5.4.2022
klo
18:30
Liiga
KooKoo - Jukurit
Jukurit (ML)
Mr Green 1,80
Oikein
ASETA VETO

Liiga

5.4.2022 klo 18:30

KooKoo - Jukurit 5.4.2022

Kouvolan Lumon Areenalla on mahdollisuus sarjan katkaisuun. KooKoo johtaa otteluvoitoin 3-2 ja saa nyt kotiyleisön edessä mahdollisuuden historialliseen välieräpaikkaan. Samaan aikaan Jukurit on luonnollisesti selkä seinää vasten ja ainoastaan voitto kelpaa tai kesäloma kutsuu. Jukurit nousi jo 0-2 tappioasemasta kahdella voitolla tasoihin, mutta viimeisimmässä ottelussa kotiyleisön edessä mikkelissä tuli iso ulospuhallus josta KooKoo nappasi 5-1 vierasvoiton. 

Pääosin tämä ottelupari on ollut erittäin tasainen. Moni varmasti odotti Jukureiden menevän jatkoon tästä parista ilman sen suurempia ongelmia, mutta KooKoo on taistellut tiensä jo katkaisun paikkaan.  

Jatkaako KooKoo neljän parhaan joukkoon vai mennäänkö seiskapeliin?

KooKoo

KooKoon pudotuspelitaival on toistaiseksi ollut erinomainen. Säälipleijareiden kautta puolivälieriin ja vastaan runkosarjan kakkonen Jukurit. KooKoo on pelannut erinomaisesti ja johtikin tätä sarjaa jo 2-0, mutta Jukurit tuli kahdella peräkkäisellä voitolla tasoihin. Kookoo otti tukevan otteen sarjaan voittamalla viidennen ottelun peräti 5-1 erittäin aneemista Jukureita vastaan ja pääsee tänään yrittämään sarjan katkaisua.

KooKoon vahvuudet tässä sarjassa ovat olleet ehdottomasti maalivahtipeli ja hyökkäyksen tehokkuus. Nick Malik on ollut maalilla juuri niin hyvä kuin runkosarjassakin yli 95% torjuntaprosentilla ja hyökkäyksestä on alkanut löytymään tehoja. Joose Antonen, Kim Strömberg ja Ville Meskanen ovat nostaneet tasoaan pudotuspeleihin uskomattomalla tavalla. Strömberg on pudotuspelien pörssiykkönen kahdeksalla pisteellä, Antonen tehnyt jo neljä maalia ja Meskanenkin jo tehot 3+2. 

Malik oli sivussa otteluparin neljännestä ottelusta, eikä ollut edes vaihtopenkillä. Malik kuitenkin palasi viidenteen otteluun pelaavaksi maalivahdiksi, joten ilmeisesti mitään loukkaantumista ei kuitenkaan ole taustalla. Oskari Setänen on kuitenkin kelpo paikkaaja, mutta Malik on ollut niin superhyvä että KooKoolla ei ole varaa olla peluuttamatta häntä. 

KooKoo on myös saanut melko hyvin pimennettyä Jukureiden kapteenin Petrus Palmun, vaikka Palmu onkin jo 4 tehopistettä sarjassa tehnyt. Myös runkosarjan kenties parhaasta maalivahdista Oskari Salmisesta on tehty ihan tavallinen kuolevainen.  

Seuraa heitä:

  • Nick Malik
  • Joose Antonen
  • Kim Strömberg

Jukurit

Jukurit on nyt pakkovoiton edessä. Olli Jokisen luotsaamat sarvipäät tekivät ottelusarjasta nyt todella vaikean hävitessään kotiyleisön edessä murskaavasti 5-1 ja antoivat KooKoolle ensimmäisen katkaisun mahdollisuuden tälle illalle. Olli Jokinen pahoittelu julkisesti Jukureiden surkeaa peliesitystä faneille ja todennäköisesti tänään nähdään aivan erilainen Jukurit. 

Runkosarjasta tuttua Jukureita ei ole vielä nähty. KooKoo löi niin pahasti luun kurkkuun heti ottelusarjan alussa, että siitä oli vaikea toipua. Jukurit kuitenkin kairasi kaksi voittoa putkeen ja tasoitti sarjan. Hiipikö hyvän olon tunne puseroon ja se näkyi viidennessä ottelussa? Noh, nyt ei auta kuin voittaa, jotta päästään seiskapeliin jälleen kotiyleisön eteen. 

Jukureiden ollessa nyt pakkovoiton edessä on suurimpien tähtien ja kokeneiden pelaajien noustava esiin. Petrus Palmu on ollut hyvä, mutta ei kuitenkaan samassa vedossa kuin runkosarjassa. KooKoo on saanut hienosti pimennettyä Palmun. Myös kokeneilta Jarkko Immoselta, Pekka Jormakalta sekä Jesper Piitulaiselta on odotettava tasonnostoa. 

Nyt ei auta enää tekosyyt, nyt pitää voittaa jos mielii jatkoon päästä. Päällikkö Jokisen Jukurit eivät varmasti antaudu suosiolla ja taistelevat ja raastavat minkä kerkeävät. Tänään on kaavittava voitto tai maaginen runkosarja vedetään pöntöstä alas. Vaikka suoritus sinänsä olisikin jo hyvä vaikka tappio tulisikin niin varmasti mikkelissä odotetaan menestystä pitkän runkosarjan jälkeen. Nyt saa suorittaa.

Seuraa heitä:

  • Petrus Palmu
  • Pekka Jormakka
  • Jarkko Immonen

Kohti seiskapeliä

Jukurit on selkä seinää vasten ja ottaa pakkovoiton vieraskaukalosta surkean kotiesityksensä jälkeen. Jukurit on varmasti sisuuntunut edellisestä kamppailusta ja Olli Jokisen suojatit pistävät tänään kaiken likoon. Jukureilla on vain parannettavaa ja uskon Jokisen psyykkaavan joukkueen todella kovaan vireeseen.

Jukureiden voitolle (ML) tarjotaan hyvää kerrointa jota ei kannata missata. Illan jälkeen keskitytään huomiseen seiskapeliin, näin uskon.

Vihje: 
Jukurit (ML)