17.11.2021
klo
02:00
NHL
New York Rangers - Montreal Canadiens
1
Pinnacle 1,94
Oikein
ASETA VETO

NHL

17.11.2021 klo 02:00

New York Rangers - Montreal Canadiens 

Canadiensin murheellinen kausi saa jatkoa

Montrealin alkukausi on ollut todella murheellinen. Kautensa 4-11-2 tilastoilla aloittanut joukkue ei ole saanut peliään juuri missään vaiheessa toimimaan. Joukkueen loukkaantumislista on pitkä, todella pitkä. 

Molemmat maalivahdit ovat poissa pelistä jonkin aikaan. Carey Price varmasti pidempään kamppaillessaan siviilielämän ongelmien kanssa, mutta myös varaveskari Jake Allenin loukkaantuminen pistää miettimään onko  ylösnostetuista Samuel Montembeaultista tai Cayden Primeausta kannattelemaan jo valmiiksi suossa olevaa Canadiens laumaa. 

Rangers taas lähtee otteluun aivan eri asetelmista. Joukkueella ei ole suuria loukkaantumisia ja peli on toiminut mallikkaasti. Rangers onkin voittanut viimeiset kolme otteluaan. Rangers majailee Itäisen konferenssin neljännellä sijalla 21 pisteellä, 15 ottelusta. 

New York Rangers

Rangersin alkukausi on ollut hyvä. Loukkaantuneena olevan Filip Chytilin poissaolo ei ole näkynyt laajassa Rangers rosterissa vaan joukkue pelaa vakuuttavasti illasta toiseen. Lukuunottamatta ulospuhallusta Calgaryssa reilu viikko sitten, kun joukkue otti niin sanotusti isän kädestä lukemin 6-0 päättyneessä ottelussa. 

Suomalaisittain ilouutinen oli, että Kaapo Kakko sai vihdoin maali ja pistehanansa auki edellisessä voitossa New Jersey Devilsiä vastaan. Kakko nakutti tehot 1+1 ja oli joukkueensa parhaimmistoa. 

Rangersin maalivahtiosasto oli ehkä ennen kauden alkua hieman kysymysmerkki, mutta hienon alkukauden pelannut Igor Shesterkin on näyttänyt kuuluvansa NHL:n parhaimmistoon. 11 ottelussa Shesterkin on torjunut kiekkoja 92,90% varmuudella ja 2,46 päästettyä maalia per peli tahdilla. Shesterkin onkin todennäköisesti tänään maalinsuulla, kun varaveskari Alexandar Georgiyev oli maalilla edellisessä ottelussa.

Mainittava on vielä Adam Foxin hurja nousu NHL:n ehdottomaan eliittiin. Viime kaudella NHL:n parhaaksi puolustajaksi valittu Adam Fox  on jatkanut kovaa pistetehtailua tälläkin kaudella ja nyt kasassa on 15 otteluun tehot 4+12=16. Toinen Norris Trophy tuskin on kovin kaukana näillä otteilla. 

Seuraa heitä:

  • Kaapo Kakko
  • Igor Shesterkin
  • Adam Fox

Montreal Canadiens

Viime kaudella sensaatiomaisesti Stanley Cupin finaaleihin edennyt Montreal ei ole tällä kaudella saanut samanlaista flowta päälle. Näillä esityksillä pudotuspelipaikasta on aivan turha haaveilla. Toki joukkueella on aivan karmiva loukkaantumissuma meneillään. Poissa varmuudella illan ottelusta on molemmat maalivahdit Carey Price sekä Jake Allen, sekä ilmeisesti uraansa jo lopettamassa oleva Shea Weber. Edellä mainittujen herrojen lisäksi poissaolijoiden listalta löytyy Mike Hoffman, Jonathan Drouin, Matthew Perreault, Cedric Paquette sekä Joel Edmundson. 

Vakiokokoonpanon suomalaisista Artturi Lehkonen sekä Joel Armia ovat olleet myös melko yössä varsin sekavassa Canadiens pakassa. Lehkonen on tehnyt alkukauteen tehot 0+5 ja Armia vasta 1+2. Molemmilta vaaditaan parannusta, vaikka eivät olekaan ihan terävimmän tulosyksikön kavereita. Loukkaantumissuma kuitenkin avaa varmasti lisää peliaikaa kavereille. Joukkueen selkein tähti on ollut nuori Nick Suzuki, joka on tehnyt 14 pistettä 17 otteluun, joka oikeuttaa joukkueen sisäisen pistepörssin piikkipaikalle. 

Canadiens lähtee otteluun kahden ottelun tappioputkessa eikä valoisampaa jatkoa taida olla tulossa. Jo valmiiksi heikohkoon rosteriin isot poissaolijat ovat vain liikaa. 

Seuraa heitä:

  • Artturi Lehkonen
  • Joel Armia
  • Nick Suzuki

Rangersin suoraa voittoa kupongille

Pinnacle tarjoaa jopa mielestäni hieman ylikertoimelta haisevaa 1,94 kerrointa Rangersin suoralle voitolle. Canadiens on niin pahassa jamassa tällä hetkellä että on hyvin vaikea uskoa heidän pystyvän haastamaan kolmen ottelun voittoputkessa olevaa Rangersia. Pahat loukkaantumiset ja siihen peilaten maalivahtiosasto on aika heikoissa kantimissa Montrealin kannalta. Rangersin suoraa voittoa lapulle. 

New York Rangers - Montreal Canadiens 1

Pinnacle 1,94