2.6.2022
klo
02:00
NHL
Rangers - Tampa Bay
Tampa Bay (ML)
Lucky Casino 1,78
Hävitty
ASETA VETO

NHL

2.6.2022 klo 02:00

New York Rangers - Tampa Bay Lightning 2.6.2022

NHL:n välierät ovat käynnissä ja oman sarjansa aloittaa tänään Madison Square Gardenissa New York Rangers sekä Tampa Bay Lightning. Nyt pelataan siitä kumpi pelaa tänä vuonna Stanley Cupin finaalissa mestaruudesta, joten tiukat on paikat. Tampa Bay on kahtena edellisvuonna ottanut pytyn itselleen, joten nämä kinkerit ovat tuttuja Tampalle. 

Rangersin ensimmäinen sarja venyi aina game seveniin asti kuten myös viimeisin sarja Carolinaa vastaan toissayönä. Tampan ensimmäinen Torontoa vastaan oli myös tiukkaakin tiukempi ja eteni game seveniin, mutta puolivälierissä Tampa laittoi tuulemaan ja laittoi runkosarjan ykkösen Floridan tylysti 4-0 laulukuoroon. 

New York Rangers

Rangersin pudotuspelit ovat menneet nappiin vaikka vaikeuksiakin on ollut. Kaksi tiukkaa sarjaa joista molemmista seitsemännessä pelissä voitot ja jatkoon. Penguinsia vastaan neljännesvälierissä joukkue oli jo 3-1 tappioasemassa, mutta otti kolme perättäistä voittoa ns. kuoleman peleissä ja marssi jatkoon. Puolivälierissä vastaan asettui Carolina Hurricanes josta kaikki varmasti odottivat Carolinan menevän heittämällä jatkoon kahden ensimmäisen pelin jälkeen, kun Rangers oli jo 2-0 otteluvoitoin tappiolla. Rangers tuli kuitenkin tasoihin jälleen, jonka jälkeen Carolina otti vielä yhden ottelupallon itselleen. Rangers teki kuitenkin saman kun Penguinsia vastaan ja otti kaksi hienoa voittoa putkeen ja game sevenin kautta jatkoon. 

Nyt vastassa on puolustava, kaksinkertainen Stanley Cup voittaja Tampa Bay Lightning, joten Rangers ei saa antaa Tampalle yhtään etumatkaa. Tampa osaa voittaa ja katkaista sarjat ilman sen suurempia ongelmia jos siihen paikka tulee. Nyt pitää olla alusta asti hereillä. 

Rangersin tähtipelaajat ovat olleet kovia, vaikka ehkä se kirkkain tähti Artemi Panarin on vielä ollut hieman pimennossa. Panarin on tehnyt 14 pudotuspeliotteluun 11 tehopistettä, joka ei missään nimessä ole huono, mutta enempään on ilman muuta aihiot. Panarin teki runkosarjaan 75 otteluun 96 tehopistettä. Sen sijaan Loistavan runkosarjan pelanneet Mika Zibanejad ja Adam Fox ovat olleet Rangersin kantavia voimia. Zibanejad on tehnyt jo 19 tehopistettä 14 otteluun ja Fox puolustajan paikalta 18 pistettä. 

Maalilla Igor Shesterkin on ollut erinomainen ja jatkaa maalilla niin pitkään kuin joukkue vain pelaa. Shesterkin on torjunut kaikki Rangersin pudotuspeliottelut ja ottanut kiekot kiinni 92,8% varmuudella. 

Seuraa heitä:

  • Artemi Panarin
  • Mika Zibanejad
  • Adam Fox

Tampa Bay Lightning

Tampan runkosarja oli ehkä totuttua huonompi, mutta pudotuspeleissä joukkue suorittaa vuodesta toiseen. Kaksi Stanley Cupia putkeen voittanut Tampa on ollut vakuuttava jälleen tänä keväänä. Toronton kanssa meinasi tulla vaikeuksia, mutta joukkue kuitenkin otti game seveniin venyneestä sarjasta voiton ja eteni runkosarjan voittajaa Floridaa vastaan. Floridan oletettiin jatkavan tästä sarjasta voittajana, mutta mitä vielä. Tampa otti kliinisen 4-0 voiton sarjasta ja pudotti kenties suurimman suosikin mestariksi tylysti kesälomille. 

Tampalla on maalintekovoimaa ja puolustus sekä maalivahtiosasto erinomaisessa kunnossa, joten on helppo povata menestyksekästä pudotuspelitaivalta heille. Andrei Vasilevski on ollut itse kuningas maalissa, eikä Florida saanut neljässä ottelussa kuin 3 maalia hänen selän taakse, joka on melkoinen suoritus runkosarjassa eniten maaleja tehnyttä joukkuetta vastaan. 

Pelaajiston osalta kirkkainta osastoa on edustanut Nikita Kucherov sekä Victor Hedman. Kucherov varsinkin on ollut tapansa mukaan melko pitelemätön ja on tehnyt 11 otteluun 15 tehopistettä. Puolustuksen tuki ja turva Hedman on erinomaisen puolustuspelaamisen lisäksi äitynyt tehtailemaan 10 pistettä ollen Tampan toiseksi tehokkain pelaaja pudotuspeleissä. Erinomaisen runkosarjan pelannut, loukkaantumisista aiemmin kärsinyt Steven Stamkos on ollut myös hyvä. Stamkosilla on 11 pelin jälkeen tehot 4+4=8.

Tampalla on laadukas rosteri ja tulee olemaan tämän ottelusarjan suosikki. Joukkueesta löytyy jo Stanley Cupin voittaneita pelaajia useampia ja useita kokeneita pelaajia, jotka tietävät mitä voittaminen vaatii. Viime kevään finaalivastustajasta Montrealista hankittu konkari Corey Perry on tästä hyvä esimerkki. Perry on voittanut paljon ja on uransa loppuvaiheessa kuitenkin edelleen todella tärkeässä roolissa ja janoaa varmasti uransa toista Stanley Cupia. 

Seuraa heitä:

  • Nikita Kucherov
  • Victor Hedman
  • Andrei Vasilevski

Tampa jatkaa vahvasti

Tampan ottelusarja Floridaa vastaan oli niin suvereeni, että on vaikea uskoa Rangersin pystyvän haastamaan tänään vahvasti jatkavaa Tampaa vastaan. Rangersilla on ollut vaikeuksia varsinkin ottelusarjojen alussa ja jos sama jatkuu, tulee tästä erittäin vaikea sarja heille. Tampa Bay on kokenut pudotuspelikonkari ja tietää mitä voittaminen vaatii. 

Tampan voitto (ML) löytyy tänään lapulta ja kertoimet sille ovat varsin hyvät. 

Vihje: 
Tampa Bay (ML)