21.6.2022
klo
03:00
NHL
Tampa Bay - Colorado Avalanche
Tampa Bay (ML)
Lucky Casino 1,94
Oikein
ASETA VETO

NHL

21.6.2022 klo 03:00

Tampa Bay Lightning - Colorado Avalanche 21.6.2022

Finaalit jatkuvat jälleen tänä yönä ja tällä kertaa pelipaikkana Tampa Bayn kotiareena Amalie Arena! Ottelusarja on 2-0 Coloradon hyväksi eli Tampa on hyvin samankaltaisessa asemassa kuin välierissä Rangersia vastaan. Onnistuuko vastaava temppu finaalisarjassa vai jatkaako Colorado väkevää tekemistään Tampan roikkuessa vain perässä? Yöllä se selviää. 

Ensimmäinen ottelu päättyi jatkoajan jälkeen Coloradolle 4-3 ja toinen murskaavasti peräti 7-0. Tampan täytyy keksiä nyt lääkkeet Coloradon vauhtilätkälle ja ottaa sarjan ensimmäinen voitto mikäli mielii vielä pysyä mukana kannutaistossa. 

Tampa Bay Lightning

Tampa on nyt pahassa paikassa ja melkeinpä pakkovoiton edessä tänä yönä. 3-0 tappioasemassa ei olisi kovin mukava tilanne lähteä seuraavaan otteluun. Tilanne ei kuitenkaan ole kovinkaan uusi Tampalle, vaan Rangersia vastaan välierissä joukkue oli tismalleen samassa tilanteessa. Kaksi ensimmäistä ottelua tuli turpaan, mutta kotona joukkue klaarasi omat ottelunsa ja lopulta koko sarjan neljällä peräkkäisellä voitolla. Pystyykö se samaan Coloradon tasoista joukkuetta vastaan? Aika näyttää. 

Ensimmäinen ottelu oli tasainen vaikka Colorado menikin avauserässä menojaan ja näytti ettei Tampasta ole ottelua kääntämään. Joukkue kuitenkin sai käännettyä pelin aina jatkoajalle saakka, kunnes Colorado rankaisi heti alkuminuuteilla ottelun itselleen. Toiseen otteluun odotettiin sisuuntunutta Tampa Bayta, mutta saatiin vielä astetta heikompi joukkue askiin. Colorado pöllytti Tampaa peräti 7-0 eikä koko pelin aikana ollut nähtävissä tämän kevään Tampaa. Isät vastaan pojat oli tuon ottelun teema. 

Nyt Tampalla on näytön paikka. Kotiyleisö ja edellisen ottelun turpasauna saa varmasti joukkueen syttymään täysin eri tavalla. Joukkue on kuitenkin näyttänyt sitkeytensä pudotuspelikevään aikana useasti, joten ei tässä vielä ole mitään hätää nähtävissä vaikka sarja on jo 2-0 vastustajille. 

Tähtipelaajien on syytä katsoa peiliin edellisen pelin esityksillä. Joukkue sai aikaiseksi vain 16 laukausta kohti Darcy Kuemperin vartioimaa maalia ja nollapeli irtosi vastustajan molarille varsin helpohkosti. Tuolla nimikatraalla pitäisi parempaan pystyä, varsinkin Stanley Cup finaaleissa. Maalilla Andrei Vasilevski pelasi kenties pudotuspeliensä heikoimman ottelun eikä pystynyt auttamaan joukkuettaan vaikeilla hetkillä. 

Seuraa heitä:

  • Andrei Vasilevski
  • Nikita Kucherov
  • Steven Stamkos

Colorado Avalanche

Coloradon peli on uomissaan. Pudotuspelit ovat sujuneet lähestulkoon täydellisesti tässä kohtaa ja Stanley Cup voitto on todella lähellä. Finaalit Tampaa vastaan alkoivat hienosti ja tuloksena on 2-0 ottelusarjan johto 4-3 jatkoaikavoiton ja 7-0 murskavoiton jälkeen. Mikäli Colorado pystyy jatkamaan samaa tekemistä tulee sarja olemaan hyvin lyhyt, mutta Tampalla on siihen varmasti omat sanansa sanottavana. 

Suomalaisittain on helppo ylistää Mikko Rantasta. Rantanen on ollut finaalien tehokkain pelaaja viidellä syöttöpisteellä ja oli yksi edellisen ottelun tähdistä Cale Makarin ohella. Rantanen antoi toisessa ottelussa kolme ykkössyöttöä ja ensimmäisessä kaksi. Koko pudotuspelien tilastot Rantasella ovat 5+17=22. Puolustajista Cale Makar on koko joukkueen paras pistemies tehoilla 7+17=24. Pudotuspelien arvokkaimman pelaajan palkintoa metsästäessä on Makar ja Rantanen vahvoilla, vastustajan Nikita Kucherovin tavoin, mutta sarja on vielä kesken ja mitä vain voi vielä tapahtua. 

Ensimmäisen ottelun jatkoajalla ratkaissut Andre Burakovsky oli myös tehokkaalla pelipäällä toisessa ottelussa tehtaillen tehot 1+1. Burakovsky on peliaikaansa nähden ollut erittäin tehokas, kun edellisessäkin ottelussa peliaikaa tuli vain reilu 7 minuuttia. Vähiten koko joukkueesta. Burakovsky on tehnyt 12 otteluun tehot 3+5=8. 

Coloradon maalinsuulla Darcy Kuemper on ottanut finaaleissa jälleen oman paikkansa ykkösveskarina ja ollut varsin erinomainen. Tampa on toki ollut yllättävän heikko tähän mennessä eikä Kuemperia ole saatu testattua tarpeeksi, mutta edellisottelun nollapeli oli kuitenkin oiva näytös Kuemperin taidoista, vaikka torjunta ei lopulta kertynyt kuin 16 kappaletta. 

Seuraa heitä:

  • Mikko Rantanen
  • Andre Burakovsky
  • Darcy Kuemper

Nouseeko Tampa takaisin taistoon?

Tampalla on nyt todellinen näytönpaikka kotiyleisön edessä. 7-0 turpasauna edellisessä ottelussa ei voi toistua ja nyt on jo melkein pakko voittaa jotta sarjan saa vielä käännettyä. Kuten aiemmin on todettu, ei tilanne ole kovin uusi Tampalle ja se pystyy kyllä kääntämään sarjan tukalastakin paikasta, kuten Rangersia vastaan nähtiin. 

Tähtipelaajien, Stamkosin, Kucherovin ym. herätessä taistoon on Tampa varsin vaarallinen joukkue. Vasilevski tuskin myöskään pelaa yhtä huonosti toista ottelua putkeen maalilla. Jos Tampa on tullut pelaamaan eikä vain katselemaan voi Coloradolla tulla vaikeat paikat vieraskaukalossa. Darcy Kuemperia Coloradon maalilla ei ole myöskään vielä testattu toden teolla, joten veikkaan Tampan tulevan erittäin kovaa päälle heti ottelun alusta. 

Tampan ML voitto on varteenotettava pelikohde. Tampa ei ole hävinnyt kolme ottelua putkeen pudotuspeleissä miesmuistiin ja tuskin häviää tänä yönäkään.

Vihje: 
Tampa Bay (ML)