3.6.2021
klo
Jääkiekon MM kisat 2021
Suomi – Tshekki, yli 4,5 maalia (jatkoaika mukaan lukien)
Unibet 1,76
ASETA VETO

MM-kilpailut, puolivälierät 3.6.2021

B-lohkon kakkoseksi punnertanut Suomi saa puolivälierässä vastaansa A-lohkon kolmosen Tshekin. Leijonat hävisi alkusarjassa vain yhden ottelun eikä taipunut tappioon kertaakaan varsinaisella peliajalla. Suomen pelit ovat olleet tiukkoja ja vähämaalisia, ja sinivalkoinen kone puksuttaa jälleen määrätietoisesti kohti mitalipelejä. Tshekki sen sijaan pyyhkäisi erittäin vaihtelevan ja maalirikkaan lohkovaiheen. Se hävisi kaksi ensimmäistä otteluaan mutta nousi viiden voiton putkella tyylikkäästi jatkopeleihin. Täysin eri pelikirjoja selailevien joukkueiden välillä ei ole suurta tasoeroa, ja markkinat ovatkin arvioineet lähtökohdat täysin tasabookiksi. Illan paras pelivalinta löytyy tällä kertaa ehkä hieman yllättäen runsasmaalisemmasta lopputuloksesta.

Suomen 17 pisteen saldo kiivastahtisessa alkusarjassa on erinomainen. Kovemmista maista USA, Saksa ja Kanada kaatuivat niukasti, mutta Suomi pudotti pisteitä yllättäen Kazakstania ja Latviaa vastaan. Yhdeksän päästettyä maalia seitsemässä ottelussa on mestaritason suoritus, mutta vastaavasti maalinteko on ollut tökkivää, ja ainoastaan Norjaa vastaan Leijonat onnistui tekemään enemmän kuin kolme maalia.

Suomen ottelut MM-kisoissa

 • 1.6 Kanada – Suomi 2-3 VL
 • 30.5 Suomi – Latvia 3-2 JA
 • 29.5 Saksa – Suomi 1-2
 • 27.5 Suomi – Italia 3-0
 • 25.5 Suomi – Norja 5-2
 • 23.5 Kazakstan – Suomi 2-1 VL
 • 22.5 Suomi – USA 2-1

Suomen hyökkäys on todella paljon Anton Lundellin johtaman ketjun varassa. Lundell ja Arttu Ruotsalainen ovat tykittäneet yhteensä kahdeksan Suomen 18 maalista kisoissa. Leijonat on toki hieman jarrutellut kovassa ottelutahdissa, mutta 2,5 tehtyä maalia peliä kohti on huolestuttava saldo. Suomi on toki laukonut valtavia määriä ja tehnyt vastustajan maalivahdista sankarin jo useammassa pelissä. Potentiaalia joukkueessa on maalitehtailuun, ja puolivälierässä muistakin ketjuista odotetaan tehoja.

Suomen parhaat pistemiehet MM-kisoissa

 1. Anton Lundell 4+2
 2. Arttu Ruotsalainen 4+1
 3. Jere Innala 1+3
 4. Saku Mäenalanen 1+3

Tshekki sai heti kisojen avausviikonloppuna vastaansa kaksi lohkon kovinta vastustajaa, ja sekä Venäjä että Sveitsi nappasivat siltä täydet pisteet. Joukkue klaarasi kuitenkin 13 pistettä lopuista viidestä ottelusta ja nappasi lohkon kolmospaikan viimeisen kierroksen vyörytyksellä Slovakiaa vastaan. Tshekin tekeminen ei ole kokonaisuutena ollut kovin vakuuttavaa. Hyökkäys on ollut tehokasta, mutta muilla osa-alueilla on ollut näkyvissä selviä ongelmia.

Tshekin ottelut MM-kisoissa

 • 1.6 Slovakia – Tshekki 3-7
 • 31.5 Tshekki – Tanska 2-1 VL
 • 29.5 Tshekki – Iso-Britannia 6-1
 • 27.5 Ruotsi – Tshekki 2-4
 • 24.5 Tshekki – Valko-Venäjä 3-2 JA
 • 22.5 Tshekki – Sveitsi 2-5
 • 21.5 Venäjä – Tshekki 4-3

Tshekin laadukas miehistö on takonut pinnoja todella laajalla rintamalla. Joukkueessa on kolme vaarallista ketjua, ja peräti yhdeksän pelaajaa on nakutellut vähintään neljä pistettä kisoissa. Vastaavasti maalivahtipeli on ollut yllättävän heikkoa. Ykkösveska Simon Hrubecin työskentely on ollut epävarmaa, ja torjuntaprosentti 89 on koko turnauksen heikommasta päästä.

Tshekin parhaat pistemiehet MM-kisoissa

 1. Dominik Kubalik 3+3
 2. Jan Kovar 2+3
 3. Michael Spacek 1+4
 4. Libor Sulak 3+1

Suomi lähtee jälleen kerran ensisijaisesti himmentämään vastustajan hyökkäyksen. Päävalmentaja Jukka Jalosen joukkueeseen hitsattu kurinalainen ja jämäkkä pelitapa on jo toiminut hyvin alkulohkossa USA:ta ja Kanadaa vastaan. Tshekki tulee kuitenkin olemaan hyökkäyssuuntaan Suomen vaarallisin vastus tähän mennessä. Useammalla ketjulla väsymättä ylöspäin jauhavaa joukkuetta vastaan Suomenkin pitää panostaa omaan hyökkäyspeliinsä ja iskeä painetta vastaan, tai illasta tulee todella pitkä ja hankala.

Tshekki iskee kamppailuun omilla vahvuuksillaan hyökkäyksen kautta. Samalla Suomelle avautuu parin tulikuuman tehomiehen johdolla paikkoja rynniä Tshekin huteran puolustuksen ja maalivahtiosaston kimppuun. Ottelusta voidaankin ennakoida hieman avoimempaa kuin mitä bookkerit ovat laskeskelleet.

Maalimäärän linja on matalalla, ja yli 4,5 maalia ottelussa on todella maistuva kohde. Merkki löytyy muun muassa NordicBetin ja 888 Sportin listoilta. Me ruuvaamme kiinni Unibetin markkinatopin 1,76 ja jäämme jännäämään Leijonien taistelua kohti MM-mitaleita.

Suomi – Tshekki, yli 4,5 maalia (jatkoaika mukaan lukien)

Unibet 1,76