9.4.2022
klo
17:00
Liiga
Ilves - TPS
Ilves (60 min)
William Hill 2,20
Oikein
ASETA VETO

Liiga

9.4.2022 klo 17:00

Ilves - TPS 9.4.2022

Eilen Nokia Arenalla avattiin välierät Tapparan ja Kookoon välillä ja tänään on Ilveksen vuoro isännöidä omaa otteluaan, kun vastaan saapuu Turun Palloseura. Molempien puolivälierät venyivät aina seitsemänteen peliin, joten mistään lepoedusta ei voida kummankaan osalta puhua. Ilves kaatoi Kärpät seitsemännen ottelun jatkoerässä Petri Kontiolan maalilla ja TPS voitti HIFK:n 3-1. 

Tasaista otteluparia voidaan varmasti tästäkin sarjasta povata eikä olisi ihme vaikka tässäkin mentäisiin seitsemänteen otteluun. Joukkueet kohtasivat runkosarjassa tällä kaudella neljä kertaa joista voitot meni tasan 2-2. Ilves voitti ensimmäisen 3-2, TPS toisen 5-2, Ilves kolmannen 5-3 ja viimeisimmän kohtaamisen TPS puhtaasti 3-0. 

Ilves

Puolivälieräsarja Kärppiä vastaan oli ehkä odotettua tasaisempi, kun Kärpät löysi jostain ylimääräisen vaihteen silmään. Sarjan alussa näytti että tupsukorvat menevät menojaan eikä Kärpillä ole mitään sanottavaa. Kärpät kuitenkin voitti kaksi seuraavaa ottelua jatkoajalla ja tasoitti sarjan. Sarjan viides ottelu oli tasaisin kaikista ja vain ainoastaan Marek Langhamerin huippuottelu pelasti tupsukorvat, Ilves voitti ottelun 1-0. Kärpät kampesi kuitenkin jälleen tasoihin vielä kuudennessa ottelussa voittaen oman kotiottelunsa niukasti 2-1.

Seitsemäs ottelu oli juuri niin tasainen ja hermoja raastava kuten odottaa sopikin ja ratkesi vasta jatkoajalla. Pudotuspelit ilman maalia ja alle tasonsa pelannut kokenut konkari Petri Kontiola karkasi yllättäen läpiajoon ja iski kiekon vastustamattomasti yläkulmaan ja Ilves sai juhlia välieräpaikkaa 21 vuoden jälkeen. 

Tiukasta ja vähämaalisesta sarjasta johtuen pisteillä ei juuri kukaan Ilveksen leirissä päässyt mässäilemään. Paras pistemies oli Henrik Haapala joka tehtaili neljä tehopistettä seitsemässä ottelussa. Selkeitä pettymyksiä tässä sarjassa oli kapteeni Eemeli Suomi joka sai tililleen ainoastaan kolme syöttöpistettä, edellisen ottelun ratkaissut Petri Kontiola, joka teki ainokaisen maalinsa juurikin ratkaisevassa pelissä ja saanee paljon anteeksi. Kontiola sai tililleen maalin lisäksi kaksi syöttöpistettä. Myös runkosarjaa dominoinut puolustaja Les Lancaster oli selkeä pettymys, viidessä pelaamassaan ottelussa hän ei saanut tilille tehomerkintöjä. 

Maalivahtipeli on isossa osassa tässäkin sarjassa. Marek Langhamer oli erinomainen Kärpät sarjassa torjuen kiekkoja 94,19% varmuudella. Päästettyjen maalien keskiarvo on käsittämätön 1,31, jolla pitäisi ottelusarjoja voittaa mennen tullen. Jos Langhamer jatkaa samalla tasolla, on Ilves vahvoilla. 

Seuraa heitä:

  • Marek Langhamer
  • Petri Kontiola
  • Eemeli Suomi

TPS

TPS kaatoi tiukassa puolivälieräsarjassa tähtiä vilisseen HIFK:n seiskapelissä. Sarja oli äärimmäisen tasainen ja TPS tuli valmiimpana lähes jokaiseen otteluun. HIFK ei saanut juuri missään vaiheessa mitattua täyttä potentiaaliaan joukkueesta, joka vilisi niin kovia nimiä että liigakartalla ei ole hetkeen vastaavaa hyökkäyskalustoa nähty. 

TPS voitti erinomaisen maalivahtipelin ansiosta ensimmäisen ottelun 2-0. Toisen ja kolmannen ottelun HIFK voitti jatkoajalla ja näytti, että ainakin henkinen yliote siirtyi HIFK:lle, mutta sarjan neljännessä ottelussa TPS näytti HIFK:lle maalinteon tehokkuutta heti avauserään, kun tauolle lähdettiin vierasjoukkueen 4-0 johdossa. TPS siirtyi tuossa ottelussa vielä 5-0 johtoon kunnes HIFK aloitti kirin ja pääsi aina kahden maalin päähän kunnes Markus Nurmi laittoi kiekon ylivoimalla reppuun ja TPS siirtyi 6-3 johtoon. TPS ehkä vähän tyytyi tilanteeseen ja päästi HIFK:n vielä 1,5 minuuttia ennen loppua vain yhden maalin päähän. TPS:n onneksi Eemil Viro laittoi kiekon tyhjään nuottaan ja paketoi TPS:n vierasvoiton lukemin 5-7. 

TPS:n parhaimmistoa tuossa sarjassa oli ehdottomasti ykkösketju Pyyhtiä-Pärssinen-Nurmi. Nurmi varsinkin pääsi HIFK pelaajien ihon alle ja tehtaili siinä sivussa yhdeksän tehopistettä ollen TPS:n paras pistemies. Muitakin onnistujia on ehdottomasti nostettava esiin kuten runkosarjassa vaatimattomat 17 pistettä kasannut Tyler Steenbergen, joka tehtaili peräti viisi tehopistettä tässä sarjassa. Myös nuori Aarne Intonen oli erittäin vahva ja teki kolme maalia ja viisi tehopistettä. 

Maalivahtiosasto oli melko varmaa, mutta ei runkosarjassa tuttua Kareevia. Kareev pelasi muutaman erittäin hyvän ottelun, mutta vastapainoksi tuli muutamia iltoja kun kiekkoa ei tarttunut juuri lainkaan ja helppojakin livahti sisään, kuten tuossa 7-5 tulokseen päättyneessä ottelussa. Kareev on kuitenkin erinomainen maalivahti ja tulee pelaamaan kaikki TPS:n pelit kävi miten kävi. Kahden erinomaisen maalivahdin kaksinkamppailu on tässä sarjassa se joka ratkaisee paljon. 

Seuraa heitä:

  • Markus Nurmi
  • Mikael Pyyhtiä
  • Andrei Kareev

Ilves määrää tahdin

Kotietu on tänään valttia ja Ilves määrää ottelun tahdin. Sarja on varmasti tasainen, mutta paremman maalivahtipelin turvin Ilves nappaa tästä sarjan avauksesta ensimmäisen kiinnityksen. Ilveksen hyökkäys on valovuoden edellä TPS:n vastaavaa ja huomattavasti laajempi. TPS:llä on ykköskentän lisäksi vain muutama pelaaja ketkä pystyy tuloksentekoon. Puolustus menee tässä parissa aika tasan, joten maaleilla tuskin mässäillään. Ilves kuitenkin nappaa tänään todennäköisesti täyden kotiyleisön edessä maukkaan kiinnityksen. 

Suoralle kotivoitolle tarjotaan reippaasti yli kahden kertoimia josta on hyvin vaikea kieltäytyä, joten ykköstä lapulle.

Vihje: 
Ilves (60 min)