23.1.2021
klo
NHL
Nathan MacKinnon yli 0,5 pistettä
Betsson | 2,00
ASETA VETO

23.1.2021 Anaheim Ducks - Colorado Avalanche

Viikonlopun NHL-kierroksella tiiviissä ottelutahdissa oleva Colorado matkustaa Anaheimin vieraaksi, jossa jaossa on jälleen tärkeät kaksi pistettä. Ottelussa nähdään myös suomalaisväriä, sillä Coloradon riveissä nähdään Mikko Rantanen ja Joonas Donskoi, sekä Ducksilla todennäköisesti kookas puolustaja Jani Hakanpää.

Tällä kertaa lähestymme kohdetta hieman eri kantilta. Colorado on joukkue, joka lepää todella vahvasti ykköskenttänsä varassa. Kolmikko Nathan MacKinnon - Mikko Rantanen, Gabriel Landeskog on vastannut yli puolista Coloradon maaleista tällä kaudella, ja sama trendi todennäköisesti tulee jatkumaan.

Tämä kolmikko pelaa todella paljon, mutta myös todella hyvin. Esimerkiksi viime pelissä Los Angeles Kingsiä vastaan kolmikko pelkästään laukoi 14 laukausta, joka tuotti tällä kertaa kaksi maalia. Sulavaliikkeinen ja taitava MacKinnon sekä taitava ja kova kamppailija Rantanen luovat pelistä toiseen erinomaisia maalipaikkoja. Näiden ohella ei sovi väheksyä Landeskogia, joka tekee arvokasta työtä ketjun eteen taistelemalla ja raatamalla.

Ylivoimalla tätä kolmikkoa täydentää Cale Makar sekä Nazem Kadri, ja tämä viisikko pelaakin ylivoima-ajasta noin 75%. Takakolmiolla pelaava viisikko on alati vaarallinen, sillä sekä Rantanen, että MacKinnon ovat kokoajan valmiudessa laukoa suoraan syötöstä.

Peli usein pyöriikin juuri tämän takakolmion kautta, joten pistetilastoissa usein näkee ylivoimalla nimet MacKinnon, Rantanen ja Makar. Vetopaikkoja haetaan aktiivisesti MacKinnonille Makarin kautta, sekä neliön läpi Rantaselle, ja päinvastoin.

Kauden aiemmissa peleissä Colorado on onnistunut hankkimaan jäähyjä vastustajalle runsaasti, enkä usko tämän pelin tuovan siihen muutosta. Erittäin tiukka tuomarilinja, sekä Coloradon liukkaat hyökkääjät tulevat tässäkin kamppailussa hankkimaan useampia jäähyjä vastustajalle.

Aiemmissa kauden peleissä Colorado on myös onnistunut ylivoimalla joka pelissä, yhteensä peräti 9 kertaa neljässä pelissä. Näistä häkeistä tämä vaarallinen ykkösylivoima on tehnyt viisi maalia neljään peliin.

Uskonkin, että pelissä nähdään noin 4-6 ylivoimaa Coloradolle, joista ykkösylivoima tulee vähintään yhden maalin värkkäämään.

Ottaen huomioon ylivoimakoostumuksen vaarallisuuden, ylivoima-ajan ja viimeaikaisen tehokkuuden, niin Nathan MacKinnonin ylivoimapisteelle tarjotaan maukasta kerrointa, joka tällä kertaa lähtee ehdottomasti lapulle.

Päivän valinta: Nathan MacKinnon, pisteet ylivoimalla, yli 0,5 pistettä.

Betsson 2,00