1.12.2020
klo
Jääkiekon SM-liiga
Yli 5,5 maalia
ComeOn | 1.79
ASETA VETO

1.12.2020 Lukko - HIFK

Tiistain toisena kamppailuna käydään erittäin mielenkiintoinen taistelu, kun Rauman Lukko saa vieraita Helsingistä, kun HIFK saapuu vieraaksi Äijänsuolle. Erittäin kova kotijoukkue Lukko on kovan haasteen edessä, sillä HIFK on ollut myös erittäin vakuuttavassa vireessä. Luvassa on varmasti kovavauhtinen ottelu, jossa nähdään varmasti rutkasti taklauksia sekä maaleja.

Lukko

Kotijoukkue Lukko on ollut alkukauden kovimpia suorittajia. Raumalaiset ovat pelanneet erittäin viihdyttävää ja tehokasta lätkää illasta toiseen. Viime peleissä joukkue on myös näyttänyt haavoittuvaisuutensa, ja Lukko ajautuikin kahden ottelun tappioputkeen. Tämän he katkaisivat kuitenkin näyttävästi Jukurien kustannuksella lukemin 6-3. Sarjataulukossa Lukko on sijalla kaksi koko liigan parhaalla maalierolla 77-40.

Kotonaan Lukko on ollut lähes täydellinen. Kotisaldo 8 voittoa ja 1 tappio maalierolla 45-15 kertonee riittävästi. Joukkue tekee kotipeleissä keskimäärin 5 maalia omiin mennessä alle 2 maalia ottelua kohden. 

Lukon vahvuuksiin kuuluu - kuten kärkijoukkueella kuuluukin - vahva neljän kentän peli, jolla joukkue myllyttää pitkiä hyökkäyksiä vaihdosta toiseen vastustajan päätyyn. Lisäksi puolustuspeli on hyvin organisoitua, joten vastustajan on erittäin vaikea saada peliä hallintaansa. Lisäksi Lukon pakistosta löytyy paljon hyökkäys- sekä tulivoimaa. Muun muassa Robin Press ja Vili Saarijärvi ovat kunnostautuneet tehotilastoissa alkukaudesta. Joukkue päässee otteluun parhaalla kokoonpanollaan, joten samaa myllytystä on odotettavissa myös illan ottelussa.

Lukon viimeisimmät ottelut

  • Lukko - Jukurit 6-3
  • Tappara - Lukko 5-2
  • Lukko - Kalpa 3-4
  • Jyp - Lukko 1-6
  • Lukko - HPK 7-2

HIFK

Helsingin IFK:n peli on ailahdellut alkukaudesta, mutta viime aikoina joukkue on esittänyt piristymisen merkkejä. Viimeiset viisi ottelua ovatkin tuottaneet joukkueele 16 pistettä maalieron ollessa näissä otteluissa 29-9. “Stadin kingit” ovatkin takoneet miltei 6 maalia vastustajan verkkoon ottelua kohden näissä peleissä. Sarjataulukossa HIFK on sijalla 4 maalierolla 67-46.

Vieraskentillä Helsinkiläiset ovat pelanneet läpi kauden kohtuullisen hyvin. Neljänneksi paras vierasjoukkue IFK on kerännyt 8:ssa vierasmatsissa 16 pistettä maalieron ollessa 31-20. Viimeisestä 5:stä vierasottelusta HIFK on voittanut 4.

HIFK on kärsinyt läpi kauden lukuisista loukkaantumista, mikä on hankaloittanut peliä huomattavasti. Loukkaantumisia on paikattu lukuisilla NHL-avuilla ja joukkueessa on pyörinyt melkoinen ketjuruletti. Nyt kuitenkin tuntuu, että kokoonpano alkaa pikkuhiljaa loksahdella paikoilleen ja miehiä on saatu sairastuvalta pelikuntoon.

Joukkueen vahvuuksiin kuuluu ehdottomasti hyökkäyspelaaminen. Hyökkäyspäästä löytyy hirveä määrä laatua. Kokoonpanosta voi mainita esimerkiksi nimet Emil Bemström, Henrik Borgström, Anton Lundell, Jere Sallinen, Antti Suomela, Otto Koivula ja Sebastian Dyk. Onkin siis sanomatta selvää, että maalintekovoimasta joukkueen menestys ei jää kiinni. Maalivahtipeli on ollut alkukaudesta ongelma, sillä ykkösvahti Frans Tuohimaa ei ole suorittanut odotetulla tavalla. Lisäksi puolustus on melko hyökkäysvoittoinen, joten puolustussuuntaan joukkueen tulisi peliä parantaa.

HIFK:n viimeisimmät ottelut

  • HPK - HIFK 2-5
  • HIFK - Tappara 2-3 JA.
  • HIFK - Jukurit 11-1
  • Kärpät - HIFK 1-7
  • HIFK - KalPa 4-2

Yhteenveto

Joukkueiden kauden aikaisempi kohtaaminen Helsingissä meni Lukolle lukemin 2-3. Kahden hyvävireisen joukkueen kohtaamisesta voikin siis odottaa taas tiukkaa kohtaamista. Molemmilta joukkueilta löytyy hirvittävä määrä hyökkäyspään taitoa, joten maaleja on varmasti odotettavissa. 

Molemmat joukkueet kuuluvat maalikeskiarvoltaan liigan kärkipäähän. HIFK:n otteluissa on tullut keskimäärin yli 6,2 maalia ottelua kohden ja Lukon matseissa jopa 6,5 maalia ottelua kohden. Joukkueiden tulivoimat ja kauden ottelut huomioon ottaen on todennäköistä, että Äijänsuolla nähdään myös maalirikas ottelu. Valintani ottelun kohteeksi onkin yli 5,5 maalia.

Valinta: yli 5,5 maalia

ComeOn 1,79