5.3.2022
klo
17:00
Liiga
TPS - Tappara
Tappara (60 min)
Mr Green 2,08
Oikein
ASETA VETO

Liiga

5.3.2022 klo 17:00

TPS - Tappara 

Turun lauantain ottelussa sarjassa kuudentena oleva TPS kohtaa sarjaykkösen Tapparan.. TPS otti hienon voiton HPK:sta edellisessä ottelussaan, kun sitä ennen JYP haki todellisen ryöstön TPS:n kustannuksella lukemin 1-4. Tappara on pelannut tasaisen varmasti pitkän aikaa. Eilen Tappara pelasi derbyn Ilvestä vastaan ja otti maukkaan 2-1 voiton tupsukorvista, joskin vasta voittolaukausten jälkeen. 

Joukkueet ovat pelanneet tällä kaudella kolme kertaa vastakkain ja voitot ovat Tapparalle 2-1. Tappara voitti omat pelinsä lukemin 4-1 ja 4-2 ja TPS otti Tampereelta 2-1 voiton. 

TPS

TPS oli helmikuun aikana suht hyvässä vireessä. Viime aikoina tuo hyvä vire on vaihtunut vuoristoratamaiseen meininkiin, kun voiton jälkeen on tullut taas ohipeli. TPS otti maukkaan voiton HPK:sta edellisessä pelissään numeroin 3-2, mutta sitä ennen JYP kuritti turkulaisia voittamalla Gatorade Centerissä pelin 1-4. Tässä kohtaa kautta ei kauheasti olisi varaa turhiin pistemenetyksiin, joten TPS:n on saatava vuoristorata loppumaan ja alettava suorittamaan tasaisemmin. 

TPS:n valopilkkuja varsinkin tässä kauden loppuvaiheessa on ollut Mikael Pyyhtiä. Pyyhtiä teki helmikuun 10 ottelussa peräti 9 maalia ja oli kuukauden kovin maalintekijä. Pyyhtiän koko kauden tehot ovat nyt 16+10. Pyyhtiä palkittiin tammikuun lopulla yhden vuoden jatkosopimuksella ja on näyttänyt ansaitsevansa sen. Muita onnistujia tämän hetken turkulaisryhmässä ovat energiahyökkääjä Topias Haapanen, joka varsinkin kerhoa vastaan loi jatkuvasti maalipaikkoja. Venäläisveljekset Vjatsheshlav ja Vladislav Ushenin ovat kenties olleet hieman pettymyksiä tähän mennessä, mutta pelejä heillä on alla vasta kuusi. Kummallakin on yksi piste plakkarissa. 

TPS:llä on otteluita jäljellä 8 ja pistekeskiarvo on 1,65, joka on sama kuin Lukolla joka on sijalla seitsemän. Lukko on pelannut 4 ottelua vähemmän kuin TPS joten turkulaisilla on täysi työ tehtävänä vielä loppukaudelle, että suoraan pudotuspelipaikkaan on mahdollisuus. Kolmen pisteen voittoja on alettava tulemaan, koska Lukko on vahvassa vedossa ja nostanee pistekeskiarvoaan vielä tuosta. 

Seuraa heitä:

  • Vjatsheshlav Ushenin
  • Vladislav Ushenin
  • Mikael Pyyhtiä

Tappara

Tapparan meno on ollut vahvaa kauden puolivälistä lähtien. Alkukausi oli hieman tahmea, mutta nyt kirvesrinnat ovat löytäneet oikean suunnan ja ovat vahvasti menossa runkosarjan voittoon. Tappara voitti edellisessä ottelussaan paikallisvastustaja Ilveksen voittolaukausten jälkeen 2-1. 

Tappara oli siirtorajalla aktiivinen ja nappasi kauden kesken jättäneestä Jokereista tutun Veli-Matti Savinaisen, sekä puolustaja Otto Leskisen, joka on tuttu liigakaukaloista Kalpan paidasta. Molemmat ovat täydellisiä palasia jo muutenkin vahvaan rosteriin. Myös maalivahtiosastolle haettiin täydennystä Christian Heljangon taakse, kun ruotsista lähtöpassit saanut Janis Kalnins liittyi kirvesrintoihin. Kalnins on myös tuttu KHL kaukaloista, jossa pelasi nimenomaan Jokereissa toissakaudella. Kalnins ei onnistunut ruotsissa, mutta KHL:ssä mies pelasi takuuvarmaa peliä ja oli usein voiton takuumies Jokereissa pelatessaan. Vakuuttavat hankinnat Tapparalta loppukautta ajatellen. 

Tappara pelasi tiistaina CHL finaalissa ruotsalaista Rögleä vastaan, mutta ikävä kyllä ruotsalaiset olivat vahvempia eikä pystiä saatu suomeen. Rögle voitti ottelun 2-1, mutta peli oli erittäin tasainen ja uudet hankinnat Leskinen ja Savinainen pelasivat myös hyvän ottelun. 

Leskinen avasi jo maalihanat eilen Ilvestä vastaan tulisella laukauksella viivasta joten uskon, että hänestä on suuri apu loppukautta ajatellen. Tappara purki paljon loukkaantumisista kärsineen Otso Rantakarin sopimuksen ja Leskinen hankittiin hänen paikalleen tuomaan tulivoimaa viivalle. 

Seuraa heitä:

  • Veli-Matti Savinainen
  • Otto Leskinen
  • Janis Kalnins

Kirvesrinnat rutiinin kautta voittoon

Tapparan joukkue on todella kova. Joukkue on tasapainossa täydellisesti eikä uudet hankinnat nyt varsinaisesti ainakaan haittaa jo täydellisyyttä hipovaa rosteria. TPS:n otteet ovat olleet yhtä vuoristorataa joten sitä kohtaa peilaten tänään tulee jälleen ohipeli. Tapparan loppukauden tavoite on varmasti runkosarjan voitto, eikä pelissä ole tällä hetkellä juuri heikkouksia. Vierasvoitto epätasaisesta TPS:stä on hyvin todennäköinen ja erinomainen pelikohde.

TPS - Tappara 2 (60 min)


Vihje: