15.5.2022
klo
20:20
MM-kisat
Tshekki - Ruotsi
Tshekki (ML)
Mr Green 1,84
Hävitty
ASETA VETO

MM-kisat

15.5.2022 klo 20:20

Tshekki - Ruotsi

Nokia Areenalla pelataan jälleen. Sunnuntai-illan jännitysnäytelmässä ovat vastakkain Tshekki ja Ruotsi, jotka molemmat voittivat avausottelunsa melko vaisuilla esityksillä. Tshekki otti voiton Iso-Britanniasta lukemin 5-1 ja Ruotsi Itävallasta 3-1. Molemmat ottelut olivat melko mitäänsanomattomia, mutta rutiinilla hoidetut avauspisteet ovat kuitenkin tärkeät. 

Tshekki olisi pystynyt paljon parempaan vaikka helpohko voitto tulikin plakkariin. Ruotsi oli Itävaltaa vastaan yllättävän heikko, vaikka joukkue pelaakin vain kolmella ketjulla NHL vahvistuksia odotellen. 

Tshekki

Tshekin avausottelu ei missään nimessä ollut hyvä vaikka numerot kelvolliset Iso-Britanniaa vastaan olikin. Ottelu oli toisen erän puoliväliin asti vielä 0-0, kunnes Tshekki päätti alkaa tekemään pakolliset maalit. Kari Jalosen valmentama joukkue ei varmasti ole täysin tyytyväinen esitykseensä, mutta toki, vain voitot lasketaan. 

Matej Blumel oli todella hyvällä pelipäällä ja teki kolmosketjussa oivaa jälkeä viimeistelemällä kaksi maalia ja syöttämällä yhden. Kokenut konkari Roman Cervenka äityi ottelun lopussa myös tehtailemaan pisteitä ja nakutti kolme syöttöä. Myös Pelicansissa viime kaudella ihastuttanut Jiri Smejkal antoi kaksi maaliin johtanutta passia. 

Maalivahtitilanne Tshekillä on ihanteellinen. Lukas Dostal sai avata joukkueen kisataipaleen ja pelasikin kelpo ottelun. Suhteellisen helpolla päässyt Dostal torjui 17/18 vedosta ja johdatti joukkueensa voittoon. Tshekin maalivahtikolmikko on todella vahva, eikä ole vielä varmuutta kuka on tänään maalissa. Kaksi vahvaa kandidaattia löytyy Dostalin lisäksi heittää luukulle kun Karel Vejmejkal sekä Marek Langhamer ovat vahvasti ehdolla luukulle. 

Kari Jalosen valmentama Tshekki-ryhmä on todella vahva ja yksi suurimmista suosikeista jopa maailmanmestaruuteen asti. Nyt Boston Bruinsin tipahdettua pudotuspeleistä on joukkueeseen tulossa vielä David Pastrnak, joka nakutteli tällä kaudella 40 maalia NHL:n runkosarjassa. Pastrnak on eittämättä kisojen kovin nimi mikäli kisoihin saapuu. 

Seuraa heitä:

  • Matej Blumel
  • Lukas Dostal
  • Jiri Smejkal

Ruotsi

Ruotsin kisa-avaus meni pisteiden valossa nappiin, mutta peliesitys oli kaikkea muuta kuin hyvä. Heikkoa Itävaltaa vastaan joukkue ei saanut luotua maalipaikkoja juuri nimeksikään ja otti vain vaivoin pisteet kotiin lukemin 3-1. Nyt heti turnauksen toisessa ottelussa joukkue joutuu heti kovaan käsittelyyn kovaa Tshekkiä vastaan. Ruotsilla on edellisistä kisoista aika isot paineet menestyä, joten pistemenetyksiin ei ole tänäänkään varaa, jotta jatkopaikka varmistetaan hyvissä ajoin. 

Ruotsi pelaa tällä hetkellä ainoastaan kolmella ketjulla ja odottelee NHL:n puolelta lisävahvistuksia. Tässä saattaa olla yksi syy eiliseen vaisuun esitykseen, mutta pelimiehiä on varmasti tulossa lisää. Joukkueen kirkkaimpiin tähtiin kuuluu Columbus Blue Jacketsin Emil Bemström ja Buffalo Sabresin puolustaja Rasmus Dahlin. Kumpikaan heistä ei vielä kuitenkaan Itävaltaa esittänyt mitään sen ihmeempää, mutta eiköhän kisojen edessä pinnoja ala kertyä. 

Ruotsin maalivahtitilanne on mielenkiintoinen. Kumpikaan maalivahdeista ei ole kovin nimekäs, mutta kuitenkin SHL:ssä meritoituneita kavereita. Marcus Högberg aloitti Itävaltaa vastaan ja nyt todennäköisesti katsotaan Magnus Hellbergin taso tänään Tshekkiä vastaan. Todennäköisesti tämän ottelun mennessä putkeen, on pelaava maalivahti vahvoilla jatkopelejä ajatellen. 

Seuraa heitä:

  • Emil Bemström
  • Rasmus Dahlin
  • Magnus Hellberg

Jalosen johdolla voittoon

Tshekki on vaisusta Iso-Britannia voitosta huolimatta suosikki tähän otteluun. Tshekin joukkue on vahva ja Kari Jalosen luotsaamana joukkue on pitkästä aikaa saanut pelikirjansa uudelle tasolle. Tshekin hyökkäyspelaaminen on ainakin toistaiseksi valovuoden Ruotsia edellä, kunnes Ruotsi saa lisää NHL vahvistuksia. Kolmella ketjulla operoidessa tulee väkisinkin kiire ja väsymys Tshekin väkkäröitä vastaan. 

Tshekin voitolle (ML) tarjoillaan oikein maukasta kerrointa johon tarttuisin välittömästi. 

Vihje: 
Tshekki (ML)