4.4.2022
klo
18:30
Liiga
Kärpät - Ilves
Alle 4,5 maalia
Mr Green 1,73
Oikein
ASETA VETO

Liiga

4.4.2022 klo 18:30

Kärpät - Ilves

Kärppien ja Ilveksen puolivälieräsarja on nyt siinä pisteessä, että Ilveksellä on mahdollisuus katkaista sarja johtaessaan otteluvoitoin 2-3. Sarja on ollut ehkä odotettua tasaisempi mitä ennakkoon ajateltiin. Kärpät on saanut pelinsä toimimaan juuri oikealla hetkellä ja haastanut Ilveksen erinomaisesti. Lukuunottamatta sarjan ensimmäistä ottelua, on kaikki pelit päättynyt yhden maalin erolla joista kolme ottelua vasta jatkoajan jälkeen. 

Todennäköisesti nähdään taas yksi vähämaalinen tiukka ottelu kahden hyvän joukkueen välillä. Kärpillä on nyt pakkovoiton paikka ja Ilveksellä aina vaikea paikka, eli sarjan katkaiseminen. 

Aiemmat ottelut ovat päättyneet 5-1 Ilvekselle, 2-1 (JA) Ilvekselle, 2-1 (JA) Kärpille, 3-2 (JA) Kärpille ja viimeisin ottelu Ilvekselle jalkapallolukemin 1-0. 

Kärpät

Kärpät on nyt selkä seinää vasten ja pakkovoiton edessä oman kotiyleisönsä edessä. Helppo paikka se ei tietenkään ole, mutta Kärpät ovat osoittaneet pystyvänsä haastamaan Ilveksen toden teolla. Puolustuspeli ja maalivahtipeli on ollut sarjan avausta lukuunottamatta erinomaista ja nuori Joel Blomqvist on ottanut ykköstorjujan roolin Stanislav Galimovin epäonnistuttua täysin omassa hommassaan. Hyökkäyspelissäkään ei ole ollut suuremmin valitettavaa, vaikka maaleilla ei olekaan mässäilty. 

Kärppien on löydettävä keinot Marek Langhamerin ohittamiseksi. Langhamer on ollut todella kovassa iskussa ja viimeisimmässä ottelussa Kärpät jäi nollille Ilveksen siirtyessä ottelusarjassa johtoon 1-0 voitolla. Kärppien ykkös ja kakkosketjut ovat toimineet hyvin, vaikka tehoja ei ihan hirveästi ole tullutkaan, mutta ratkaisuhetkillä jatkoajalla maila ei ole puristanut. Ville Leskinen tasoitti yhden ottelun aivan ottelun lopussa, Juhamatti Aaltonen ratkaisi yhden ottelun jatkoajalla, kuten myös Troy Bourke seuraavassa pelissä. Näiltä miehiltä voi odottaa tulosta. 

Toinen nosto on ruotsalaispuolustaja Ludwig Byström. Byström on pelannut erinomaista pudotuspelikevättä ja on viiden ottelun jälkeen joukkueen pörssiykkönen neljällä syöttöpisteellä. Byström pelaa ylivoimaa Topi Niemelän vieressä ykkösparissa ja ylivoimaakin pääsee pelaamaan mukavasti. Siirtorajalla hankittu David Sklenicka on ollut myös odotetun hyvä ja jakelee melkoisia niittejä vastustajiin, täysin puhtaasti. 

Joel Blomqvist oletetusti jatkaa maalilla, kun on pelannut erinomaisesti. Kärpät teki ison virheen kolmannen pelin jälkeen, kun neljänteen peliin luisteli jälleen Galimov, joka vaihdettiin jälleen avauserässä jo toista kertaa ottelusarjassa Blomqvistiin. Ehkä siitä on nyt opittu ja erinomaisesti torjuvaa veskaria ei vaihdeta. 

Seuraa heitä:

  • Joel Blomqvist
  • Ludwig Byström
  • Juhamatti Aaltonen

Ilves

Ilveksellä on nyt katkaisun paikka. Voitolla välieriin joista joukkue ei ole 21 vuoteen päässyt nauttimaan. Ottelut ovat olleet erittäin tiukkoja ja molemmat joukkueet ovat puolustaneet erinomaisesti. Maalivahtipeli on toiminut Ilveksellä hieman paremmin ja Langhamer nappasikin ensimmäisen nollapelinsä liigan pudotuspeleissä edellisessä ottelussa. 

Maalinteko on tökkinyt ensimmäisen ottelun 5-1 tulituksen jälkeen. Edellisiin neljään otteluun Ilves on tehnyt 6 maalia ja päästänyt samaiset 6 maalia. Kaikki ottelut ovat olleet tuon avauksen jälkeen tiukkoja maalin pelejä. Maalintekoon on kuitenkin löydyttävä hieman enemmän potkua jos meinaa sarjan tänään katkaista. Oletettavasti yhdellä maalilla ei toistamiseen voiteta, ellei Langhamer jatka ns. god modessa. 

Ilves sai edelliseen otteluun Henrik Haapalan ja Petri Kontiolan takaisin sairaslistalta. Molemmat loukkaantuivat Kärppien David Sklenickan kovasta taklauksesta. Kontiolan ja Haapalan kaltaiset pelaajat ovat ne käänteentekevät kaverit jotka ratkovat kun paikka tulee, joten heidän paluu oli varmasti mieluinen valmennukselle ja koko Ilves-yleisölle.  Ilveksen parhaimmistoa on kuitenkin edustanut tässä sarjassa jo kolme maalia tehtaillut Nick Baptiste sekä kolmen pisteen miehet Matias Mäntykivi sekä Joona Ikonen. 

Oletettavasti Kärpät tulee heti ottelun alkuun päälle kuin yleinen syyttäjä, mutta tästä selvitessään on tiedossa jälleen tiukkaakin tiukempi taistelu. Juhliiko Ilves välieräpaikkaa illalla vai mennäänkö legendaariseen game seveniin, se nähdään myöhemmin. 

Seuraa heitä:

  • Marek Langhamer
  • Henrik Haapala
  • Nick Baptiste

Maalit tiukassa jälleen

Oulun Energia Areenalla Kärpät on pakkovoiton edessä. Maaleilla ei ole aiemmissa otteluissa mässäilty vaan kaikki neljä edellistä on jäänyt alle 4,5 maaliin varsinaisella peliajalla ja niin jäädään tänäänkin. Molempien puolustus ja maalivahtipeli on sillä tasolla kun sen kuuluukin ja tähän asti ollaan nähty erittäin tiukkoja ja tasaisia pudotuspelikamppailuja. Alle 4,5 maalia on hyvä pelikohde omalle lapulle rustattavaksi.

Vihje: 
Alle 4,5 maalia