19.5.2023
klo
03:00
NHL
Carolina Hurricanes - Florida Panthers
Carolina Hurricanes (ML)
Sportuna 1,71
Hävitty
ASETA VETO

NHL

19.5.2023 klo 03:00

Carolina Hurricanes – Florida Panthers

Carolina Hurricanes ja Florida Panthers aloittavat itäisen konferenssin finaalisarjan torstain ja perjantain välisenä yönä. Ensimmäinen tttelu starttaa käyntiin klo 03.00 Carolinan kotiluolassa.

Pitkä ja kivinen tie on tultu, kun Carolina ja Florida lähtevät jahtaamaan paikkaa Stanley Cupin finaaleihin. Ensiksi otetaan selvää, kumpi joukkue ansaitsee finaalipaikan neljä voittoa vaativassa sarjassa.

Ennakkoasetelmat ovat varsin mielenkiintoiset. Carolina lähtee sarjaan selvänä ennakkosuosikkina, mutta Florida on tekemisillään osoittanut pystyvänsä haastamaan kovempiakin joukkueita pudotuspeleissä.

Carolinan ennakkosuosikin viittaa puoltaa heidän menestys pudotuspeleissä runkosarjan sijoituksen ohella. 

Carolina oli itäisen konferenssin kakkonen runkosarjassa. Florida sijoittui runkosarjassa kahdeksanneksi ja sai pudotuspelien viimeisen spotin.

Carolina on tähän mennessä onnistunut rutiininomaisella tekemisellä pudottamaan New York Islandersin ja New Jersey Devilsin.

Floridan matka sen sijaan konferenssifinaaliin on ollut sensaatiomainen. He lähtivät ensimmäisen kahden kierroksen sarjoihin altavastaajana, mutta silti he onnistuivat pudottamaan mestarikandidaateiksi tituleeratut Boston Bruinsin ja Toronto Maple Leafsin.

Jatkuuko Carolinan korkealla tasolla oleva suorittaminen vai jatkuuko Floridan sensaatiomainen playoff-kampanja? Kaikkiin kysymyksiin saadaan vastaukset tulevien otteluiden aikana.

Sportuna tarjoaa ensimmäiseen otteluun Carolinan voitosta kertoimen, jota on syytä harkita vetolappuun lyötäväksi: 1,71 (moneyline).

Joukkueiden pudotuspelien tilastot vertailussa 

Carolinan ja Floridan joukkuetilastoja vertaillessa huomaa Carolinan paremmuuden. Toki tilastoista ei näe aina kaikkea, mitä peleissä todellisuudessa tapahtuu, mutta osviittaa tilastot kuitenkin antavat.

Carolinan peruspelaaminen on ollut uomissaan tähänastisissa pudotuspeliotteluissa. Siitä kertoo selvästi tehtyjen ja päästettyjen maalien keskiarvot, jotka ovat pudotuspelien kärkipäätä. 

Alivoimapelaaminen on myös Carolinan suuri vahvuus. Puolustus- ja maalivahtipelaaminen on ollut timanttista. Carolinan maalia on ollut vaikea hätyytellä.

Floridan tilastot eivät näytä siltä, että he olisivat napanneet konferenssifinaaleista paikan. Maaliodottamiin ja todennäköisyyksiin viitaten he ovat tehneet uskomattoman urakan konferenssifinaalipaikkaa varten.

Floridan pelaaminen on ollut kuitenkin mallillaan, vaikka he eivät loista tilastoissa. Ylivoima on toiminut ihan hyvin, ja tasakentällisin pelatessa he pystyvät yllättäviin ratkaisuihin.

Alivoimalla Floridalla on paljon petrattavaa. Jos Pantterit viihtyvät paljon jäähyllä, Carolina pystyy rankaisemaan, vaikka heidän ylivoimapelaaminen ei ole ollut vielä täysin raiteilla.

Joskus tilastojen seuraamisen voi kokonaan unohtaa, koska kentällä tapahtuu kaikki oleellinen – maalit ratkaisevat, ja tämän on Florida todistanut.

Carolina Hurricanes (sijoitus):

 • Ylivoima – 18,9 % (9.)
 • Alivoima – 90 % (1.)
 • Aloitukset – 46,8 % (12.)
 • Tehdyt maalit ottelua kohden – 3,64 (4.)
 • Päästetyt maalit ottelua kohden – 2,55 (2.)

Florida Panthers (sijoitus):

 • Ylivoima – 27,6 % (6.)
 • Alivoima – 65,8 % (13.)
 • Aloitukset – 43,5 % (16.)
 • Tehdyt maalit ottelua kohden – 3,33 (7.)
 • Päästetyt maalit ottelua kohden – 3,08 (7.)

Carolina Hurricanes - Florida Panthers – Edelliset kohtaamiset

Carolina on tehnyt suhteellisen selvää jälkeä edellisissä sarjoissa, mutta nyt he ovat todellisen haasteen edessä.

