5.1.2022
klo
18:30
Liiga
HIFK - JYP
Yli 5,5 maalia
Pinnacle 1,96
Mitätöity
ASETA VETO

Liiga

5.1.2022 klo 18:30

HIFK - JYP

Liiga palaa jälleen pienen uudenvuoden tauon jälkeen peleille ja keskiviikon jännitysnäytelmässä ovat vastassa sarjataulukon piikkipaikkaa hallussa pitävä HIFK ja sarjataulukon toinen ääripää JYP.

Molemmat joukkueet pelasivat viimeisimmän ottelun viime viikon torstaina. HIFK kaatoi Vaasassa Sportin lukemin 1-4. JYP kävi Mikkelissä häviämässä samoin lukemin Jukureille. JYP:n peli ei ole juuri parantunut kauden edetessä eikä uuden maalivahdinkaan hankkiminen juuri tuonut muutosta pelaamiseen. HIFK on taas ollut pitkän aikaa vahvassa vireessä, vaikka satunnaisia ulospuhalluksia tapahtuukin aika ajoin. 

HIFK saanee tähän otteluun takaisin takalinjoille lähes koko kauden sivussa olleen Joonas Lyytisen, sekä Roni Hirvosen, joka oli nuorten leijonien mukana jo perutussa U20 MM-kisoissa. JYP saa myös peliin takaisin kisoissa olleet Joakim Kemellin, Brad Lambertin ja Samuel Heleniuksen. 

HIFK

HIFK on on ollut vahvassa vireessä jo pitkään. Joukkue on pelannut melko vajavaisellakin rosterilla aika ajoin, mutta pystynyt kuitenkin raapimaan voittoja tasaiseen tahtiin hyvällä pelillä. Lainamiehiä ja junnuja on käynyt kokeilemassa vähän väliä siipiään ja onnistuneet mukiinmenevästi. Myös keskushyökkääjä Petteri Wirtasen otteet puolustuksessa ovat olleet yllättävän hyviä vaikka Wirtasella siltä paikalta onkin kokemusta jo aiemmilta kausilta.

HIFK:lla on kenties sarjan laajin rosteri. Joukkueen keskushyökkääjäosasto on ylivoimaisesti sarjan paras, eikä esimerkiksi pitkään sivussa olleen Alex Broadhurstin poissaolo näkynyt juuri lainkaan. Broadhurst on nyt jo toki takaisin kokoonpanossa ja toivottavasti pysyy terveenä. Myöskään tähtihyökkääjä Jere Innalan viiden ottelun pelikielto ei näkynyt joukkueen otteissa sen suuremmin. Innala on nyt pelikiellon kärsittyään pelannut kolme ottelua tehoin 3+1, eli on pääsemässä alkukankeuden jälkeen hyvään iskuun.

Puolustuksesta on puuttunut tosiaan jo aiemmin mainittu Joonas Lyytinen joka pelasi kauden alussa vain kaksi ottelua jonka jälkeen on ollut sivussa. Huhujen mukaan Lyytinen on nyt tosiaan kuntoutunut ja tekee pitkästä aikaa esiintymisen punaisten takalinjoilla. 

Lyytisen paluu on etenkin jo vaaralliseen ylivoimaan erinomainen lisä. Kiekollisia puolustajia HIFK:lla ei ole Lyytisen lisäksi, kuin hienosti esiintynyt Jordan Schmaltz sekä Yohann Auvitu, joka tosin on lähes joka toisesta pelistä sivussa. Mies ei tunnu pysyvän kasassa ja voi hyvinkin olla että uran loppuminen voi tulla kyseeseen tämän kauden loputtua. 

Maalivahtipeli on HIFK:lla aika melko hyvissä kantimissa vaikka prosentit ei ehkä sitä vahvistaisikaan. Niilo Halonen on ottanut selkeän ykkösveskarin tontin eikä joukkue tunnu oikein osaavan pelata kun Garteig on maalissa. Halosen voittoprosentti on ihan omaa luokkaansa tämän kauden liigassa. Voittoprosentti 85,29% ja vain yksi tappio varsinaisen peliajan puitteissa.

Seuraa heitä:

  • Niilo Halonen
  • Jere Innala
  • Joonas Lyytinen

JYP

JYP on ehkä ollut hitusen parempi kuin alkukaudesta, mutta muutos ei ole järin suuri. Maalivahtihankinta Konstantin Shostak on ollut huomattavasti parempi kuin Markus Ruusu, mutta ei hänkään voi yksin otteluita voittaa. Kauden toisessa keskinäisessä kohtaamisessa Shostak kuitenkin vaihdettiin HIFK:n rumputulen alta penkille. 

Oma mielipide on, että JYPin olisi pitänyt jo aikoja sitten tehdä radikaaleja ratkaisuja ja vaihtaa päävalmentajaa, kun jotain olisi ollut vielä pelastettavissa. Nyt näyttää lähinnä siltä, että pelaillaan kausi loppuun ja katsellaan taas ensi kaudella uudestaan. 

JYP on hävinnyt viimeisestä viidestä ottelusta neljä. Ainoa voitto tuli kotiluolassa Pelicansia vastaan voittolaukauskilpailun jälkeen lukemin 2-1. Voittomaalin taiteili melko hyvän kauden pelannut Adam Brodecki. 

Puolustuksessa on myös nyt Andrew O’Brienin kokoinen aukko, kun seura ja pelaaja purkivat sopimuksensa yhteisymmärryksessä. Hän siirtyi loppukaudeksi DEL-liigaan EHC Munchenin riveihin. 

Jyväskyläläisten kauden suurin huipentuma tässä kohtaa lienee Juha-Pekka Hytösen muisto-ottelu, joka oli tarkoitus pelata 7.1 kotiottelussa Kärppiä vastaan, mutta yleisörajoitusten takia ottelu siirtyy myöhemmälle ajankohdalle. 

Seuraa heitä:

  • Adam Brodecki
  • Joakim Kemell
  • Konstantin Shostak

Punalamppu syttyy jälleen useamman kerran

HIFK on ollut tehokas niin tasakentällisin kuin ylivoimallakin, joten maaleja on varmasti tässäkin ottelussa luvassa. HIFK on tehnyt liigassa eniten maaleja tässä kohtaa kautta. JYP taas on päästänyt ylivoimaisesti eniten maaleja. JYP saanee kuitenkin omat paikkansa maalintekoon, joten Pinnaclen tarjoama 1,96 kerroin yli 5,5 maalille (sis. ja+rl) on erinomainen pelikohde. 

HIFK - JYP  yli 5,5 maalia (Sis. JA+RL)

Pinnacle 1,96