14.3.2021
klo
NHL
Dallas voittaa ottelun
Unibet 2,25
ASETA VETO

14.3.2021 Columbus Blue Jackets - Dallas Stars

NHL:n primetime-ottelussa nähdään todellinen suomalaisten taistelu, kun Columbus Blue Jackets saa vieraakseen Dallas Starsin. Ottelussa nähdään mahdollisesti jopa 6 suomalaista, sillä Columbuksessa pelaavat maalivahti Joonas Korpisalo, sekä vaisusti viime aikoina esiintynyt Patrik Laine, ja Dallasin puolelta löytyy Miro Heiskanen, Roope Hintz, Esa Lindell sekä Joel Kiviranta.

Columbus Blue Jackets 

Columbuksen kausi on ollut melkoisen myrskyisä. Ensin John Tortorella onnistui polttamaan välinsä huipputähti Pierre-Luc Duboisin kanssa, joka siirtyikin heti kauden alussa Winnipeg Jetsiin. Tilalle tullut Patrik Laine on joutunut myös vaikeuksiin Tortorellan kanssa, sillä suomalainen on joutunut imemään tuppea penkillä jo pariin otteeseen.

Nämä eivät ole olleet ainoat ongelmat Columbuksessa, vaan peli on tökkinyt myös kaukalossa. 28 ottelua ovat tuottaneet yhteensä 26 pistettä, mikä oikeuttaa Keskisen Divisioonan viidenteen sijaan. Eroa pudotuspelipaikkaan on tällä hetkellä 7 pistettä. Viimeisimmät pelitkin ovat varsin surullista katseltavaa, sillä 13:sta viimeisimmästä ottelusta Columbus on onnistunut kairaamaan ainoastaan kolme voittoa.

Kotona ei peli ole kulkenut sen paremmin kuin vieraissakaan. Viimeisestä 6:sta ottelusta kasassa on vain 1 voitto, ja sekin heikosta Detroitista. Koko kautta katsottaessa Columbus on Keskisen Divisioonan kolmanneksi huonoin kotijoukkue.

Columbuksen pelissä on monia ongelmallisia osa-alueita. Hyökkäyspään materiaali ei ole yksinkertaisesti riittävän leveä. Etenkin sentteriosasto kaipaisi kipeästi vahvistusta. Columbuksen maaliahne Patrik Laine jää melko vaarattomaksi ruokkivan huippusentterin puuttuessa. Puolustuspeli sakkaa myös pahasti, ja maalivahtiosasto onkin ainoa toimiva osa-alue, ja heidän avullaan Columbus usein pystyy roikkumaan peleissä mukana. Sunnuntain otteluun Columbus päässee lähes parhaalla kokoonpanollaan.

Columbuksen viimeisimmät ottelut
  • Columbus Blue Jackets - Florida Panthers 4-5 JA.
  • Columbus Blue Jackets - Florida Panthers 2-4
  • Dallas Stars - Columbus Blue Jackets 5-0
  • Dallas Stars - Columbus Blue Jackets 2-3

Dallas Stars

Viime vuoden finalisti Dallas kuuluu ehdottomasti tämänkin kauden mestarisuosikkeihin, mutta kausi ei ole alkanut odotetulla tavalla. Tähän on vaikuttanut toki koronatilanne, jonka myötä kausi Dallasilla on ollut todella rikkinäinen. Lisäksi loukkaantumiset ovat vaivanneet Dallasia läpi kauden.

Tällä hetkellä Dallas on Keskisen Divisioonan seitsemäntenä, kun 22 ottelusta kasassa on 21 pistettä. Dallas on toki pelannut noin 6 ottelua muita vähemmän, joten heillä on vielä hyvät mahdollisuudet nousta pudotuspelitaisteluun, mutta se edellyttää kurssin kääntämistä pikaisesti.

Vieraissa Dallasilla on ollut hankalaa, sillä kahdeksasta vierasottelusta kasassa on ainoastaan 5 pistettä, mikä on melkoinen pettymys. Toki täytyy huomioida, että Dallas on kohdannut vieraissa erittäin kovia vastustajia, kuten Tampa Bayn ja Carolinan kahdesti. 

Dallasilla on kaikki potentiaali voittaa jopa Stanley Cup, kunhan he saavat pelin uomiinsa ja miehet terveiksi. Loukkaantuneiden listalla on edelleen Ben Bishop, Tyler Seguin sekä Alexander Radulov, jotka tekevät ison loven joukkueen kokoonpanoon. Muut miehet on kuitenkin saatu parsittua kasaan, joten materiaalin pitäisi olla riittävän hyvä kamppailemaan joukkuetta kuin joukkuetta vastaan.

Dallasin viimeisimmät ottelut
  • Dallas Stars - Chicago Blackhawks 2-4
  • Dallas Stars - Chicago Blackhawks 6-1
  • Dallas Stars - Nashville Predators 3-4 JA.
  • Dallas Stars - Columbus Blue Jackets 5-0

Yhteenveto

Molemmilla joukkueilla on ollut ongelmia läpi kauden, mutta tällä hetkellä tuntuu että Columbus on todellisen myrskyn keskellä kaikkine ongelmineen. Miten hyvin Tortorella saa joukkueen pelaamaan, ja eritoten mikä on Patrik Laineen motivaatio tällä hetkellä?

Materiaaliltaan Dallas on vahvempi joukkue poissaoloistaan huolimatta. Maalivahtiosastolla Columbus on vahvempi, mutta se tuskin riittää tässä ottelussa tuomaan Columbukselle voittoa.

Kauden aikaisemmat kohtaamiset on 2-2, ja maaleja otteluissa on nähty yhteensä 26 kappaletta. Tämän pohjalta voisi pelata myös yli 5,5 maalia, mutta se ei tällä kertaa ole valintani.

Uskon nimittäin, että Dallas alkaa pikkuhiljaa kääntää kurssiaan, ja sekaisin oleva Columbus joutuu vastaanottajan rooliin tässä ottelussa. Dallas voittaa Columbuksen vähintäänkin kerran kahdesta ottelusta, joten 2,25 kerroin Dallasin voitolle on varsin pelattava ja se otetaan tällä kertaa lapulle.

Valinta: Dallas voittaa ottelun

Kerroin: Unibet 2,25