24.5.2021
klo
Jääkiekon MM kisat 2021
Latvia – Italia 1, AH -3,5
Betsson 1,83
ASETA VETO

MM-kisat, B-lohko 24.5.2021

Latvia jatkaa MM-kisojen isännöintiä iskemällä alkusarjan kolmannessa ottelussaan Italian kimppuun. Joukkueen avausviikonloppu sujui erittäin vaihtelevissa merkeissä, ja sillä on nyt saldona neljä pinnaa. Italia on kahden pelin jälkeen odotetusti nollakerhossa, eikä sille ole maanantain kamppailustakaan mitään luvassa. Kisojen heikoin nippu tulee ottamaan jälleen rumasti takkiin, ja Latvian voitto kolmen ja puolen maalin tasoituksella on upea kohde uuden viikon alkajaisiksi.

Latvia avasi kisat perjantaina mahtavalla 2-0 voitolla Kanadaa vastaan. Laatikossa nähtiin työteliäs ja uhrautuva joukkue, joka ansaitsi pisteet täysin. Lauantaina homma kuitenkin lässähti pahemman kerran, kun vaisu kisaisäntä oli ottavana osapuolena Kazakstanin mankelissa saaden lopulta kuokkaan voittolaukauskilpailussa. Sunnuntain välipäivän jälkeen Italiaa vastaan luistelee jälleen pirteä ja sisuuntunut ryhmä, joka tulee nakuttelemaan taululle rumat lukemat.

Latvian ottelut MM-kisoissa

 • 22.5 Latvia – Kazakstan 2-3 VL
 • 21.5 Kanada – Latvia 0-2

Italia sinnittelee MM-jäällä todella heiveröisellä kalustolla, kun joukkueesta suuri osa joutui aivan kisojen alla sivuun koronatartuntojen takia. Varamiehinen ryhmä on pinnistellyt olosuhteisiin nähden urheasti kahdessa ensimmäisessä pelissään, mutta kyyti tulee olemaan hyytävää läpi turnauksen. Italia on ollut taistelustaan huolimatta täysi vastaantulija niin Saksaa kuin Norjaakin vastaan. Keskinkertaisella miehistöllä surffaileva Norja pääsi tykittämään sunnuntaina peräti 39 kutia Italian maalia kohti, ja avausottelussa Saksalta viuhui hurjat 52 laukausta. Latviakin tulee pyörittämään peliä koko 60-minuuttisen ajan, ja mikäli senkin annetaan paukuttaa neljä-viisikymmentä pommia maalia kohti, tulee taitava ja nälkäinen hyökkäys latomaan läjäpäin osumia.

Italian ottelut MM-kisoissa

 • 23.5 Norja – Italia 4-1
 • 21.5 Saksa – Italia 9-4

Tiiviillä tahdilla etenevässä turnauksessa joukkueille tulee eri pituisia lepoaikoja otteluiden välille. Latvian huilipäivä antaa sille valtavan edun sunnuntaina huhkineeseen Italiaan nähden. Italia on kahdessa ensimmäisessä ottelussaan jaksanut pyristellä vastustajan mukana yhden erän sortuen toisessa erässä jäähyilyyn ja pudoten pahasti vihulaisen kyydistä. Maanantaina italialaisilla jalka painaa alusta saakka, ja Latvia pääsee repimään kaulaa avauserästä asti.

B-lohkon sarjatilanne

Ottelut Pisteet

 1. Saksa 2 6
 2. Kazakstan 2 4
 3. Latvia 2 4
 4. Suomi 2 4
 5. Norja 2 3
 6. USA 2 3
 7. Kanada 2 0
 8. Italia 2 0

Italia tulee jäämään B-lohkon jumboksi. Lohko on muodostumassa todella kiharaiseksi, sillä avausviikonloppuna on jo nähty muutama jättiyllätys. Latvialla ei ole varaa pudotella pisteitä heikompiaan vastaan taistelussaan jatkopaikasta, joten sen motivaatio tulee olemaan maanantaina kotijäällä kohdallaan.

Italia pääsi hieman yllättämään avauspelissä lepsuilleen Saksan ja pyssytti ottelussa peräti neljä maalia. Joukkueelta ei yleensä odoteta minkäänlaista tulivoimaa, ja edellisissä MM-kisoissa Italia onnistui maalinteossa yhteensä ainoastaan neljästi seitsemässä ottelussa. Norjaa vastaan hanat alkoivat jo tyrehtyä, eikä Latvian tasokas puolustus päästä Italiaa helpolla maalintekoon.

Riikassa on luvassa selkäsauna, ja Latvian vähintään neljän maalin voitto on muhkea pelikohde. Kovempaa kerrointa metsästävät voivat raapaista enemmänkin tasoitusta, mutta me ruksimme lapulle ykkösen maltillisella -3,5 maalin tasoituksella. Merkistä saa Betssonin, NordicBetin ja Betsafen listoilla vankan kertoimen 1,83.

Latvia – Italia 1, AH -3,5

Betsson 1,83