28.11.2020
klo
Jääkiekon SM-liiga
Lukko -2,5 maalia
Bethard | 1.88
ASETA VETO

28.11.2020 Lukko - Jukurit

Lauantain liigakierroksella Rauman äijänsuolla kotiottelunsa pelaava Lukko saa vieraita Mikkelistä, kun Jukurit saapuvat haastamaan sarjan kovinta kotijoukkuetta. Kolmen ottelun voittoputkessa seilaava Jukurit on kovimman mahdollisen haasteen edessä.

Lukko

Kotijoukkue Lukko on aloittanut kautensa loistavasti. Raumalaiset ovat sarjataulukossa toisena kolme pistettä Ilvestä perässä, mutta ottelun vähemmän pelanneena. Viime aikojen otteet ovat kuitenkin olleet hieman vaisumpia. Lukko on hävinnyt kaksi viime ottelua - tosin tappiot ovat tulleet kovakuntoiselle KalPalle sekä heräämisen merkkejä näyttäneelle yhdelle kauden mestarisuosikeista, Tapparalle.

Eilen käydyssä kamppailussa Lukko sai pelin vain osa-ajoin kulkemaan, ja silloin he näyttivät olevansa liigan kovimpia joukkueita. Tapparan kova prässipeli sai kuitenkin Lukon välillä melkoiseen pinteeseen ja vaihdot venyivät erittäin pitkiksi. Tämä tuotti Tapparalle tukun maalipaikkoja, joista kotijoukkue rankaisi Lukkoa armotta.  Sivustoltammekin löytynyt tipsi Tappara - Lukko -ottelun lopputuloksesta ei ollut mikään mahdottoman suuri yllätys, sillä Tamperelaiset tunnetaan kovana kotijoukkueena. 

Nyt Lukko pääsee kuitenkin kotiluolaansa, jossa he ovat olleet erittäin vakuuttavia läpi kauden. Kahdeksasta ottelusta Lukko on napsinut seitsemän suoraa voittoa maalieron ollessa tyrmäävä 39-12. Rauman ylpeys on siis keskimäärin tehnyt kotona 5 maalia peliä kohden ja omiin on mennyt 1,5 maalia. 

Lukon vahvuuksiin kuuluu leveä pelaajamateriaali, josta osoituksena on pistepörssissä 7 Lukon pelaajaa 31:n joukossa. Vastuu jakautuu hyökkäyskenttien ohella myös puolustukselle. Näistä 7:stä pelaajasta kolme onkin puolustajia, joten hyökkäysvoimaa löytyy myös puolustuspäästä. Lukko hyökkää vahvasti koko ketjun voimin, mikä on erittäin haastavaa vastustajalle puolustaa. Lukko pääseekin otteluun ilman suurempia poissaoloja.

Lukon viimeisimmät kotiottelut

  • Lukko - Kalpa 3-4
  • Lukko - HPK 7-2
  • Lukko - Ässät 9-1
  • Lukko - Kärpät 2-1
  • Lukko - TPS 4-1

Jukurit

Vierailija Jukureiden kausi on alkanut melko mollivoittoisesti. Mikkeliläiset ovat olleet uutisissa muun muassa yleisökadon takia, sekä kärsittyään vuosituhannen suurimman tappion HIFK:n vieraana. Reilu viikko takaperin kärsityn 11-1 tappion jälkeen Jukurit ovat näyttäneet piristymisen merkkejä. Mikkeliläiset ovat voittaneet kolme viimeisintä ottelua nousten sarjataulukossa jo sijalle 11.

Vieraskentällä otteissa ei ole kuitenkaan ollut liiemmin kehumista. 7:stä ottelusta kasassa on kaksi pistettä ja maaliero näyttää synkkiä 11-32 -lukemia. Näistäkin osumista 6 tuli eilisessä ottelussa Ässiä vastaan, joka on ollut luvattoman heikko puolustuspäässä koko alkukauden.

Jukureiden pelaajamateriaali on Lukkoon verrattuna huomattavasti heikompi. Lukon kultakypärää kantaa lupaava nuori puolustaja Axel Rindell. Lukolta löytyy 8 häntä enemmän pisteitä tehnyttä pelaajaa. Tehokkain hyökkääjä Jukureilla on tehnyt ainoastaan 8 pistettä. Jukureiden onneksi he ovat nyt saaneet takaisin Ottawa Senatorsin sopimuspelaaja Vitali Abramovin, joka on selvästi joukkueen paras pelaaja, ja jonka varaan myös Jukurit paljon laskee. 

Jukureiden viimeisimmät vierasottelut

  • Ässät - Jukurit 5-6 JA.
  • HIFK - Jukurit 11-1
  • JYP - Jukurit 3-0
  • Kärpät - Jukurit 2-1
  • KooKoo - Jukurit 4-1

Yhteenveto

Molemmat joukkueet pääsee siis otteluun aika lailla parhailla kokoonpanoillaan. Jukureiden maalivahtivalinta on vielä kysymysmerkki. Rajaniemi pommitettiin vaihtoon edellisessä ottelussa, joten on mahdollista, että ensimmäisen voiton torjunut nuori ja kokematon Eetu Randelin jatkaa maalilla. 

Pelaajamateriaaleiltaan joukkueet ovat aivan eri päästä sarjaa. Uskon, että huomattavasti laajemmalla materiaalilla operoiva Lukko tulee kävelemään Jukureiden yli. Erikoistilannepelaamisessa Lukko on myös huomattavasti vieraita vahvempi. Kun otetaan huomioon, että vastakkain pelaavat sarjan kovin kotijoukkue, sekä heikoin vierasjoukkue niin odotettavissa on kotijoukkueen 60 -minuuttinen näytös. Joka osa-alueelle parempi Lukko tulee viemään ottelun vähintään 3-4 maalin erotuksella. Siksi pelivalintani on Lukko -2,5 maalia.  

Valinta: Lukko -2,5 maalia

1.88