30.5.2021
klo
Jääkiekon MM kisat 2021
Valko-Venäjä – Sveitsi 2, AH -2,5
Betsson 2,32
ASETA VETO

MM-kilpailut, A-lohko 30.5.2021

Kiemuraisessa A-lohkossa aletaan ratkoa paikkoja jatkopeleihin, kun toinen kisaviikko lähestyy päätöstään. Väkevästi esiintynyt Sveitsi tähtää edelleen jopa lohkovoittoon, kun se kohtaa toiseksi viimeisessä alkusarjan ottelussaan Valko-Venäjän. Sveitsillä on viidestä pelistä koossa mukavat yhdeksän pistettä, mutta sen saldoa tahraa ruma 0-7 tappio Ruotsille. Valko-Venäjä sen sijaan yllätti Ruotsin, mutta on hävinnyt kaikki muut neljä peliään. Sen pudotuspelihaaveet ovat jo menneet, joten motivoitunut Sveitsi tulee tarjoilemaan kunnon kylvetyksen Riikan iltapäivässä.

Sveitsi on kasannut kisoihin erinomaisen joukkueen, joka on sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Peliesitykset ovat olleet tähän asti hyvin vaihtelevia. Avausottelun maalikarkeloita Tshekin kustannuksella seurasi niukka 1-0 voitto Tanskasta. Nöyryyttävän Ruotsi-tappion jälkeen Sveitsi sisuuntui ja murskasi Slovakian peräti 8-1. Joukkueen hyökkäyksessä on valtavasti osaamista, kuten Slovakia-peli osoitti. Kärkiniminä ryhmässä viilettävät kisoissa neljä maalia tykittänyt San Josen Timo Meier ja jo tehot 4+2 hurjastellut Zugin Gregory Hofmann. 

Sveitsin ottelut MM-kisoissa

  • 29.5 Sveitsi – Venäjä 1-4
  • 27.5 Sveitsi – Slovakia 8-1
  • 25.5 Sveitsi – Ruotsi 0-7
  • 23.5 Tanska – Sveitsi 0-1
  • 22.5 Tshekki – Sveitsi 2-5

Valko-Venäjä aloitti kisat ottamalla vaikeasta alkuohjelmasta huolimatta hienosti neljä pinnaa kolmesta ottelusta. Viime tiistaisen Riikassa tapahtuneen lippukohun jälkeen joukkue kuitenkin romahti kahteen noloon tappioon ja valahti lohkon hännille. Iso-Britannialle ja Tanskalle kärsittyjen häviöitten jälkeen valkovenäläisten pelihuumori on koetuksella, eikä kivikova Sveitsi ole se vihu, jota vastaan kelkka käännetään.

Nollapelin Ruotsia vastaan ruuvannut Valko-Venäjän puolustus oli kahdessa viime pelissä heikkojen vastustajien pyörityksessä täysin kuutamolla. Köykäinen Iso-Britannia paukutti neljä maalia, ja Tanska peräti viisi pommitettuaan 37 vetoa maalia kohti. Valko-Venäjän maalivahtiosasto on ajautunut sekin kriisiin. Kisat aloittanut Konstantin Shostak vaihdettiin avauspelin ensimmäisessä erässä pois, eikä mies ole pelannut sen jälkeen. Torjuntavastuun jatkossa jakaneet Danny Taylor ja Alexei Kolosov ovat molemmat imuroineet edellisessä esiintymisessään pahasti, eikä Valko-Venäjällä ole tällä hetkellä yhtäkään itseluottamuksella varustettua maalivahtia.

Valko-Venäjän ottelut MM-kisoissa

  • 28.5 Tanska – Valko-Venäjä 5-2
  • 26.5 Valko-Venäjä – Iso-Britannia 3-4
  • 24.5 Tshekki – Valko-Venäjä 3-2 JA
  • 23.5 Ruotsi – Valko-Venäjä 0-1
  • 21.5 Valko-Venäjä – Slovakia 2-5

Kuriton Valko-Venäjä johtaa kisojen jäähypörssiä rymisteltyään yhteensä peräti 84 rangaistusminuuttia viidessä ottelussaan. Joukkueen alivoimapeli on lisäksi ollut surkeaa, joten ongelmia on jälleen luvassa sveitsiläisen karusellin pyöriessä. Sveitsi on kisojen tehokkain joukkue ylivoimalla ja on pommittanut jo huikeat yhdeksän yv-osumaa. Onnistumisprosentti ylivoimalla on hulppea 40.

Ennen kisoja Sveitsin hyökkäyksen potentiaali tiedettiin, mutta puolustus ja maalivahtipeli olivat pieniä kysymysmerkkejä. Vaikka rosterissa ei ole varsinaista huippupakkia, joukkue pelaa jälleen uhrautuvaisesti ja tiiviisti puolustaen. Ruotsi-peli oli täydellinen mahalasku, ja Venäjän erinomainen hyökkäys oli liian tiukka pideltävä, mutta muissa kolmessa ottelussa Sveitsin takalinjat ovat olleet erinomaisessa iskussa. Valko-Venäjää hivenen vahvempi Tanska pystyi Sveitsin puristuksessa laukomaan koko ottelussa vain neljä kertaa maalia kohti, joten lauantaina Sveitsin maalille ei ole taaskaan helpolla asiaa.

Valko-Venäjän motivaatio saattaa olla jo kadoksissa, kun paikka jatkopeleissä on karannut. Tänä vuonna lohkon jumbo ei putoa A-sarjasta, joten joukkue tulee surffailemaan kaksi jäljellä olevaa otteluaan pois alta ennen kesälomia. Erittäin motivoitunut ja tulivoimainen Sveitsi astuu askiin jopa suurempana suosikkina kuin mitä markkinat ovat ynnäilleet.

Mikäli Sveitsi rutistaa perussuorituksen puolustus- ja maalivahtipuolella, tulee se painelemaan helppoon voittoon, ja 2,5 maalin tasoitus ylittyy kevyesti. Merkin kerroin Betssonin, NordicBetin ja Betsafen listoilla on upea 2,32, joka tekee kohteesta sunnuntain maistuvimman peli-idean.

Valko-Venäjä – Sveitsi 2, AH -2,5

Betsson 2,32