6.3.2022
klo
16:00
Liiga
Pelicans - Lukko
Pelicans (60 min)
Mr Green 2,48
Oikein
ASETA VETO

Liiga

6.3.2022 klo 16:00

Pelicans - Lukko

Sunnuntain ainoassa ottelussa toisiaan vastaan taistelevat kotijoukkue Lahden Pelicans ja vierailija Rauman Lukko. Molemmat joukkueet ovat vahvistaneet joukkuettaan helmikuun siirtorajan kynnyksellä merkittävästi. Pelicans on viime aikoina pelannut vahvasti ja Lukko hieman vuoristoratamaisesti hyvän jaksonsa jälkeen. 

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kolmesti tällä kaudella ja Lukko on vienyt näistä kaksi. Pelicans voitti kauden ensimmäisen ottelun puhtaasti 3-0 ja Lukko seuraavan suurinumeroisesti 6-1. Kauden viimeisin kohtaaminen muutama päivä sitten päättyi jatkoajan jälkeen Lukolle lukemin 3-2. 

Pelicans

Pelicans vahvistui siirtorajan kynnyksellä useammalla pelaajalla, mutta merkittävin hankinta oli tietysti kultaleijona Hannes Björnisen paluu lahteen. Björnisen vaikutusta joukkueeseen ei voi juuri sanoin kuvailla, mutta se on järisyttävä. Björninen tuo joukkueeseen omalla tekemisellään taistelua, pisteitä ja voittamisen kulttuuria. Björninen on nyt kahdessa pelaamassaan pelsujen pelissä tehnyt tehot 0+3. 

Pelicans on viimeisestä kolmesta ottelustaan voittanut kaksi ja on menossa oikeaan suuntaan. Viimeisen kymmenen ottelun otannalla pelsut ovat olleet surkeita, kun häviöitä on peräti seitsemän. Kuitenkin noista hävityistä otteluista peräti kuusi on päättynyt joko jatkoajan tai voittolaukausten jälkeen, joten pisteitä on kuitenkin tarttunut matkaan melkein joka pelistä. 

Björnisen lisäksi Pelicans teki hankintoja jokaiselle osa-alueelle. Maalivahdiksi saapui Emil Larmin siirryttyä ruotsiin, Patrik Bartosak joka on nyt jo osoittanut olevansa edelleen laadukas maalivahti liigaan. KHL:stä joukkueeseen saapui myös latvialainen pakki Karlis Cukste, joka on myös ottanut oman paikkansa lahtelaisten peräpäästä. Hyökkäykseen joukkue hankki vanhan tutun sotaratsun Jesse Saarisen, joka ei ole vielä löytänyt peliään samaan muottiin kuin viime visiitillään liigassa. Neljään otteluun Saarinen on kerännyt yhden syöttöpisteen. 

Pelicans on tällä hetkellä sijalla 11 ja taistelee kovasti viimeisistä pudotuspelipaikoista. Runkosarjaa on vielä jäljellä 8 ottelua, joten pisteitä pitää saada jotta nousu kymmenen sakkiin tapahtuu. Edellä olevan Kalpan pistekeskiarvo on 1,55 ja Pelicansilla 1,52. Kalpalla on yksi peli enemmän pelattuna. 

Seuraa heitä:

  • Hannes Björninen
  • Patrik Bartosak
  • Jesse Saarinen

Lukko

Viimeisistä kymmenestä ottelusta Lukko on voittanut 5 ja hävinnyt 5, joten hyvän vaiheen jälkeen joukkue on ajautunut vähän vuoristoratamaiseen pistekulkuun. Edellisen ottelun Lukko voitti kuitenkin sarjajumboa, rakasta paikallisvastustajaa Ässiä vastaan numeroin 4-1. Ässät kuitenkin oli ottelussa erittäin aneeminen, kuten koko kaudella. Mitään Lukon voitosta pois ottamatta, ei Ässät ollut erikoinen mittari. 

Lukko teki myös hankintoja siirtorajan kynnyksellä ja nappasi KHL kauden kesken jättäneestä Jokereista Henri Ikosen. Aiemmin helmikuussa puolustukseen saapui Niclas Almari ja hyökkäykseen latvialainen Janis Svanenbergs. Hankinnat ehkä himmenevät muiden suurjoukkueiden rinnalla, mutta omaan silmään pelaajat ovat juuri niitä oikeita palasia. Ikonen tuli jopa pidemmällä sopimuksella, enkä usko Almarin tai Svanenbergsiin jatkon raumalla olevan kovinkaan vaikea asia toteuttaa. Tulevaisuutta ajatellen ehkä parhaat hankinnat, kun kaikilla on mahdollista jatkaa myös tulevalla kaudella. 

Lukko on sarjataulukossa viidentenä, joten pudotuspelit ovat kuitenkin tapahtumassa tänäkin vuonna raumalla. Lukko on pelannut kaikista liigajoukkueista vähiten otteluita, kun muilla on joko kaksi tai kolme ottelua enemmän pelattuna. Pistekeskiarvon säilyttäminen tai nostaminen luonnollisesti tarvitsee voittoja tasaisemmin, että raumalaiset voivat edes haaveilla neljän joukkoon pääsystä. 

Lukon loukkaantumistilanne on erittäin paha. Anrei Hakulinen, ykköspakki Vili Saarijärvi ja molemmat veskarit Lassi Lehtinen ja Artjom Zagidulin ovat sairastuvalla. Maalia on vartioinut Samuel Jukuri viimeiset kaksi ottelua. Myös vakituiseen puolustuskalustoon kuuluva Miska Kukkonen on poissa, kun sai liigalta neljän ottelun pelikiellon taklattuaan Ilveksen Joonas Odenia päähän. Pelikieltoa on jäljellä vielä kolme ottelua. 

Seuraa heitä:

  • Henri Ikonen
  • Niclas Almari
  • Janis Svanenbergs

Björninen voiton avaimena

Lukon loukkaantumistilanne on erittäin huono, kun iso osa avainpelaajia on sairastuvalla. Molempien maalivahtien poissaolo ei myöskään tuo helpotusta, vaikka nyt omaan joukkueeseen palannut Samuel Jukuri onkin lainapestillään Sportissa saanut peliaikaa ja pelannut kohtalaisesti. Pelicans taas on vihdoin saanut pelin juonesta kiinni. Hannes Björnisen paluu lahteen tuo niin paljon energiaa lahtelaisille, että on mahdoton olla laittamatta kotivoittoa lapulle. Pelicansilla ei poissaoloja ole ja joukkue pääsee pelaamaan täysin ehjällä rosterilla. 

Sunnuntain ainoassa ottelussa Isku Areenalla saadaan todistaa kotijoukkueen juhlaa repaleista Lukkoa vastaan. 

Pelicans -  Lukko 1 (1X2)


Vihje: