26.5.2021
klo
Jääkiekon MM kisat 2021
Valko-Venäjä – Iso-Britannia, alle 6,5 maalia
Betsson 1,95
ASETA VETO

MM-kilpailut, A-lohko 26.5.2021

A-lohkon keskiviikon iltapelissä hienosti kisat aloittanut Valko-Venäjä hamuaa paikkaa ryhmän neljän parhaan joukossa, kun se iskee yhteen Iso-Britannian värikkään nipun kanssa. Valko-Venäjä on kairannut vaikeasta alkuohjelmastaan huolimatta kolmesta ottelustaan mukavat neljä pistettä. Ottamalla voitot kahdesta seuraavasta etukäteen helpommasta koitoksestaan sillä on hyvät mahdollisuudet edetä pudotuspeleihin. Lohkon heittopussiksi ennakoitu Iso-Britannia on kolmen pelin jälkeen vasta yhdessä pisteessä, mutta sillä on kisoissa jalkeilla jälleen sinnikäs joukkue. Valko-Venäjä on valtava ennakkosuosikki, mutta sen kertoimet onkin lytätty kautta linjan todella alas. Bookkereitten asettama korkea maalimäärän linja tarjoaa otteluun kuitenkin erinomaista pelattavaa.

Valko-Venäjä aloitti kisat perjantaina 5-2 tappiolla Slovakiaa vastaan. Joukkue hävisi pelin jo avauserässä otettuaan typeriä jäähyjä ja päästäen alivoimalla Slovakian kolmen maalin karkumatkalle. Sunnuntain pelissä Ruotsia vastaan askiin ampaisi kurinalainen ja sinnikäs Valko-Venäjä. Ykkösmaalivahdin tontin varastanut Danny Taylor kiskaisi 32 torjuntaa ja huhki nollapelin. Maanantaina joukkue venyi jälleen ja otti pisteen kovaa Tshekkiä vastaan. Tällä kertaa maalilla rehki Alexei Kolosov napaten 35 torjuntaa. Valko-Venäjän kaksi viimeistä ottelua ovat olleet ehjiä suorituksia, ja tehottomilla briteillä tulee olemaan suuria vaikeuksia vastustajan tiiviin puolustuksen ja vahvan maalivahtipelin kanssa.

Valko-Venäjän ottelut MM-kisoissa

  • 24.5 Tshekki – Valko-Venäjä 3-2 JA
  • 23.5 Ruotsi – Valko-Venäjä 0-1
  • 21.5 Valko-Venäjä – Slovakia 2-5

Iso-Britannia on materiaaliltaan MM-kisojen B-sarjan tasoa, mutta se onnistui yhden hyvän pelin ansiosta säilyttämään paikkansa A-tasolla edellisissä kisoissa. Riikassa urakka alkoi jälleen turpasaunalla, jonka tarjoili lauantaina kovatasoinen Venäjä. Slovakiaa vastaan sunnuntaina Iso-Britannia oli kuitenkin yllättävän pirteä häviten vain niukasti 2-1. Laukaukset menivät Slovakialle selvästi 41-13, mutta britit jaksoivat puolustaa sitkeästi läpi ottelun. Maalivahti Ben Bowns seisoi päällään ja oli lähellä johdattaa joukkueen yllätyspisteille. Tiistaina Iso-Britannia avasi pistetilinsä pakotettuaan ailahtelevaisen Tanskan jatkoajalle. Bowns oli jälleen joukkueen sankari 29 torjunnallaan.

Iso-Britannian ottelut MM-kisoissa

  • 25.5 Iso-Britannia – Tanska 2-3 JA
  • 23.5 Iso-Britannia – Slovakia 1-2
  • 22.5 Iso-Britannia – Venäjä 1-7

Vaikka Iso-Britannia onnistui maalinteossa niin Venäjää kuin Slovakiaakin vastaan, pyssytti joukkue näissä peleissä yhteensä ainoastaan 25 vetoa maalia kohti. Raskaalla jalalla tiistain ottelunsa jäljiltä kaukalossa hiihtelevät Britit tuskin osuvat Valko-Venäjää vastaan useammin kujin kerran. Valko-Venäjällä on hyökkäyksessä potentiaalia ja muutama tähtipelaaja - New Jersey Devilsin Yegor Sharangovich etunenässä. Viisi tehtyä maalia kolmessa ottelussa on joukkueelta kuitenkin vaatimaton saldo, eikä Valko-Venäjä ole ollut tämän ja viime vuoden harjoituspeleissäkään erityisen runsasmaalinen.

Iso-Britannian edellisissä kisoissa pahasti vuotaneen puolustuksen takia bookkerit ovat asettaneet ottelun maalimäärän linjan korkealle 6,5 osumaan. Odotettavissa on keskiviikkona kuitenkin jälleen tiukkaa puolustamista molemmissa leireissä, eikä Iso-Britannia tule pakottamaan vastustajaa alivoimalle, joten matalissa lukemissa on upeita pelikohteita.

Alle 5,5 maalista ottelussa löytyy markkinoilla houkuttelevia jopa liki kolmen kertoimia. Me pelaamme tänään kuitenkin varman päälle ja merkkaamme lappusille alle 6,5 häkkiä, josta NordicBet, Betsafe ja Betsson tarjoavat komean kertoimen 1,95.

Valko-Venäjä – Iso-Britannia, alle 6,5 maalia

Betsson 1,95