Hävitty
ASETA VETO

MM-kisat

28.5.2022 klo 18:20

Illan toisessa välieräpelissä kohtaavat Kanada ja Tshekki. Kanada oli A-lohkon kolmas ja Tshekki B-lohkon kolmas. Kanada hoiti oman puolivälieränsä Ruotsia vastaan lähes sensaatiomaisesti jatkoajan jälkeen 4-3 ja Tshekki omansa Saksaa vastaan helpohkosti 4-1. Kummankaan joukkueen peli ei ole ollut täysin uomissaan, mutta silti joukkueet ovat raivanneet tiensä neljän parhaan joukkoon, joten tästä pelistä on uumoiltavissa erittäin jännittävää kamppailua josta voittajan tie vie finaaliin joko Suomea tai Yhdysvaltoja vastaan.

Ottelu pelataan Nokia Areenalla tänään klo 18:20.

Kanada

Kanadan kisat ovat olleet kaksijakoiset. Hienojen murskavoittojen lisäksi joukkue koki karvaisevan 3-2 tappion Tanskalle sekä 6-3 tappion Sveitsille. Lohkon kolmosena kanukit lähtivät kivikovaa Ruotsia vastaan puolivälieriin jossa kyyti meinasi alkuun olla aika kylmää.

Ruotsi otti jo suhteellisen pikaisesti 3-0 johdon ja näytti siltä, että vaahterapaitojen matka katkeaa jo puolivälierävaiheeseen, mutta mitä vielä. Kanada teki sensaatiomaisen nousun ottelun kolmannessa erässä, joka alkoi jo heti toisen minuutin kavennuksen Ryan Gravesin maalilla. Kanada painoi ja painoi, mutta Ruotsi kesti aina viimeisille minuuteille asti, kun Kanada pelasi ilman maalivahtia. Pierre-Luc Dubois kavensi ottelun lukemiin 3-2 vain 2 minuuttia ennen loppua ja vain 30 sekuntia myöhemmin Matthew Barzal tasoitti ottelun!

Kanada oli ottanut momentumin itselleen täysin ja lamaannutti Ruotsin totaalisesti. Ottelu eteni aina jatkoajalle asti, jossa Ruotsi otti heti erän alkuun jäähyn ja Kanada rankaisi Drake Bathersonin maalilla Kanadan jatkoon. Ruotsi taas jäi jo neljännettä kertaa välierin ulkopuolelle.

Kanadan ehdotonta kermaa kisoissa ovat olleet Pierre-Luc Dubois, Drake Batherson sekä Dylan Cozens. Dubois on ollut kisojen ylivoimaisesti paras aloittaja ja tehnyt siinä sivussa vielä 12 tehopistettä ollen pistepörssin kakkosena. Bathersonin kisat alkoivat vaisusti, mutta mies on parantanut peliään kokoajan ja on myös tehnyt jo 11 pistettä. Cozensilla on kasassa 9 tehopistettä. Maalilla jatkanee Chris Driedger, joka pelasi Ruotsia vastaan varsinkin ottelun loppupuolella erinomaisesti.

Seuraa heitä:

• Pierre-Luc Dubois
  • Drake Batherson
  • Dylan Cozens

Tshekki

Kari Jalosen suojattien kisat alkoivat katastrofaalisesti, kun kolmesta ensimmäisestä ottelusta joukkue voitti vain yhden, Iso-Britannian. Niin Ruotsi kuin Itävaltakin nappasi voitot Tshekeistä ja joukkue alkoi olemaan jo kriisin partaalla. Sen jälkeen Tshekki on kyllä ryhdistäytynyt ja ottanut voitot kaikista muista otteluista paitsi viimeisestä ottelusta Suomea vastaan, joka kuitenkin osoittautui varsin hyväksi tappioksi, sillä joukkue sai vastaansa tappion myötä puolivälieriin huomattavasti heikomman Saksan.

Tshekki otti Saksasta helpohkon 4-1 voiton ja eteni välieriin kohti mitalipelejä. Ensimmäisen erän jälkeen Tshekki johti jo 2-0 kahdella ylivoimamaalilla, kun ensin maalasi David Pastrnak ja seuraavasta jäähystä rankaisi pistepörssiä johtava Roman Cervenka. Toisessa erässä Saksan jäähyily kostautui jälleen, kun David Krejci laittoi kiekon jo kolmannen kerran Philipp Grubauerin selän taakse. Saksa sai 3-1 kavennuksen aikaan noin 7 minuuttia ennen loppua, mutta Jiri Smejkal paketoi pelin 4-1 tyhjään maaliin noin 2 minuuttia ennen ottelun loppua. .

Tshekki on ylivoimalla kenties koko kisojen vaarallisin, joka näkyi varsinkin puolivälierissä Saksaa vastaan, kun kaikki kolme pelitilannemaalia tehtiin ylivoimalla. Pastrnak-Krejci-Cervenka on niin kova kolmikko, että Kanadalla tulee jäähyillessä isoja ongelmia. Maalilla Karel Vejmelka on ollut myös erinomainen. Jos Tshekki saa pidettyä oman kurinalaisuutensa ja toteuttamaan Kari Jalosen pelitapaa Saksa pelin tyylisesti on Tshekki hyvin vahvoilla pelissä kuin pelissä.

• David Pastrnak
  • David Krejci
  • Roman Cervenka

Erikoistilanteet ratkaisevat

Kanada pelasi Ruotsia vastaan todella kurittomasti ja otti peräti viisi rangaistusta, josta Ruotsi ei kuitenkaan tehnyt maaliakaan, mutta Tshekkiä vastaan moiseen ei ole varaa. Tshekin ylivoima on huippuluokkaa ja näyttänyt tehokkuutensa monessa pelissä. Tshekki haluaa palata mitalikantaan ja Kanadan masu saattaa olla jo täynnä sensaatiomaisen Ruotsi pelin lopun takia. Läpihuutojuttu tämä ei tietenkään Tshekeille ole, mutta Kanada ei ole vielä allekirjoittanutta vakuuttanut. Joukkue pelaa kurittomasti ja kenties hieman ylimielisesti, joka näkyi varsinkin Ruotsi ottelussa vaikka voitto tulikin lopulta.

Tshekin voitto (ML) on tämän illan pelivalinta näillä kertoimilla.