4.6.2022
klo
03:00
NHL
Rangers - Tampa Bay
Tampa Bay (ML)
William Hill 1,77
Hävitty
ASETA VETO

NHL

4.6.2022 klo 03:00

New York Rangers - Tampa Bay Lightning 4.6.2022

Madison Square Gardenissa pelataan jälleen! Välierien toinen osaottelu, jossa Tampa Bay lähtee hakemaan revanssia avausottelussa koetusta yllätystappiosta. Rangers oli vahva edellisessä kohtaamisessa kotonaan, mutta nyt Tampalla on mahdollisuus ottaa bounce back, jonka se on lähestulkoon aina tehnyt tappionsa jälkeen pudotuspeleissä. 

6-2 päättyneessä ensimmäisessä ottelussa Tampa loi enemmän paikkoja, mutta ei saanut Igor Shesterkiniä ohitettua tarpeeksi usein. Toisessa päässä Rangers taas teki paikoistaan maalit eikä Andrei Vasilevski ollut tarpeeksi terävänä. 

Ottelusarja on nyt 1-0 Rangersille. Neljällä voitolla Stanley Cup finaaleihin. 

New York Rangers

Rangers otti vakuuttavan voiton avausottelusta, jopa hieman yllätti ainakin allekirjoittaneen. 6-2 voitto Tampa Bayta vastaan on kova suoritus. Tampa hallitsi pelitapahtumia, mutta Rangers oli kuitenkin tehokkaampi omissa paikoissaan ja maalivahtipeli oli isossa osassa Shesterkinin johdolla. 

Ensimmäisessä ottelussa tehomiehinä hääri kaksi maalia värkännyt Filip Chytil ja 1+1 tehot viimeistellyt Mika Zibanejad, Artemi Panarin sekä Frank Vatrano. Puolustuksen tehomiehenä oli taas yllättäen Adam Fox kahdella syöttöpisteellä. Rangersin kolmosketju Lafreniere-Chytil-Kakko oli jälleen pirteällä pelipäällä ja ehkä ottelun näyttävin ketju. Suomalaisittain odottaisin vielä Kaapo Kakolta enemmän, mutta kyllä se sieltä vielä tulee. 

Koko pudotuspelejä ajatellen Rangersin vahvuus on ollut tasainen suorittaminen. Joukkueesta löytyy vahvoja tähtiä, mutta heidän takaa myös nuoruutta ja ratkaisuvoimaa alemmista ketjuista. Selkeimmät tähdet kuitenkin ovat suorittaneet hienosti kuten esimerkiksi tykkikautta pelaava Mika Zibanejad joka on 21 pisteellä pudotuspelien pistepörssin kolmantena heti Oilersin tehokaksikon McDavidin ja Draisatlin jälkeen. Pörssin neljäntenä löytyy Rangersin ykköspakki Adam Fox 20 pisteellä. 

Igor Shesterkinistä on vielä pakko mainita mielenkiintoinen ja erikoinen tilasto. Shesterkinin kolme viimeistä pudotuspeliottelua ovat olleet tilastollisesti identtisiä. Jokaisessa ottelussa on tullut 39 laukausta, joista kaksi on mennyt sisään ja kaikissa torjuntaprosentti on luonnollisesti sama, 94,87%. Tämän lisäksi Shesterkin on kerännyt jo kolme syöttöpistettä pudotuspeleissä.

Seuraa heitä:

  • Igor Shesterin
  • Filip Chytil
  • Mika Zibanejad

Tampa Bay Lightning

Tampan kannalta ensimmäinen ottelu meni täysin penkin alle. Joukkue lähti ennakkosuosikkina otteluun vaikka vieraana tulikin Madison Square Gardenille, mutta Rangers näytti miten tehdään paikoista maalit. Tampa sai melkein 40 laukausta luotua Rangersin maalivahdille Shesterkinille, mutta ei pystynyt viimeistelemään tarpeeksi tehokkaasti. Rangers käytti omat paikkansa hyödyksi ja otti selkeän 6-2 voiton. 

Tampa Bay on kuitenkin ollut pudotuspeleissä vakuuttava niin tänä vuonna kuin kahtena edellisenäkin. Se ei ole esimerkiksi 17 viimeiseen otteluun hävinnyt yhtään peliä jos se on edellisen ottelun hävinnyt, eli bounce back on aika hyvin hallussa. Voinee odottaa siis parempaa Tampaa tänään. Kaksi edellistä Stanley Cupia voittanut Tampa Bay tietää mitä voittaminen vaatii ja pystyy kääntämään sarjoja vaikeistakin paikoista. 2-0 hurmoksessa olevaa Rangersia vastaan voisi kuitenkin olla jo paha paikka, varsinkin kun vastustajan maalivahti on ns. god modessa. 

Tampan pudotuspelien parhaimmistoon on vähemmän yllättäen kuuluneet Nikita Kucherov, Steven Stamkos sekä puolustuksen johtohahmo Victor Hedman. Kucherov on nakutellut 12 peliin 15 tehopistettä, Stamkos 10 ja Hedman 10. Tampalla on Rangersin tapaan todella laaja rosteri ja onnistumisia voi odottaa joka ketjulta, mutta kärki on kova, se on todella kova. Kucherov pelasi rikkonaisen kauden pelattuaan ainoastaan 47 runkosarjaottelua, mutta on nyt kuntoutunut täysin ja on se tuttu Kucherov, jota on totuttu näkemään joka kaudella. Kucherov nakutteli noissa 47 ottelussaan melko huikeat 69 tehopistettä.

Maalivahtiosastolla Andrei Vasilevski on ollut hyvä, ellei erinomainen. Pudotuspeleissä mies on torjunut kiekkoja 92,31% varmuudella ja ollut yksi joukkueen suurimmista tähdistä. Esimerkiksi runkosarjan voittaja, eniten maaleja tehnyt Florida Panthers ei saanut ohitettua Vasilevskia neljässä ottelussa kuin kolme kertaa. Ensimmäinen ottelu tässä sarjassa ei kuitenkaan mennyt putkeen, joten odotettavissa on Vasilevskin tasonnostoa.  

Seuraa heitä:

  • Andrei Vasilevski
  • Nikita Kucherov
  • Steven Stamkos

Tampa ottaa Bounce Backin

Kuten ylempää on mainittu, Tampa ei ole hävinnyt kahta ottelua pudotuspeleissä putkeen 17 otteluun. Eli siis tappio saadaan helposti käsiteltyä ja käännettyä voimavaraksi seuraavaan otteluun. Kaikki puoltaa tässä ottelussa Tampan voittoa joten pelivalinnaksi osuu Tampan voitto (ML) johon tarjoillaan kohtuullisen hyvää kerrointa. 

Bounce Back tulossa, jälleen kerran.

Vihje: 
Tampa Bay (ML)