16.5.2022
klo
20:20
MM-kisat
Suomi - USA
Alle 5,5 maalia
Lucky Casino
Oikein
ASETA VETO

MM-kisat

16.5.2022 klo 20:20

Suomi - USA

Nokia Areenalla vastakkain tänään B-lohkon huippuottelussa on Suomi ja USA. Suomi on lohkon kärjessä kahdella voitolla ja USA kolmantena kahdella voitolla, joista toinen vasta jatkoajalla. 

Suomi on ollut vakuuttava vaikka Latvia ottelu olikin hieman nihkeää suorittamista hyökkäyksen osalta, mutta pääpirteittäin ottelussa ei kuitenkaan ollut juuri hätää. Suomi voitti ottelun 2-1. Avausottelu Norjaa vastaan oli kuitenkin vakuuttavaa tekemistä eikä leijonat antaneet Norjalle pienintäkään mahdollisuutta paketoiden pelin lukemin 5-0. 

USA:n avauspäivä oli hyvä. Joukkue otti Latviasta 4-1 voiton, mutta toinen ottelu Itävaltaa vastaan oli iso pettymys. USA sai lopulta kairattua voiton, mutta vasta jatkoajan jälkeen. Pitkään näytti siltä, että jenkit eivät saa Itävaltaa kesytettyä lainkaan, mutta lopulta nousivat kahden maalin tappioasemasta tasoihin ja lopulta jatkoajan kautta voittoon. Tärkeät kaksi pistettä kuitenkin. 

Suomi

Suomi sai hyvä uutisia päivä ennen Latvia ottelua, kun Mikael Granlund liittyi joukkueen vahvuuteen ja olikin avainasemassa Latvia ottelun loppuhetkillä viimeistellä voittomaalin vain kolme minuuttia ennen loppusummeria. Granlund myös alusti Sakari Mannisen avausmaalin maagisella syötöllä, joten erittäin hyvä esiintyminen Granlundilta heti avausotteluun. 

Suomen ja USA:n ottelut ovat yleensä olleet hyvinkin tasaisia ja vähämaalisia otteluita, joten puolustuspelaaminen on tänään kaiken A ja O. Puolustus on kuitenkin toiminut kisojen kahdessa ensimmäisessä ottelussa varsin mallikkaasti, kun takaiskuja on vasta yksi takana joten sen suhteen ei ole huolta. Maalivahtipeli on erinomaista riippumatta onko maalilla Jussi Olkinuora vai Harri Säteri ja pakiston luottohahmoina Atte Ohtamaa, Mikko Lehtonen ja Sami Vatanen ovat olleet erinomaisia. 

Suomen tehomiehinä toistaiseksi kahteen otteluun ovat olleet ensimmäisessä ottelussa vakuuttavan arvokisadebyytin tehnyt Joel Armia, joka paukutti tehot 1+1, sekä toisessa ottelussa 1+1 tehot tehnyt Sakari Manninen. Toki Mikael Granlundin vahva esiintulo oli myös mukava nähdä ja “Mikke” todennäköisesti onkin näillä esityksillä pistepörssissä hyvinkin korkealla. 

Kolmosketjun laidassa pelannut Toni Rajala oli erinomainen Norjaa vastaan tehden tehot 1+2, mutta katosi Latviaa vastaan täysin kuvasta. Rajalaltakin voidaan odottaa hyvää hyökkäyspelaamista ja hän tuo vaarallisuutta alempiin ketjuihin. 

Seuraa heitä:

  • Mikael Granlund
  • Sakari Manninen
  • Joel Armia

USA

USA otti vakuuttavan voiton Latviasta avausottelustaan lukemin 4-1, mutta toinen ottelu Itävaltaa vastaan meinasi muuttua katastrofiksi. Itävalta johti ottelua jo 2-0, mutta lopulta USA sai tarvittavat maalit tehtyä, mutta koki kuitenkin pistemenetyksen ottelun edettyä aina jatkoajalle asti. Luke Hughes kuitenkin pelasti jenkit totaaliselta nöyryytykseltä ja teki voittomaalin jatkoajan kolmannella minuutilla. 

Maalivahtiosastolla mielenkiintoista on nähdä Strauss Mannin kuormitus. Lähtökohtaisesti ykkösveskarina kisoihin lähtenyt Alex Nedelkjovic on loukkaantunut eikä pelaa kisoissa, joten Mannille annetaan nyt varmasti vastuuta jokaiseen otteluun. Varaveskari Jon Gillies tuskin tulee peliaikaa saamaan. Skellefteåta edustava Mann on kuitenkin erinomainen maalivahti ja esiintyi jo olympialaisissa kahdessa ottelussa erinomaisesti torjuen kiekot 94,52% varmuudella. Nyt MM-kisoissa kiekot ovat tarttuneet 92,68% varmuudella. 

Puolustuksessa johtohahmo on ollut luonnollisesti Seth Jones joka on tehtaillut jo tehot 1+2 kahteen otteluun ja ollut tärkein yksittäinen tekijä jenkkien pelissä. Jones on myös todennäköisesti jenkkien pistepörssin kärjessä turnauksen päätyttyä, saa nähdä mihin se riittää muuten melko kapealla rosterilla operoivalla USA:lla. 

Löytyykö jenkeiltä Seth Jonesin lisäksi vielä vastuunkantajia vai ei? Alex Galcheynuk on yksi nimi jota kannattaa varmasti seurata, mutta heikosti menneen NHL kauden jälkeen ei odotettavissa ole kuitenkaan ilotulitusta sieltäkään osastolta. 

Seuraa heitä:

  • Seth Jones
  • Strauss Mann
  • Alex Galchenyuk

Tarkkaa peliä ja vähän maaleja

Joukkueiden viimeisimmät kohtaamiset ovat olleet erittäin vähämaalisia eikä kummaltakaan ole odotettavissa suurta maalitulitusta. Molemmat kärsivät jo edellisissä otteluissaan maalinteon vaikeudesta ennalta heikompia joukkueita vastaan. 

Alle 5,5 maalia on todella hyvä pelikohde tähän otteluun. Molemmilla on erittäin hyvät maalivahdit ja puolustuspeli toimii hyvin. Hyökkäyspelin kanssa on tekemistä molemmilla, joten vähämaalista ottelua on varmasti tänäänkin luvassa Nokia Areenan iltapelissä!

Vihje: 
Alle 5,5 maalia