8.2.2022
klo
18:00
Liiga
Kärpät - Lukko
Lukko (60 min)
Pinnacle 1,78
Oikein
ASETA VETO

Liiga

8.2.2022 klo 18:00

Kärpät - Lukko 

Kärpät ovat kärsineet viime peleissä lukuisista avainpelaajien poissaoloista. Joukkueella oli viikonloppuna peräti 7 lainapelaajaa mestiksestä. Tälle illalle joukkue kuitenkin saa jo osan pelaajista takaisin rosteriin. Kärpät palasi voittokantaan voittamalla viime pelissä SaiPan puhtaasti 5-0. 

Lukko palasi myös voittojen tielle rakkaan vihollisensa kustannuksella lauantaina, kun joukkue nollasi Ässät lukemin 3-0. Lukko on vahvassa iskussa ja on vain 3 pistettä Kärppiä perässä, kolme peliä vähemmän pelanneena. 

Kauden keskinäiset kohtaamiset ovat kaikki menneet Lukon nimiin. Ensimmäinen ottelu venyi aina voittolaukauskisaan asti, josta kettupaidat poistuivat voittajina numeroin 5-4. Toinen ottelu päättyi 5-2 ja viimeisin 2-1 Lukolle. 

Kärpät

Kärpät tarvitsisi pikaisesti omat luottosoturinsa takaisin kokoonpanoon. Lainapelaajia on kuitenkin tuotu joukkueeseen paikkaamaan vajetta, jotta ottelut saadaan pelattua. SaiPaa vastaan tuo toimi hienosti ja lainamiehet takasivat voiton Kärpille. Juha Jatkola (Kalpa) pelasi nollapelin ja Jegor Shehovtsov (Ketterä) teki liigauransa ensimmäisen maalin, joka jäi ottelun voittomaaliksi. Ykkössentterinä ottelussa viiletti KalPasta lainattu Oliver Kapanen joka syötti kaksi maalia. 

Tähän otteluun Kärpät saavat takaisin tietojen mukaan Topi Niemelän, Aku Rädyn, Jesse Koskenkorvan sekä Axel Rindellin. Tärkeitä palasia mikäli mielii pysyä pudotuspelitaistelussa tiukasti mukana. Kymmenen ottelun kuntopuntaria katsottaessa on Kärpät mennyt eteenpäin pari viikkoa takaisesta. Nyt kymmenestä viimeisestä on 5 voittoa ja 5 tappiota. Varsinkin viime pelit ovat näyttäneet jo hieman paremmalta, vaikka pelaajia onkin puuttunut. Vastassa on nyt kuitenkin täysin eri kaliberin joukkue kuin esim. Kookoo tai Saipa. 

Kärpät teki “kaappauksen” KHL:stä, kun joukkue solmi loppukauden kestävän sopimuksen Amur Khabarovskista saapuvan Kirill Slepetsin kanssa. Hankinta sinänsä on hieman erikoinen, kun joukkue tarvitsisi kipeästi keskushyökkääjää niin joukkue hankki umpilaiturin, joka ei tällä kaudella ole tehnyt pistettäkäänä KHL:ssä. Toki Slepets on nuori kaveri, mutta nyt runkosarjan lähestyessä loppuaan laittaisin roponi hieman varmempiin kavereihin, jotka takuuvarmasti vahvistavat joukkuetta. Haiskahtaa hankinnalta joka vaan otettiin kun tuli tarjolle. Slepets tuskin on vielä tänään askissa Lukkoa vastaan. 

Maalivahtipeli on Kärpillä ainakin toistaiseksi hieman kinkkinen. Stanislav Galimov loukkaantui perjantain Kookoo ottelussa ja hätiin hankittiin Jukureista Waltteri Ignatjew. Galimov ilmeisesti on poissa ainakin kaksi viikkoa, kun Ignatjewin lainasopimus on siihen asti sorvattu. Hermeksessä lainalla oleva Joel Blomqvist ei ainakaan näillä näkymin ole palaamassa Kärppien riveihin, vaikka tilanne on mikä on. Lainaveskari Juha Jatkola ilmeisesti palaa takaisin Kalpaan, joten Ignatjew saattaa tänään olla maalilla Lukkoa vastaan. 

Seuraa heitä:

  • Jegor Shehovtsov
  • Topi Niemelä
  • Waltteri Ignatjew

Lukko

Lukko on kuin varkain noussut taistelemaan ihan runkosarjan kärkipaikoista. Joukkue palasi kahden tappiollisen ottelun jälkeen jälleen voittokantaan kun joukkue voitti Ässät 3-0. Ottelun selkeä ykköstähti oli koko Lukon ykkösketju Nyman - Ilomäki - Pooley joista jokainen nakutti kaksi tehopistettä mieheen. Myös maalilla Artyom Zagidulin oli vakuuttava ja nappasi kauden toisen nollapelinsä 19 torjunnalla. 

Lukolla ei ole Kärppien kaltaista loukkaantumis/poissaolo tilannetta, joten tilanne on raumalaisia ajatellen ihanteellinen. Joukkue on päässyt jo pidemmän aikaa pelaamaan täydellä kokoonpanolla ja hioo jo peliään kohti pudotuspelejä. Kymmenen ottelun kuntopuntaria tarkistellen Lukko on liigan kuumin joukkue. 10 ottelusta 8 voittoa napannut Lukko on nostanut itsensä pohjamudista ja on takaisin varteenotettavien mestarikandidaattien joukossa.  

Erityisesti ykkössentteriksi hankitun Arttu Ilomäen uusi tuleminen lämmittänee raumalaisfanien mieltä. Alkukaudesta erittäin flegmaattisesti ja tilastollisesti heikosti pelannut Ilomäki on ottanut isoa roolia viime aikoina ja on noussut jo Lukon sisäisen pistepörssin kärkipaikalle tasapisteissä Vili Saarijärven kanssa (31 pistettä). Ilomäen herääminen on ehkä ollut yksi suurimmista syistä miksi Lukko on niin hyvässä vireessä, yhdessä maalivahti Artjom Zagidulinin kanssa. 

KHL:stä on vapautumassa vielä paljon pelaajia ennen siirtorajan umpeutumista joukkueista jotka eivät pudotuspeleihin selviä. Mielenkiintoista on nähdä käykö Kalle Sahlstedt kalastusreissulla vai mennäänkö näillä? Uskon, että Lukko etsii vielä täsmähankintaa ja sellaisen löytänee jos sopiva palanen löytyy. 

Seuraa heitä:

  • Arttu Ilomäki
  • Artjom Zagidulin
  • Scotto Pooley

Lukko ei anna armoa

Kärpät kärsii nyt pahasti poissaoloista, eikä auta että vastassa on nyt liigan kuumimpia joukkueita. Kauden aiemmat kohtaamiset ovat kaikki menneet Lukolle enkä usko tämän ottelun olevan poikkeus. Erityisesti Kärppien maalivahtipeli on suuri huolenaihe. Mikäli Ignatjew isketään tänään luukulle, voi kyyti olla kylmää. Ignatjew ei ole Jukureissa päässyt pelaamaan kun kourallisen pelejä eikä ole vakuuttanut yhdessäkään ja jos nyt ns. kylmänä joutuu repaleisen Kärppä-lauman taakse tilkitsemään Lukon tulivoimaista joukkuetta on leikki kaukana. 

Pinnaclen 1,78 kerroin Lukon vierasvoitolle on hyvinkin mieluisa pelikohde. 

Kärpät - Lukko 2

Pinnacle 1,78