31.5.2021
klo
Jääkiekon MM kisat 2021
Tshekki – Tanska 2, AH +2,5
Unibet 1,79
ASETA VETO

MM-kilpailut, A-lohko 31.5.2021

Tanska ja Tshekki iskevät yhteen huipputärkeässä ottelussa, jossa panoksena on paikka jatkopeleissä. Jos jompikumpi jää pelissä pisteittä, päättyy sen matka tylysti alkusarjaan. Tanska aloitti kisat ilahduttavalla voitolla Ruotsista, ja naarattuaan viisi pinnaa lisää Iso-Britanniaa ja Valko-Venäjää vastaan se on edelleen mukana taistelussa lohkon nelospaikasta. Tshekki avasi MM-urakkansa kahdella tappiolla mutta on kerännyt kahdeksan pistettä kolmesta edellisestä koitoksesta ja noussut siten tasapisteisiin Tanskan kanssa. Huomattavasti vahvemmalla materiaalilla operoiva Tshekki on selkeä suosikki, mutta bookkerit ovat hieman aliarvioineet tiukasti puolustavan Tanskan mahdollisuuksia.

Tanska ei ole tuon avausvoiton jälkeen esittänyt ihmeitä, mutta joukkue on osoittanut upeaa puolustustaistelua kovempia maita vastaan. Tanska ei ole päästänyt yhdessäkään ottelussa kolmea maalia enempää, ja se sinnitteli pitkälle kolmanteen erään saakka niin Slovakiaa kuin Venäjääkin vastaan ennen kuin luisui niukkaan häviöön. Myös Tshekkiä vastaan joukkue lähtee metsästämään pakkovoittoa tiiviin puolustuksen kautta, ja jatkamalla omalla tasollaan se pystyy vähintäänkin pitämään pelin jälleen tasaisena.

Tanskan ottelut MM-kisoissa

 • 29.5 Slovakia – Tanska 2-0
 • 28.5 Tanska – Valko-Venäjä 5-2
 • 26.5 Venäjä – Tanska 3-0
 • 25.5 Iso-Britannia – Tanska 2-3 JA
 • 23.5 Tanska – Sveitsi 0-1
 • 22.5 Tanska – Ruotsi 4-3

Tshekki oli kisojen alla yksi kuumimmista mestarisuosikeista, mutta joukkue kompasteli avausviikonloppuna tappioihin Venäjää ja Sveitsiä vastaan. Valko-Venäjältäkin Tshekki puristi voiton vasta jatkoajalla, mutta Ruotsia vastaan se nappasi kolmannen erän hurjalla kirillä elintärkeät kolme pinnaa. Vaikka alla on nyt neljän erän verran hyvää ja tehokasta lätkää, ei joukkue ole kokonaisuutena juurikaan vakuuttanut.

Tshekin ottelut MM-kisoissa

 • 29.5 Tshekki – Iso-Britannia 6-1
 • 27.5 Ruotsi – Tshekki 2-4
 • 24.5 Tshekki – Valko-Venäjä 3-2 JA
 • 22.5 Tshekki – Sveitsi 2-5
 • 21.5 Venäjä – Tshekki 4-3

Tshekin puolustaminen on ollut koko turnauksen ajan heikkoa, ja maalivahti Simon Hrubecin haparointi on aiheuttanut epävarmuutta miehistön tekemiseen. Joukkue on ottanut yhteensä 20 kahden minuutin rangaistusta viidessä pelatussa ottelussa, ja sen alivoimapelaaminen on ollut kisojen kolmanneksi heikointa Italian ja Slovakian jälkeen. Elämän ja kuoleman ottelussa tshekkien pään kestävyys mitataan toden teolla, ja sinnikkäällä Tanskalla on eväät horjuttaa joukkueen itseluottamusta.

Tanska porskuttaa kisoissa jälleen kohtalaisella miehistöllä, mutta ratkaisijat puuttuvat ja joukkue kärsii pahasta tehottomuudesta. Jo peräti kolmessa pelissä nollille jäänyt hyökkäys on neppaillut yhteensä vasta 12 osumaa kuudessa ottelussa, joten joukkue on nojautunut vahvasti puolustukseen. Tanskan maalivahtipeli on ollut kunnossa, sillä kaikki pelit uurastanut Sebastian Dahm on torjuntaprosenteissa koko kisojen parhaimmistoa.

Tanskalle maanantain kamppailu on alkusarjan viimeinen, mutta ottelun vähemmän pelanneella Tshekillä on vielä jäljellä peli Slovakiaa vastaan. Sille siis pistekin Tanska-pelistä pitää jatkohaaveet vielä yllä. Bookkerit ovat nostaneet Tshekin hirmuiseksi ennakkosuosikiksi, joten Tanskan yllätyksistä löytyy erinomaista pelattavaa.

Tanskan suorasta voitosta on markkinoilla tarjolla jopa reilusti yli kahdeksan kertoimia, mutta joukkueen surkea hyökkäyspään rekordi ei herätä riittävästi luottamusta. Tiiviin puolustuksensa ansiosta Tanska kuitenkin onnistunee pitämään väännön tasaisena, ja voitosta jopa 2,5 maalin tasoituksella saa reippaita kertoimia esimerkiksi NordicBetin ja 888 Sportin listoilla. Me jysäytämme huippukohteen kiinni Unibetin kautta väkevään hintaan 1,79 ja jäämme jännäämään upeaa taistoa lohkon jatkopaikoista.

Tshekki – Tanska 2, AH +2,5

Unibet 1,79