25.5.2021
klo
Jääkiekon MM kisat 2021
Sveitsi – Ruotsi 2 (Jatkoaika mukaan lukien)
NordicBet 2,15
ASETA VETO

MM-kisat, A-lohko 25.5.2021

Sveitsi on jatkanut mahtavaa nousuaan kohti Euroopan aivan terävintä huippua, ja tänä keväänä sillä on realistinen mahdollisuus korjata peräti koko MM-potti. Jalkeilla on vahva ja nälkäinen ryhmä, ja kahdesta ensimmäisestä pelistä saldona on täydet kuusi pinnaa. Ruotsi sen sijaan onnistui häviämään molemmat avausviikonlopun kamppailunsa, ja sillä alkaa nyt olla jo pakkorako ottaa pisteitä Sveitsiltä. Ruotsikin on kuitenkin Riikassa liikkeellä ihan väkevällä miehistöllä, ja kun markkinat ovat ylireagoineet Sveitsin tuloksiin kisojen alussa, löytyy Tre Kronorin kertoimissa tiistaiksi hienosti pelattavaa.

Sveitsi löi lauantaina Tshekin upeasti maalein 5-2 ottelussa, jossa Tshekki kaatui jäähyilyyn ja omaan huolimattomaan viimeistelyynsä. Tshekillä oli alla perjantainen raskas Venäjä-kamppailu, kun taas Sveitsille ottelu oli sen kisojen ensimmäinen. Sveitsi iski kolme osumaa ylivoimalla ja viimeisen tyhjiin, joten täysin kentällisin kamppailu oli tasainen, ja loppulukemat eivät täysin vastaa pelitapahtumia.

Sunnuntaina Sveitsi ruuvasi heiveröisen vastustajansa sellaiseen puristukseen, että Tanska sai aikaiseksi ainoastaan käsittämättömät neljä kutia maalia kohti koko ottelussa. Sveitsi naulasi 1-0 loppulukemat pelissä, josta ei tuon tilastokummajaisen lisäksi jäänyt paljoa kerrottavaa jälkipolville.

Sveitsin ottelut MM-kisoissa

 • 23.5 Tanska – Sveitsi 0-1
 • 22.5 Tshekki – Sveitsi 2-5

Ruotsi aloitti kisat lauantaina yllätystappiolla Tanskaa vastaan. Esitys oli heikko ja huolimaton, ja häviön olisi pitänyt olla kunnon herätys joukkueelle, josta povattiin jälleen mitaliehdokasta ennen kisoja. Sunnuntaina sekoilu kuitenkin jatkui, kun joukkue luisui toiseen tappioon Valko-Venäjää vastaan. Tällä kertaa Ruotsi sai sentään aikaan reilut 30 kutia maalia kohti, mutta tuloksena oli nolla osumaa ja toinen huono päivä putkeen toimistolla.

Ruotsin ottelut MM-kisoissa

 • 23.5 Ruotsi – Valko-Venäjä 0-1
 • 22.5 Tanska – Ruotsi 4-3

Ruotsilla ei ole kisoissa mukana yhtäkään NHL-puolustajaa, mutta pakisto on silti paperilla näihin kisoihin ihan laadukas. Hyökkäyksessä on kourallinen apuja rapakon takaa, ja ainakin ykkösketjun Isac Lundeströmiltä ja Rickard Rakellilta voidaan odottaa jatkossa tehoja. Sveitsiä vastaan maalilla jatkanee Valko-Venäjää vastaan vakuuttavasti tonttinsa hoitanut Adam Reideborn, joka on tasokas ja varma torjuja MM-tasolle.

Sveitsillä on etenkin hyökkäyssuuntaan erittäin kova rosteri kasassa, ja sen tulivoimasta saatiinkin mallia Tshekkiä vastaan. Maalivahtipeli ja puolustus ovat sen sijaan pieniä kysymysmerkkejä, ja vaikka Tshekki onnistuttiin jättämään hieman tuurillakin kahteen maaliin ja todella väsynyt Tanska nollattiin täysin, on Ruotsin tulivoimaisella hyökkäyksellä eväät kääntää tasainen taistelu itselleen.

A-lohkon sarjatilanne

Ottelut Pisteet

 1. Slovakia 3 9
 2. Venäjä 3 6
 3. Sveitsi 2 6
 4. Valko-Venäjä 3 4
 5. Tanska 2 3
 6. Tshekki 3 2
 7. Ruotsi 2 0
 8. Iso-Britannia 2 0

Lähtökohdat otteluun ovat tasaiset, ja Ruotsin materiaalia voidaan kokonaisuutena pitää hivenen laadukkaampana. Avausotteluitten tulokset ovat kuitenkin kääntäneet bookkereitten papereissa asetelmat päälaelleen, joten Tre Kronorin hinnat ovat lipsahtaneet ylikertoimen puolelle. Vaikka asia ei tosianalyysiin välttämättä kuulukaan, tiedämmehän kyllä kaikki että jossakin vaiheessa kiekko alkaa väkisinkin pomppia Ruotsin hanhille suosiollisesti.

Ruotsin voitosta varsinaisella peliajalla löytyy jopa kolmosta hipovia kertoimia, mutta paras pelivalinta tasaiseksi ennakoitavaan koitokseen on kakkonen mukaan lukien mahdollinen jatkoaika ja voittolaukauskilpailu. Kaikissa yli kahden kertoimissa alkaa olla jo mukavasti ilmaa, joten Betssonin, NordicBetin ja Betsafen puskema markkinatoppi 2,15 otetaan vastaan kiittäen ja kumartaen.

Sveitsi – Ruotsi 2 (Jatkoaika mukaan lukien)

NordicBet 2,15