5.6.2021
klo
Jääkiekon MM kisat 2021
USA – Kanada 1
Bethard 2,30
ASETA VETO

MM Kisat 2021, välierät 5.6.2021

Lauantain ensimmäisessä tulikuumassa välierässä iskevät yhteen USA ja Kanada. Molemmat ovat tänä vuonna liikkeellä hieman nimettömällä miehistöllä, mutta niin vain toinen Pohjois-Amerikan jättiläisistä nähdään finaalissa. USA on pelannut kaikista joukkueista kokonaisuudessa ehjimmän turnauksen, ja ainoa tahra sen rekordissa on avauskierroksen tappio Suomea vastaan. Kanada sinnitteli rimaa hipoen pudotuspeleihin mutta tiputti jatkosta kovan Venäjän. USA:n kuuden pelin voittoputki ei ole vahinko, ja joukkue on semifinaalissa suurempi suosikki epävarmaa Kanadaa vastaan kuin mitä markkinat ovat ennakoineet.

USA oli myös tuossa tappiollisessa Suomi-pelissä pitkät jaksot Leijonia edellä ja oli hieman epäonninen luisuttuaan häviöön. Joukkueen kuusi voittoa ovat kaikki tulleet varsinaisella peliajalla, ja vaikka parissa ottelussa USA:lla on ollut pieniä vaikeuksia, on joukkueen jokainen osa-alue jo osoittanut olevansa finaalipaikan arvoinen.

USA ei ollut mitenkään loistokas niukoissa voitoissa köykäisiä Norjaa ja Italiaa vastaan, mutta kairasi täydet pisteet rutiinilla. Saksaa vastaan joukkue oli ajoittain jopa hieman köysissä, mutta taisteli nollapelin ja voiton. Puolivälierässä Slovakiaa vastaan USA sitten väänsi hanat täysille ja marssi ylivoimaisella esityksellä välieriin. Joukkue on pelannut fiksua turnauskiekkoa, ja Kanadaa vastaan tankissa on vielä reippaasti bensaa jäljellä.

USA:n ottelut MM-kisoissa

 • 3.6 USA – Slovakia 6-1
 • 1.6 Italia – USA 2-4
 • 31.5 USA – Saksa 2-0
 • 29.5 Norja – USA 1-2
 • 27.5 USA – Latvia 4-2
 • 25.5 USA – Kazakstan 3-0
 • 23.5 Kanada – USA 1-5
 • 22.5 Suomi – USA 2-1

Kanada aloitti kisat todella murheellisissa merkeissä häviten kolme ensimmäistä otteluaan. Lopulta kiharaisessa lohkossa voitot Norjasta, Kazakstanista ja Italiasta sekä piste Suomelta riittivät juuri ja juuri jatkoon. Puolivälierän voitto Venäjästä oli Kanadalta väkevä esitys, mutta kokonaisuutena joukkueen meno Riikassa on ollut yllättävän nihkeää. Vaikka joukkueen ykkösketju heräsikin surkean alun jälkeen, on Kanadalla valtavia ongelmia etenkin maalinteon kanssa. 

Kanadan ottelut MM-kisoissa

 • 3.6 Venäjä – Kanada 1-2 JA
 • 1.6 Kanada – Suomi 2-3 VL
 • 30.5 Italia – Kanada 1-7
 • 28.5 Kazakstan – Kanada 2-4
 • 26.5 Kanada – Norja 4-2
 • 24.5 Saksa – Kanada 3-1
 • 23.5 Kanada – USA 1-5
 • 21.5 Kanada – Latvia 0-2

Kanadalla on riveissään turnauksen tehokkain ketju, jossa Connor Brown, Adam Henrique ja Andrew Mangiapane ovat pommittaneet yhteensä peräti 30 pistettä. Ykkösketjun takana tehot ovat kuitenkin pahasti hukassa, ja liikaa yhden vitjan varassa roikkuminen ei ole hyvä lähtökohta USA:n huippukovaa puolustusta vastaan. USA:n pakeista kaikilla on tehotilasto komeasti plussan puolella, eikä takalinjoilta löydy heikkoa lenkkiä. Lisäksi USA:lla on kisojen paras maalivahti, sillä kaksi nollapeliäkin torjunut Cal Petersen on niin torjuntaprosenteissa (96,06%) kuin päästettyjen maalien keskiarvossa (1,00) turnauksen tilastoykkönen.

Joukkueet kohtasivat kertaalleen jo alkusarjassa, ja tuolloin USA nöyryytti Kanadaa lukemin 5-1. USA oli selvästi liikkuvampi ja terävämpi ja puolustussuuntaan huomattavasti organisoidumpi. Kanadalla on valtavasti parannettavaa tuosta surffailusta, ja vaikka joukkue on parantanut tekemistään turnauksen edetessä, ei paketti ole vieläkään siinä kuosissa että se pystyisi horjuttamaan USA:n rynnistystä.

Vaikka Kanadan tehoketjun vahva meno tasaa hieman puntteja, on USA edellä monella ratkaisevalla osa-alueella kuten maalivahtipelissä, alivoimapelissä ja puolustuksessa. USA voittaa ottelun 60 minuutin aikana lähes kerran kahdesta, joten markkinoilla tyrkyllä olevat reippaasti yli kahden kertoimet ovat viikonlopun parasta pelattavaa.

USA:n suora voitto on pelattavissa upeilla kertoimilla esimerkiksi NordicBetin ja ComeOnin listoilla. Me niittaamme kiinni Bethardin tarjoaman huippukertoimen 2,30 ja jäämme nauttimaan fantastisista MM-välieristä.

USA – Kanada 1

Bethard 2,30