6.6.2023
klo
03:00
NHL
Vegas Golden Knights - Florida Panthers
Vegas Golden Knights (ML)
Sportuna 1,71
Oikein
ASETA VETO

NHL

6.6.2023 klo 03.00

Vegas Golden Knights – Florida Panthers

Vegas Golden Knights ja Florida Panthers ottavat mittaa toisistaan tulevana yönä klo 03.00. Kyseessä on joukkueiden toinen kamppailu Stanley Cup -finaaleissa.

NHL:n finaalisarja on siis saatu käyntiin toden teolla. Ensimmäinen ottelu päättyi Vegasin hyväksi lukemin 5-2. Vegas antoi selvän myrskyvaroituksen Floridalle.

Ottelusarja on tilanteessa 1-0 Vegasille, mutta matka on vielä pitkä kohti mestaruutta, johon vaaditaan tuttuun tapaan neljä voittoa. Kaikki on vielä auki, ja Floridallakin on kaikki mahdollisuudet vielä nousta tasoihin. 

Vegas on kuitenkin koko ottelusarjaa tarkastellessa selvä ennakkosuosikki. He olivat runkosarjassa läntisen konferenssin ykkönen, ja pudotuspeleissä meno on jatkunut vahvana runkosarjassa nähtyjen otteluiden tapaan.

Vegas pudotti seuraavat joukkueet:

1. kierros: Winnipeg Jets

2. kierros: Edmonton Oilers

3. kerros: Dallas Stars

Florida sen sijaan on ansainnut paikkansa finaaleissa sensaatiomaisilla suorituksillaan. Runkosarjassa he sijoittuivat itäisessä konferenssissa kahdeksanneksi. Kukaan ei osannut odottaa, että he nostaisivat tasoaan sen verran, että lopputulemana olisi finaalipaikka. Florida on osoittanut sen, että he pystyvät haastamaan kenet tahansa. 

Floridan pudottamat joukkueet:

 1. kierros: Boston Bruins
 2. kierros: Toronto Maple Leafs
 3. kierros: Carolina Hurricanes

Jännittäviä hetkiä ja käänteitä on varmasti luvassa tulevissa kamppailuissa. Vegasin kuitenkin odotetaan marssivan tulevassa ottelussa voittoon, koska heillä on kotietu finaalisarjassa. Vegas on ollut koko kauden mittaan erittäin vahva kotikentällään.

Sportuna tarjoaa Vegasin voitosta kerrointa, jota on syytä miettiä vetolappuun lyötäväksi: 1.71 (moneyline).

Joukkueiden pudotuspelien tilastot vertailussa

Vegas Golden Knights (sijoitus):

 • Ylivoima – 19.7 % (9.)
 • Alivoima – 65.3 % (14.)
 • Aloitukset – 50.2. % (8.)
 • Tehdyt maalit ottelua kohden – 3.72 (2.)
 • Päästetyt maalit ottelua kohden – 2.61 (4.)

Florida Panthers (sijoitus):

 • Ylivoima – 26.1 % (6.)
 • Alivoima – 71.2 % (13.)
 • Aloitukset – 44.4 % (14.)
 • Tehdyt maalit ottelua kohden – 3.06 (9.)
 • Päästetyt maalit ottelua kohden – 2.82 (6.)

Joukkueiden pudotuspelien tilastot ovat varsin mielenkiintoiset. Tilastoja tarkastellessa ei voi tehdä suoranaisia johtopäätelmiä.

Vegasin erikoistilannepelaaminen on ollut kummallisen heikkoa pudotuspeleissä, mutta sen sijaan heidän peruspelaaminen tasakentällisin on ollut erittäin väkivahvaa. Siitä kertoo tehtyjen- ja päästettyjen maalien keskiarvot, jotka ovat NHL:n eliittiä. 

Vegasin alivoimapelaaminen on sitten aivan eri tasolla – omissa on kolissut jopa joka kolmannella alivoimalla.

Floridan tilastot eivät ole millään mittarilla sarjan eliittiä, vaikka he tiensä finaaliin raivasivat. Heidän vahvuudet näkyvät muualla kuin tilastoissa. Pelaajien keihäänkärki on suorittanut uskomattoman kovalla tasolla, ja kaikki neljä kentällistä painavat kentällä sellaisella asenteella, että Vegasin kannattaa olla varuillaan. 

Floridan ylivoimapelaaminen on kehittynyt pudotuspelien mittaan. Tässä voi ottaa huomioon Vegasin surkean alivoimapelaamisen, joten Floridalla on kyky kurittaa Vegasia, jos he sortuvat jäähyilyyn.

Vegas Golden Knights - Florida Panthers – Edelliset kohtaamiset

Vegasin ja Floridan ensimmäinen pudotuspelikamppailu pelattiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Silloin Vegas oli vahvempi lukemin 5-2. 