Floridan matka sen sijaan on ollut sensaatiomainen. Kukaan ei uskonut heidän yltävän näin pitkälle pudotuspeleissä. 

Floridan ihmeestä voidaan puhua, koska he kykenivät pudottaa esimerkiksi Bostonin, joka teki kaikkien aikojen piste-ennätyksen NHL:n runkosarjassa. Myös Toronton kyykkääminen Floridaa vastaan oli yllättävä tapaus.

Kaikesta huolimatta Carolinaa pidetään ennakkosuosikkina, koska heidän yleispelaaminen on ollut sen verran hyvällä mallilla.

Carolina ja Florida kohtasivat toisensa runkosarjassa kolme kertaa. Kahdessa ottelussa Carolina oli vahvempi.

Runkosarjan kohtaamiset:

 • FLA - CAR, 4-6 (14.4.2023)
 • CAR - FLA, 4-0 (31.12.2022)
 • FLA - CAR, 3-0 (10.11.2022)

Joukkueiden runkosarjan keskinäisillä kohtaamisilla ei ole tässä vaiheessa mitään merkitystä. Nyt täytyy molempien joukkueiden olla hereillä, jos he mielivät päästä Stanley Cup -finaaliin.

Pudotuspelisarjasta tulee taatusti mielenkiintoinen, ja draamaa ei tule puuttumaan.

Seuraa näitä pelaajia

Tulevassa ottelussa ja koko sarjassa tullaan näkemään erittäin mielenkiintoisia ja tulikuumia pelaajia, joita on syytä laittaa seurantaan.

Pudotuspelisarjassa tullaan näkemään historiallisesti kolme veljestä. Floridan Marc ja Eric Staal tulevat kohtaamaan Carolinan kapteeni Jordan Staalin.

Sarja on myös suomalaisittain varsin mielenkiintoinen. Kentällä saatetaan nähdä jopa kahdeksan suomalaista.

Carolinan suomalaiset:

 • Sebastian Aho
 • Teuvo Teräväinen (loukkaantunut)
 • Jesperi Kotkaniemi
 • Jesse Puljujärvi
 • Antti Raanta

Floridan suomalaiset:

 • Alexander Barkov
 • Anton Lundell
 • Eetu Luostarinen

Joukkueiden ykköstykit

Molemmista joukkueista löytyy paljon laatua ja mielenkiintoisia seurattavan arvoisia pelaajia.

Carolina

Carolinan ykköstykki on Sebastian Aho, jolla on kasassa 10 tehopistettä (5+5). Ensimmäisellä kierroksella Aho oli tulessa tehden seitsemän tehoa, ja edellisellä kierroksella hänelle siunaantui kolme pistettä. Kärppien kasvatti pelaa oikein hyvää kevättä, ja hänellä on eväät kantaa joukkueensa Stanley Cupin finaaleihin asti.

Toinen mainitsemisen arvoinen pelaaja Carolinalta on Jordan Martinook. Hän pelaa elämänsä kevättä, ja hänellä on Ahon tavoin 10 pistettä kasassa (3+7). Martinook on Carolinan kuumiin pelaaja, kun hänen kaikki tehot ovat tulleet edelliseen viiteen matsiin.

Carolinan rosterista kannattaa ottaa myös seurantaan Jordan Staal, jolla on kahdeksan pojoa plakkarissa. Mielenkiinnolla seurataan, miten Jordan vääntää vanhempia Floridan veljiään (Marc ja Eric) vastaan.

Florida

Floridan ehdottomasti kuumin pelaaja on Matthew Tkachuk. Legendaarisen Keith Tkachukin poika pelaa huimaa kevättä. Kasassa on jo 16 tehopistettä (5+11). Edellisessä sarjassa jenkkilaituri onnistui syöttämään viisi maalia. Maaleja ei ole syntynyt sitten ensimmäisen kierroksen, mutta silloin hän painoi jopa 11 tehoa.

Floridan puolelta on syytä ottaa seurantaan myös Carter Verhaeghe, joka on elämänsä vedossa. Hänellä on kasassa jo 12 tehopistettä (5+7). 

Joukkueen kapteeni Alexander Barkov on myös luonnollisesti pelaaja, joka voi tehdä kovaa tulosta, kun on tiukat paikat. Barkovilla on plakkarissa yhdeksän tehopistettä (2+7) tähän mennessä.

Floridan puolustuksesta täytyy myös mainita Brandon Montour. Kanukkipakki pelaa elämänsä kautta, ja pudotuspeleissä hän on tehnyt jo yhdeksän tehopistettä (6+3).

Seuraa erityisesti näitä pelaajia:

 • Sebastian Aho, CAR
 • Jordan Martinook, CAR
 • Matthew Tkachuk, FLA
 • Brandon Montour, FLA
Vihje: 
Carolina Hurricanes (ML)