nuorisoketju Lafreniere-Chytil-Kakko on ollut erinomainen ja oli tässäkin ottelussa voiton takuumiehinä. Lafreniere antoi kaksi maaliin johtanutta syöttöä, Kakko yhden ja Chytil teki kaksi maalia.

Toisessa ottelussa 3-2 voittoon päättynyt peli oli huomattavasti tasaisempi, mutta Rangers piti päänsä kylmänä eikä ottanut ottelussa esimerkiksi kuin yhden kahden minuutin jäähyn avauserän toisella minuutilla, josta Tampa iskikin pelin johtoon ylivoimalla. Rangers ei tästä säikähtänyt vaan pääsi ensin tasoihin ja ensimmäisen erän loppupuoliskolla Kaapo Kakko kiskaisi pelin lukemiin 2-1. Kolmannen erän alussa Ragsin pudotuspelien paras pelaaja Mika Zibanejad laittoi pelin jo “ratkaisevan” oloisesti lukemiin 3-1. Johto piti aivan loppumetreille vaikka Tampa pääsikin reilu 2 minuuttia ennen loppua kaventamaan.

Maalilla Igor Shesterkin on ollut kevään kuumin maalivahti. Shesterkin on oikeastaan jokaisessa ottelussa antanut joukkueelleen avaimet voittoon. Shesterkinin tilastot kevään 16 pudotuspeleistä ovat 92,98% / PMK 2,60. Rangersia vastaan lauotaan paljon, joka näyttää sopivan hänelle varsin mainiosti.

• Kaapo Kakko
  • Mika Zibanejad
  • Igor Shesterkin

Kotiyleisö saa aihetta juhlaan

Tampa on pian jo seinä seinää vasten jos tänään ei voittoa napsahda. Uskon, että Bolts tulee kotiareenallaan todella kovaa ja näyttää faneilleen, että kaksi ensimmäistä ottelua ei missään nimessä ollut parasta Tampaa.

Runkosarjassa Tampa hävisi molemmat kotiottelunsa Rangersia vastaan, joten kalavelkojen maksamista on tänään luvassa. Tampan suoralle kotivoitolle annetaan sen verta hyvää kerrointa, että ei voi kuin suositella!