29.5.2021
klo
Jääkiekon MM kisat 2021
Norja – USA, yli 5,5 maalia
NordicBet 1,81
ASETA VETO

MM-kilpailut, B-lohko 29.5.2021

B-lohkossa on ensimmäinen kisaviikko viiletetty railakkaasti, ja kärki on erittäin tasainen alkusarjan lähestyessä loppusuoraa. Suomelle avauspelin hävinnyt USA haistaa lohkovoiton jatkettuaan urakkaansa kolmella peräkkäisellä voitolla. Lauantaina se hyökkää heiveröisen Norjan kimppuun tietäen, että ottamalla kolme pistettä joukkue nousee ryhmän kärkeen Suomen ja Saksan ohitse. Norja on ollut kisoissa odotetun vaisu, ja sen viisi pinnaa on naarattu umpisurkean Italian ja laiskan Latvian kustannuksella. Norjalla ei ole asiaa jatkopeleihin, ja se tulee jäämään tiiviin otteluohjelman runtelemana pahasti USA:n jalkoihin. USA:n voittokertoimet onkin painettu pohjamutiin, mutta ottelun maalimäärästä löytyy huippukohde. Tulivoimainen USA tulee heiluttamaan verkkoa surutta, ja kun Norjallakin on tapana nakutella osuma tai pari, on ilmassa kaikki merkit varsin runsasmaaliselle mittelölle.

USA oli vauhdikkaalla päällä jo Suomea vastaan, mutta avausottelussa maalijyvä oli vielä hukassa, vaikka joukkue rakenteli useamman upean tontin. Kanadaa, Kazakstania ja Latviaa vastaan hanat saatiin auki, mutta joukkueessa on potentiaalia vieläkin suurempiin maalijuhliin. Etenkin Kazakstania USA linkosi pahemman kerran ja jysäytti peräti 52 kutia maalia kohti. Norjankin puolustus joutuu hurjaan pyöritykseen, eikä sillä ole tukenaan kuumaa maalivahtia pitämässä lukemat siedettävinä.

USA:n ottelut MM-kisoissa

 • 27.5 USA – Latvia 4-2
 • 25.5 USA – Kazakstan 3-0
 • 23.5 Kanada – USA 1-5
 • 22.5 Suomi – USA 2-1

USA:n rosterista on noussut esille varsinainen superketju, joka on takonut hurjia pistemääriä kolmessa edellisessä pelissä. Norjan huteraa ja väsynyttä puolustusta vastaan se pääsee tekemään jälleen tuhoisaa jälkeä. Trevor Mooren johdattama trio rymistelee ottelusta toiseen valtavalla intensiteetillä ja on tähän mennessä esittänyt kisojen pirteintä peliä.

USA:n tehoketjun pisteet MM-kisoissa

 • Trevor Moore 4+2
 • Jason Robertson 2+3
 • Conor Garland 0+4

Norja on pelannut Riikassa tasollaan ilman sen kummempia yllätyksiä. Se oli selvästi jäljessä Saksaa, Suomea ja Kanadaa vastaan, ja etenkin puolustuspää on ollut heikko. Maalivahtiosastokaan ei ole onnistunut pitelemään joukkuetta pystyssä, ja ykkösveskari Henrik Haukeland on hapuillut erittäin epävarmasti. USA:ta vastaan maalille saattaa palata Suomi-pelissä uurastanut Jonas Arntzen, joka ei myöskään ollut tuossa ottelussa terävimmillään. Norjan hyökkäys on kuitenkin esiintynyt ajoittain iloisesti, ja se on käyttänyt terävästi hyväkseen saamansa harvat maalipaikat, kuten kaksi osumaa Suomenkin verkkoon osoittaa.

Norjan ottelut MM-kisoissa

 • 28.5 Latvia – Norja 3-4 VL
 • 26.5 Kanada – Norja 4-2
 • 25.5 Suomi – Norja 5-2
 • 23.5 Norja – Italia 4-1
 • 22.5 Norja – Saksa 1-5

USA:lla on valtava etulyöntiasema otteluohjelman suhteen, ja se pääsee lauantai-iltapäivän otteluun tuoreilla jaloilla välipäivän jäljiltä. Norja sen sijaan rehki perjantaina voittolaukauskilpailuun saakka venyneen iltapelin Latviaa vastaan. Joukkueen palautumisaika raskaasta kamppailusta jää todella lyhyeksi, ja Norja tulee olemaan ongelmissa USA-hyökkäyksen kanssa ottelun alusta saakka.

USA ei tule antamaan sääliä heikkoa Norjaa vastaan, vaan runnoo tylysti voitolla lohkokärkeen. Mooren ketju parantelee asemiaan kisojen pistepörssin kärkipäässä, ja USA:n muutkin vitjat tulevat saamaan onnistumisia alle. Pelaajakohtaisista vedoista houkuttelevia tärppejä löytyy esimerkiksi Betssonin listoilta, jossa Robertsonin maalista ottelussa saa kertoimen 2,75 ja Mooren onnistumisesta jopa 3,00. Myös Norja tulee saamaan vastustajan painostuksen keskellä omat vastaiskupaikkansa, ja joka pelissä tähän saakka vähintään kerran osunut joukkue tuskin jää lauantainakaan kokonaan maaleitta.

Nälkäinen USA tulee pitämään vauhtia yllä, ja yli 5,5 maalia ottelussa on erinomainen pelikohde lauantain iloksi. Betsson, Betsafe ja NordicBet tarjoavat merkistä upean markkinatopin 1,81, joka koukataan ilman muuta lapuille mukaan.

Norja – USA, yli 5,5 maalia

NordicBet 1,81