20.5.2022
klo
20:20
MM-kisat
Kazakstan - Slovakia
Slovakia -2,5
Pinnacle 2,22
Hävitty
ASETA VETO

MM-kisat

20.5.2022 klo 20:20

Kazakstan - Slovakia

A-lohkossa pelataan jälleen! Vastakkain ovat tänään Helsingin Jäähallissa Kazakstan ja Slovakia. Slovakia tarvitsee kipeästi pisteitä mikäli mielii jatkopeleihin mukaan. Kazakstan taas taistelee vielä mahdollisesta karsiutumisesta ollen lohkonsa viimeinen nollalla pisteellä yhden pisteen omaavan Italian perässä. 

Kazakstanin kisat ovat tässä vaiheessa olleet juurikin sitä mitä odotettiin, eli pisteistä joukkue ei lähtökohtaisesti taistele ja Slovakian kisat ovat myös olleet kieltämättä hieman pettymys, kun neljän ottelun jälkeen on kasassa vasta yksi voitto ja lohkon kuudes sija. 

Slovakialla on vielä tämän illan jälkeen ottelut Tanskaa ja Italiaa vastaan joten jatkopaikka on hyvinkin mahdollinen. Kazakstan pelaa vielä tämän illan jälkeen myös Italiaa ja Tanskaa vastaan.

Kazakstan

Kuten yllä on mainittu, on Kazakstanin kisat olleet sitä mitä tilattiin eli selviytymistä illasta toiseen. Jo avausottelu näytti kansalle mitä tuleman pitää, kun kisojen pienehköihin maihin kuuluva Tanska paukutti Kazakstanin verkkoon peräti yhdeksän maalia voittaen ottelun 9-1. Toisessa ottelussa Kazakstan sai tilkittyä maaliverkkoa huomattavasti paremmin ja Ranska sai vain kaksi maalia viimeisteltyä voittaen kazakit 2-1. Myös kolmannessa ottelussa numerot Sveitsiä vastaan pysyivät siedettävinä vaikka pelitapahtumia Sveitsi hallitsikin suvereenisti. Kanadaa vastaan ensimmäinen erä oli erinomainen ja Kazakstan johtikin peliä kahteen otteeseen, mutta sen jälkeen Kanada menikin menojaan.

Kazakstanin pelaajista kukaan ei ole pisteillä mässäillyt, kun maaleja kuitenkin on vasta seitsemän tehtynä neljään otteluun, mutta nuori puolustaja Valeri Orekhov on nostettava kolmella tehopisteellä (2+1) esiin. Myös hyökkääjä Nikita Mikhailis on kolmen pinnan kerhossa kolmella syöttöpisteellä. Orekhovin kanssa sisäisen maalipörssin kärkinimenä on Kirill Savitsky kahdella maalilla.

Katastrofaalisen avausottelun maalissa aloittanut Andrei Shutov on kerännyt hienosti itsensä ja pelannut erinomaisesti maalilla sen jälkeen. Ranskaa vastaan Shutov keräsi kiekot 91,3% varmuudella. Sveitsiä vastaan 93,02% varmuudella ja Kanadaa vastaan 83,78%. Kanadaa vastaan maaleja meni enemmän kuin aiemmissa, mutta Shutov oli ottelussa erinomainen ja otti tukun todella komeita torjuntoja huonosta prosentista huolimatta. 

Seuraa heitä:

  • Andrei Shutov
  • Valeri Orekhov
  • Nikita Mikhailis

Slovakia

Slovakia aloitti kisat hienosti ottamalla Ranskasta 4-2 voiton, mutta sen jälkeen voittoja ei ole tullut ja joukkue uhkaa jäädä pudotuspelien ulkopuolelle. Saksa otti tiukan 2-1 voiton, Kanada selkeän 5-1 voiton ja Sveitsi 5-3 voiton Slovakiasta. Nyt Slovakia on käytännössä pakkovoiton edessä jos haluaa pudotuspeleihin tänä vuonna selvitä. 

Slovakialla on nuori ja nälkäinen joukkue, mutta vastuunkantajia ei ole noussut tarpeeksi esiin. Esimerkiksi kokenut Tomas Tatar on ollut pienoinen pettymys, kun pistetili on karttunut vasta kahdella pisteellä. Joukkueen pörssikärkenä häärii Samuel Takac joka on viimeistellyt kolme maalia. Pavol Regenda on tasapisteissä tehoilla 2+1 ja olympialaisissa ihastuttanut Juraj Slafkovsky myös kolmella pisteellä kolmen tehokkaimman pelaajan joukossa. 

Ikävä kyllä Slovakian maalinteon tehokkuus on kärsinyt, kun joukkue ei saanut mukaansa aiemmissa kisoissa tehoilleita Peter Cehlarikia tai Marek Hrivikiä. Nyt on muiden aika loistaa ja nostaa tasoaan aina maalivahtipelistä saakka. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa maalia vartioi Patrik Rybar, joka torjuikin hyvin, mutta kahteen viimeisimpään otteluun valmennus käskytti Adam Huskan, joka ei vakuuttanut laisinkaan. Huskan tilastot kahden pelin jälkeen ovat 87,67% ja päästettyjen maalien keskiarvo 4,56. Huska kuitenkin aloittanee tänäänkin maalilla, kun Rybarilla on pientä vammaa taustalla. 

Seuraa heitä:

  • Adam Huska
  • Juraj Slafkovsky
  • Tomas Tatar

Slovakia pakkovoiton edessä

Ottelu on Slovakialle erittäin tärkeä jatkopaikan kannalta ja uskon slovakkien tulevan tähän otteluun erittäin latautuneena. Kazakstan pelasi eilen kovan pelin Kanadaa vastaan ja Slovakia sai yhden päivän lepohetken ja tulee varmasti raikkaammalla jalalla otteluun. 

Kazakstanin joukkue on nimellisesti todella paljon Slovakiaa perässä ja joukkue tunnetusti sortuu runsaaseen jäähyilyyn joten Slovakia pääsee hiomaan ylivoimapeliään varmasti useaan otteeseen. 

Pelikohteeksi valikoituu Slovakian vähintään kolmen maalin voitto, jolle tarjoillaankin maukasta kerrointa.

Vihje: 
Slovakia -2,5