23.5.2022
klo
16:20
MM-kisat
USA - Tshekki
Tshekki (60 min)
Mr Green 1,82
Oikein
ASETA VETO

MM-kisat

23.5.2022 klo 16:20

USA - Tshekki

B-lohkossa ratkaistaan ainakin toiselle varma pudotuspelipaikka. Tshekki on lohkon kolmantena kymmenellä pisteellä ja USA samoin pistein neljäntenä, mutta huonommalla maalierolla kuin Tshekki. Teoriassa Latvia voisi vielä tänään häviävän joukkueen ohittaa mikäli se voittaa Ruotsin viimeisessä ottelussaan. Tshekillä on viimeinen ottelu Suomea vastaan ja USA:lla Norja, joten panoksia vielä on. 

Molemmat ovat pelanneet ailahtelevasti, mutta viime aikoina peli on kulkenut. Tshekin peli lähti rullaamaan heti David Pastrnakin saavuttua joukkueeseen ja USA voitti edellisessä ottelussa kivikovan Ruotsin jatkoajalla 3-2. 

USA

USA aloitti kisat hienosti voittamalla Latvian helpohkosti 4-1, mutta heti seuraavassa pelissä joukkue oli ongelmissa Itävaltaa vastaan. Jenkit voitti ottelun vasta jatkoajalla lukemin 3-2. Kolmannessa ottelussa USA kohtasi kisaisännän Suomen eikä pystynyt millään haastamaan leijonia tasaväkisesti. Jenkit kävi tuossa ottelussa yllättävän kuumana ja Suomi rankaisikin ylivoimalla pelin pakettiin. 

Viimeisin ottelu Ruotsia vastaan kuitenkin osoitti, että joukkueelta löytyy nälkää ja taitoa. Hieno jatkoaikavoitto kovasti vahvistuneesta Ruotsista oli hieno taidonnäyte nuorten jenkkien osaamisesta. Jenkit sai myös kaivattua vahvistusta maalivahtiosastolle, kun Bruinsin Jeremy Swayman saapui vahvistamaan joukkuetta. Ei Strauss Mann missään nimessä huonosti pelannut, mutta Swayman on erinomaisen NHL kauden pelanneena oiva vahvistus, kuten ottelut ovatkin osoittaneet. Heti ensimmäisessä ottelussaan Swayman kirjautti nollapelin tilastoihin Iso-Britanniaa vastaan ja toisessa ottelussa Ruotsia vastaan otti lukuisia huipputorjuntoja ja alusti vielä jatkoajalla syntynyttä voittomaalia.

Jenkkien joukkue on paperilla katsottuna melko nimetön ja nuori, kuten edellisissäkin kisoissa, mutta on kuitenkin pystynyt pelaamaan laadukasta lätkää pääosin joka pelissä. Joukkueen kirkkain tähti on ilman muuta puolustaja Seth Jones, joka on pelannut oikein hyvin, mutta ei kuitenkaan ole säkenöinyt pisteiden valossa. Jonesilla on viiden pelatun ottelun jälkeen kasassa 4 tehopistettä. Joukkueen ykköspistemies on Ottawa Senatorsia edustava Adam Gaudette viidellä tehopisteellä (3+2). 

Seuraa heitä:

  • Jeremy Swayman
  • Seth Jones
  • Adam Gaudette

Tshekki

Tshekki aloitti kisat USA:n tavoin hienosti lyömällä avausottelussaan Iso-Britannian selvästi 5-1. Sen jälkeen kuitenkin Ruotsi otti selkeän 5-3 voiton ja kaiken kukkuraksi Itävalta otti kaksi pistettä Tshekeiltä voittolaukauskilpailun jälkeen numeroin 2-1. Tässä kohtaa oli jo hieman kriisin poikasta ilmoilla ja jatkopaikka näytti jo hieman vaikeammalta. 

Tshekki sai kuitenkin NHL:n puolelta todella tärkeän vahvistuksen, kun Boston Bruinsissa loistavan kauden pelannut David Pastrnak liittyi joukkueen vahvuuteen. Pastrnak oli heti avausottelussaan iskussa ja nakutti tehot 1+1 joukkueensa 5-1 voitossa. Viimeisin ottelu Norjaa vastaan päättyi Tshekin 4-1 voittoon jossa Pastrnak nakutteli tehot 2+1. Sanomatta lienee selvää, että Pastrnakin tulo joukkueeseen toi lisää uskoa ja itseluottamusta jokaiselle pelipaikalle, kun esimerkiksi Tomas Hertl heräsi syväunestaan ja muutkin ovat nostaneet tasoaan huomattavasti. 

Pastrnakin lisäksi on nostettava turnauksen pistepörssiä johtava ikisoturi Roman Cervenkan nimi esiin. 36-vuotias Cervenka on kerännyt peräti 11 tehopistettä viiteen otteluun eikä tahti tunnu hyytyvän millään. Varsinkin ylivoimalla mies on vahvimmillaan ja muodostaa ehkä turnauksen kovimman ykkösnyrkin yhdessä David Krejcin ja Pastrnakin kanssa. 

Maalivahtitilanne on Tshekillä myös erinomainen, kun Arizonaa edustava Karel Vejmelka on ollut maalilla vahva. Varaveskarina on myös pätevää osaamista, kun Marek Langhamer on odottamassa pelivuoroaan, jota näillä näkymin ei kuitenkaan ole tulossa ilman suurempia imurointeja Vejmelkalta. 

Seuraa heitä:

  • David Pastrnak
  • David Krejci
  • Roman Cervenka

Tshekkien juhlaa

David Pastrnakin tulo joukkueeseen herätti joukkueen täysin ja peli on ollut erittäin raikasta ja hyökkäyspelaaminen toiminut. Pastrnak muodostaa niin tehokkaan kolmikon Krjecin ja Cervenkan kanssa, että saa USA olla varuillaan ja pysyä poissa jäähyaitiosta. Tshekki on suosikki tähän otteluun ja hyvä vetokohde tähän alkuillan otteluun. USA:lla saattaa mennä liukkaiden Tshekki pelaajien kanssa kuppi nurin, kuten Suomea vastaan ja jäähyaitiosta ei pelejä voiteta, ainakaan Tshekkiä vastaan.

Vihje: 
Tshekki (60 min)