25.11.2020
klo
KHL
Salavat Ufa -1,5 maalia
ComeOn | 1.71
ASETA VETO

25.11.2020 KHL, Salavat Ufa - Neftehimik Nizhnekamsk

Keskiviikon KHL -kierroksella toisensa kohtaavat Ufa ja Neftehimik. Ottelusta Suomalaisten kannalta mielenkiintoisen tekee runsas Suomalaispelaajien määrä. Ufan mielettömässä vireessä olevaa suomalaisketjua Hartikainen - Manninen - Granlund täydentää maalivahti Juha Metsola. Vierailija Neftehimikltä löytyy puolestaan puolustaja Otso Rantakari sekä pitkään KHL:ssä tehoja iskenyt hyökkääjä Jonas Enlund.

Kotijoukkue Salavat Ufa kärsi muutama viikko takaperin rajuista pelaajamenetyksistä. Koronan takia sivussa olivat koko Suomalaisketju, sekä monta muuta tärkeää joukkueen kärkipelaajaa. Joukkueen junioriosasto korvasi kuitenkin tähtipelaajia kohtuullisesti, eikä joukkue ajautunut sen suurempaan tappioputkeen. Nyt rivit ovat saatu kasattua ja Itäisen konferenssin viidenellä sijalla oleva joukkue pääseekin otteluun parhaalla miehistöllään. 

Vierailija Neftehimikin kausi on ollut hyvin mollivoittoinen. Joukkue majaileekin Itäisen konferenssin sijalla 11, ja pudotuspelipaikka on valunut jo yhdeksän pisteen päähän. Toki sarjataulukkoa ei pidä liikaa tuijottaa, sillä joukkueet ovat pelanneet hyvin eri määriä otteluita koronan takia. Näillä näkymin vierailijakin pääsee käytännössä parhaalla kokoonpanolla otteluun. Ottelusta sivussa on vain nuori Bulat Motygullin, joka ei lukeudu joukkueen kärkipuolustajiin.

Joukkueiden kuntopuntarit osoittavat täysin eri suuntiin. Kotijoukkue Ufa on voittanut viidestä viime ottelusta kolme, ja seilaa kahden ottelun voittoputkessa itseluottamus korkealla. Neftehimik on puolestaan voittanut viidestä viime pelistä vain yhden. Voiton joukkue nappasi Spartak Moskovan kustannuksella viime ottelussa. 

Kotikentällä Ufa on ollut viime aikoina erittäin vakuuttava. Alla on neljän ottelun voittoputki, ja edellistä kotitappiota saakin etsiä kuukauden takaa. Vastaavasti Neftehimik on esiintynyt vieraissa hyvin vaisusti läpi kauden ja viimeisestä viidestä vierasmatsista on tarttunut mukaan ainoastaan kaksi pistettä. 

Neljä viimeisintä keskinäistä ottelua

  • 3.10.2020 Neftehimik Nizhnekamsk - Salavat Ufa 1-4
  • 11.8.2020 Salavat Ufa - Neftehimik Nizhnekamsk 8-3 (harjoitusottelu)
  • 8.12.2019 Neftehimik Nizhnekamsk - Salavat Ufa 1-2
  • 21.9.2019 Salavat Ufa - Neftehimik Nizhnekamsk 2-0

Keskinäisissä otteluissa Ufa on ollut vierailijaa selvästi vahvempi. Salavat ovat voittaneet yhdeksän viimeistä kohtaamista, ja vierailija Neftehimikin edellinen voitto Ufasta on vuodelta 2018. Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet sarjassa kerran, jolloin Ufa oli vahvempi vieraskentällä luvuin 1-4. Harjoitusottelun kauden alla Ufa vei nimiinsä 8-3, mutta tälle ei suurta painoarvoa voi laskea. 

Ufan maalintekovoima on huomattavasti vierailijaa leveämpi, ja se tulee varmasti ottelussa näkymään. Ottaen huomioon joukkueiden nykyiset kuntopuntarit, kokoonpanot sekä keskinäiset kamppailut on selvää, että Salavat Ufa luistelee kotikentälleen suurena suosikkina. Täten pelivalinnaksi otan Salavat Ufa -1,5 maalia. Kannattaa vielä tarkistaa kokoonpanot ennen ottelua, sillä korona saattaa sekoittaa pakkaa hyvinkin nopealla aikavälillä. Suurin osa Ufan joukkueesta on kuitenkin taudin vastikään sairastanut, joten heidän kokoonpanossa tuskin tulee olemaan suuria muutoksia. 

Valinta: Salavat Ufa -1,5 maalia | ComeOn 1,71