14.5.2022
klo
20:20
MM-kisat
Latvia - Suomi
Suomi -2,5
Pinnacle 2,14
Hävitty
ASETA VETO

MM-kisat

14.5.2022 klo 20:20

Latvia - Suomi

MM-kisat jatkuvat jälleen eilisen avauspäivän jälkeen ja vastakkain ovat Latvia ja isäntämaa Suomi. Molemmat joukkueet avasivat urakkansa eilen. Latvia oli täysin aseeton USA:n käsittelyssä ja Leijonat ottivat kliinisen 5-0 voiton Norjasta. Suomi lähtee jälleen selkeänä ennakkosuosikkina otteluun ja todennäköisesti ottaa helpohkon voiton plakkariin. Latvian joukkue on muuttunut melko paljon edellisiin kisoihin verrattuna. Joukkuetta on nuorennettu todella paljon eikä kokeneita konkareita ole mukana enää kuin muutama. 

Joka tapauksessa Latvian tehtävä on tänään vain kiusata isompiaan, mutta se todennäköisesti ei riitä vahvaa Suomea vastaan. Joukkueet ovat kohdanneet vuosien mittaan useasti, mutta vain kerran on Latvia onnistunut viimeiseen kymmeneen otteluun leijonat voittamaan, vuonna 2014. 

Latvia

Latvia tosiaan on nuorentunut edellisistä kisoista runsaasti. Poissa tämän vuoden ryhmästä on kaikkien tuntemat Kaspars Daugavins, Mikelis Redlihs, Miks Indrasis, Martins Karsums ja Lauris Darzins. Toki näillä kaikilla on tullut jo ikä vastaan, mutta nyt pitää nuorempien kavereiden ottaa heidän paikkansa ja näyttää maailmalle minkälaisia pelimiehiä sieltä on tulossa. 

Latvian joukkue aloitti eilen Suomen tapaan kisansa, mutta sai heti USA:n käsittelyssä todeta joukkueen riittämättömyyden. Ottelu oli melko nimetöntä USA:ta vastaan todella heikko eikä Latvialla ollut juuri mitään jakoa missään kohtaa. Varsinkin erikoistilanteet olivat USA ottelussa avainasemassa, kun USA iski yhden ylivoimalla ja pelin lopullisesti ratkaisseen 3-0 maalin alivoimalla. Näihin pitää Latvian kiinnittää huomiota tulevissa otteluissaan. 

Latvian kenties kirkkain tähti löytyy maalin suulta Elvis Merzlikinsin myötä, mutta hyökkäyksen kirkkain tähti lienee Örebrota edustava Rodrigo Abols, jota kannattaa seurata. Abols kannattelee joukkueen kapteenin viittaa yllään, mutta USA ottelu oli Abolsilta erittäin heikko eikä antanut juuri minkäänlaista kuvaa 34 tehopistettä SHL:ssä naputelleesta hyökkääjästä.  Myös Jukureita tällä kaudella edustanut Oskars Batna on mielenkiintoinen seurattava ja USA ottelu jätti paljon parannettavaa myös häneltä. 

Maalivahtipeli on se mihin Latvian peli tulee kovempia maita vastaan perustumaan. Joukkue tarvitsee Merzlikinsin huippuotteita mikäli mielii yllättää isompiaan. USA ottelu oli Elvikseltä yllättävän heikko vaikka joukkue edessä ei antanutkaan kovin paljon tukea. 

Seuraa heitä:

  • Rodrigo Abols
  • Elvis Merzlikins
  • Oskars Batna

Suomi

Suomi otti hienon avausvoiton Norjasta eilen lukemin 5-0. Ottelu oli alusta asti leijonien hallussa eikä Norja saanut missään kohti kunnollista painetta Jussi Olkinuoran vartioiman maalin suulle. Joel Armia oli ensimmäisissä arvokisoissaan heti aivan pitelemätön ja iski tehot 1+1. Varsinkin syöttö Harri Pesosen avausmaaliin oli silkkaa taidetta ja Armia todennäköisesti tuleekin olemaan leijonien kantavia voimia kisojen edetessä.

Jussi Olkinuoran nollapeli heti avausottelussa oli hieno suoritus, mutta todennäköisesti tänään maalilla seisoo Leijonat olympiakultaan torjunut Harri Säteri. Lähtökohtaisesti tämä ottelu määrittää maalivahtitilanteen ratkaisuotteluihin. Jos Säteri ei loista, on Olkinuora todennäköinen valinta loppuihin otteluihin. Leijonien kannalta oli myös hieno nähdä, että alemmista ketjuista saatiin onnistumisia. Marko “Mörkö” Anttila sai hienon onnistumisen riistäessä kiekon Norjalta ja tarjoili upean syötön Hannes Björniselle joka käytännössä paketoi pelin siihen. 

Toni Rajalalta eilinen ottelu oli myös todella hyvä. Rajala teki hienon maalin ja tarjoili sen lisäksi vielä kaksi syöttöä. Moni varmasti odotti että Rajala saattaisi olla kisojen alkaessa poppariosastolla, mutta Rajala näytti heti avausottelussaan että kuuluu avauskokoonpanoon. 

Leijonat odottavat vielä vahvistuksia NHL:n puolelta, josta saattaa vielä tipahdella mukavia nimimiehiä joukkueen vahvuuteen. Mikael Granlund ei ollut vielä eilen mukana pelaavassa kokoonpanossa, mutta tänään MG pääsee irti. Mielenkiintoista on nähdä kuka väistää Granlundin tieltä kokoonpanosta, 

Seuraa heitä:

  • Harri Säteri
  • Mikael Granlund
  • Joel Armia

Leijonat jatkaa vahvasti

Suomi on jälleen niin vahva ennakkosuosikki otteluun, että mikään muu kuin murskavoitto ei kelpaa. Eilinen esitys Norjaa vastaan oli niin kliininen ja tehokas, että odotukset tähän otteluun ovat korkealla. Myös Mikael Granlundin liittyminen joukkueeseen ja kokoonpanoon tulee näkymään. Mikael Granlund ottaa tänään kapellimestarin paikan ja tulee ihastuttamaan suomalaisfaneja, jälleen kerran.  

Suomen vähintään kolmen maalin voitto on selviö ja sille tarjoillaankin maukkaita kertoimia.

Vihje: 
Suomi -2,5