7.1.2022
klo
16:00
Liiga
TPS - SaiPa
Alle 4,5 maalia
Pinnacle 1,96
Oikein
ASETA VETO

Liiga

7.1.2022 klo 16:00

TPS - SaiPa

Turun perjantai-illassa toisensa kohtaavat kaksi maalinteon vaikeuden kanssa kamppailevaa joukkuetta. Kumpikin joukkue on tehnyt todella vähän maaleja tällä kaudella ja on jopa kummallista, että TPS on niinkin korkealla sarjataulukossa kuin sijalla seitsemän. Saipa kamppailee edelleen viimeisestä säälipleijaripaikasta, mutta todennäköistä sinne pääsy ei kuitenkaan ole. 

Jatkaako Saipa turkulaisten murheellista putkea vai saako TPS vihdoin hanat auki ja alkaa toteuttaa rosterinsa arvoista kiekkoa? SaiPa saa pelata melko paineettomasti, kun odotuksia ei suuremmin Pekka Virran ensimmäiselle valmennuskaudelle ollut. Viime kaudella sen sijaan hopealle sijoittunut TPS on valahtanut jopa kriisijoukkueeksi.

Kauden aiemmat kohtaamiset ovat tasan 1-1, kun molemmat joukkueet voittivat omat kotimatsinsa lukemin 3-1. 

TPS

TPS:n peli sakkaa ja pahasti. Joukkue on peräti seitsemän ottelun tappioputkessa, eikä Jussi Ahokas tunnu saavan joukkuetta raiteilleen lainkaan. Alkukauden hyvät ja puolustusvoittoiset otteet näyttäisi olevan silmänlumetta joukkueen todelliselle ongelmalle, maalinteolle. Joukkue on täynnä ulkomaalaisia, jotka eivät ole onnistuneet odotetunlaisesti. Kenties viimeisin hankinta Jaedon Descheneau on ollut palkkansa arvoinen, mutta otanta on vielä kovin pieni. 

Ennen kauden alkua sarjan “kovin” hankinta oli ilman muuta Filip Sandbergin yllättäväkin loikkaus SHL seura HV71:stä Liigaan. Sandberg pelasi uransa parhaan kauden tehtyään 30 tehopistettä huomattavasti Liigaa tasokkaammassa sarjassa. Siirto ei kuitenkaan tehnyt hyvää Sandbergin uralle vaan hän on ollut alkukauden suurin floppi. 31 peliin Sandberg on tehnyt vain 12 tehopistettä. Turkulaisten kannalta olisi ihanteellista, että Sandberg heräisi vihdoin horroksesta ja alkaisi lunastaa odotuksia. 

TPS on tehnyt vain 72 maalia. Vähemmän maaleja on tehnyt ainoastaan Ässät, Sport ja HPK, jotka ovat huomattavasti pienemmän budjetin joukkueita. Illan vastustaja SaiPa on tehnyt tosin vain yhden maalin enemmän kuin TPS. 

Juuso Pärssinen, Jonne Tammela ja Markus Nurmi ovat oikeastaan ainoat pelaajat jotka ovat onnistuneet leipätyössään erinomaisesti. Pahiten flopanneita ison kaliberin pelaajia on Sandbergin tapaan viime kaudella tykkikauden pelannut Elmeri Eronen, joka palasi turkuun isoin odotuksin. Eronen on toistaiseksi tehnyt 12 tehopistettä reiluun puoleen kauteen, kun viime kaudella HPK:ssä syntyi 40 tehopistettä. 

TPS kaipaa nyt vastuunkantajia isoista pelaajista, varsinkin ulkomaalaisista, joita joukkueessa on peräti seitsemän. Kahdeksan jos maalivahti Karejev lasketaan mukaan. 

Seuraa heitä:

  • Jonne Tammela
  • Elmeri Eronen
  • Jaedon Descheneau

SaiPa

SaiPa lähtee myös otteluun tappioputkessa. Kaksi edellistä ottelua hävinnyt SaiPa koki kotiluolassaan nöyryyttävän 3-6 tappion HPK:lle. Niclas Westerholmin loukkaantumista paikkaamaan tullut Jaroslav Janus ei ole onnistunut ja vaihdettiin HPK:ta vastaan pois maalilta 1-5 tilanteessa. Todennäköisesti maalilla vastuuta saanee nyt nuori Juho Markkanen. 

Pekka Virran luotsaama SaiPa on ollut erittäin epätasainen tällä kaudella. Välillä joukkue pelaa hyvin, mutta pääosin otteita leimaa vielä mestariluotsi Virran oppien sisäistäminen. Virran projekti kesti Lukossakin aikansa ja tuotti lopulta hedelmää. Kuinka pitkälle tuo hedelmä sitten kantaa lappeenrantalaisia tulevaisuudessa, jää nähtäväksi. Saipa on tällä hetkellä runkosarjassa sijalla 13. Vain kaksi pistettä sarjajumbo JYPiä edellä. 

SaiPan onnistujiin on kultakypärä Ville Petmanin lisäksi nostettava erinomaisesti esiintynyt ulkomaalaishankinta Nick Halloran, joka on tehnyt 21 otteluun 16 tehopistettä. Varsinkin ylivoimaan Halloran tuo erittäin vaarallista osaamista. Matka jatkunee näillä otteilla tosin jo seuraavalla kaudella suurempiin seuroihin. Myös nuori puolustaja Nuutti Viitasalo on ollut SaiPan johtavia pelaajia ollen joukkueensa tehokkain puolustaja yhdessä Kalle Maalahden kanssa. 

SaiPan puolustukseen tuli iso lovi kun luotettava peruspakki Simo-Pekka Riikolan kausi päättyi loukkaantumiseen jo ennen aikojaan. 

Seuraa heitä:

  • Nick Halloran
  • Juho Markkanen
  • Nuutti Viitasalo

Nihkeää vääntämistä

Vastassa on kaksi todella vähän maaleja tehnyttä joukkuetta, jotka eivät tunnu osuvan edes jalkapallomaaliin. Hyvin todennäköistä on, että molemmat puristavat mailaa edelleen ja edessä on erittäin nihkeä ja tasaväkinen ottelu. Alle 4,5 maalia on erittäin hyvä pelikohde ja Pinnacle tarjoaa siihen hyvän 1,96 kertoimen

TPS - SaiPa  alle 4,5 maalia

Pinnacle 1,96