Ottelu oli pitkään suhteellisen tasaista puurtamista, mutta viimeisessä erässä Vegas laittoi isompaa vaihdetta silmään. Kahden ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli 2-2. Viimeisessä erässä Vegas onnistui kolmesti, ja tämä siivitti heidät ensimmäiseen kiinnitykseen kohti Stanley Cup -pystiä.

Runkosarjassa joukkueet kohtasivat toisensa kahdesti. Kumpikin joukkue kykeni voittamaan toisensa kertaalleen. 

Tammikuussa pelatussa ensimmäisessä matsissa Vegas oli vahvempi lukemin 4-2. Maaliskuussa pelattiin toinen ottelu, jossa Florida kykeni kukistamaan Vegasin 2-1 tiukan matsin päätteeksi.

Seuraa näitä pelaajia

Tulevassa ottelussa tullaan näkemään monia mielenkiintoisia ja seurattavan arvoisia pelaajia. 

Ottelusarjaa voidaan pitää myös suomalaisesta näkökulmasta katsottuna mielenkiintoisena, koska Floridan rosterissa viilettää kolme suomalaista:

 • Alexander Barkov
 • Anton Lundell
 • Eetu Luostarinen (loukkaantunut – osallistuminen tulevaan otteluun on epävarmaa)

Saadaanko Stanley Cup -kannu vielä näytille Suomeen tänä kesänä? Se selviää tulevien matsien yhteydessä. Vegasin paidassa ei pelaa yhtään suomalaista.

Vegasin parhaat

Vegasilla on NHL:n pudotuspelien tasaisin rosteri, kun otetaan huomioon tehojen jakautuminen.

Vegasin ykköstykki pudotuspeleissä pisteiden valossa on Jack Eichel, joka on nakuttanut jo 20 tehopistettä (6+14). Jenkkisentteri oli isossa roolissa ensimmäisessä kamppailussa, kun hän naarasi kaksi syöttöpistettä.

Jonathan Marchessault on Vegasin toiseksi paras pistemies 18 pisteellä (10+8). Kanukkilaituri on muodostanut pudotuspeleissä tehokkaan ykköstrion Eichelin ja Ivan Barbashevin kanssa. Marchessault on kymmenellä maalillaan Vegasin kovin maalitykki yhdessä William Karlssonin kanssa.

Puolustuksesta voidaan nostaa esiin Shea Theodore ja Alex Pietrangelo, joilla molemmilla on kasassa 9 tehopistettä. 

Maalivahtiosaston Adin Hill, joka kauteen lähdettäessä oli kolmosveskari, ansaitsee myös erityismaininnan. Hänen päästettyjen maalien keskiarvo on ainoastaan 2.06, ja ajoittain hän on seissyt päällään Vegasin maalin suulla.

Seuraa erityisesti heitä:

 • Jack Eichel
 • Jonathan Marchessault
 • Adin Hill

Floridan parhaat

Floridan keihäänkärki on suorittanut uskomattoman kovalla tasolla. Tehot eivät ole jakautuneet Floridan rosterilla yhtä laajasti verrattuna Vegasiin. Heidän menestys riippuu enimmäkseen parhaiden pelaajien suoriutumisesta.

Matthew Tkachuk voidaan siis nostaa ylitse muiden. Vahvalla jenkkilaiturilla on plakkarissa 21 tehopistettä (9+12. Hän on myös Floridan kovin maalitykki. Tkachuk isä – legendaarinen Keith Tkachuk – on varmasti ylpeä poikansa suorituksista. Matthewin pelaaminen on ollut ajoittain yhtä dominanssia, mutta ensimmäisessä ottelussa Vegas onnistui pitämään hänet kurissa.

Carter Verhaeghe on Floridan toiseksi tehokkain 15 pisteellä (6+9). Verhaeghe pelaa elämänsä kautta, ja varsinkin pudotuspeleihin hän on löytänyt oivan vireen. Kanukkilaituri on saanut nauttia Barkovin tarjoilusta. 

Barkovilta odotetaan kuitenkin paljon enemmän, sillä tehoja on kasassa tällä hetkellä 14, joka ei ihan riitä ykkössentterille ja kapteenille. Tulevat ottelut näyttävät, onko Barkov säästellyt tehojaan finaaleihin asti?

Floridan puolustuksen johtohahmo on Brandon Montour, joka pelaa myös elämänsä kautta. Hän oli erityisen tehokas runkosarjan parilla ensimmäisellä kierroksella, mutta tehoilu on sittemmin hieman laantunut. Kanukkipakilla on kuitenkin kuusi maalia kasassa (6+3). 

Floridan maalivahti Sergei Bobrovski on myös yksi pääsyy Floridan menestykseen. Kahdesti Vezina-tropyhyn voittaneella venäläisvahdilla on elämänsä kevät meneillään, ja hän on ollut kuin muuri Floridan maalilla.

Seuraa erityisesti heitä:

 • Matthew Tkachuk
 • Carter Verhaeghe
 • Brandon Montour

Vihje: 
Vegas Golden Knights (ML)