4.3.2022
klo
18:30
Liiga
KalPa - HIFK
HIFK (60 min)
Lucky Casino 2,43
Hävitty
ASETA VETO

Liiga

4.3.2022 klo 18:30

Kalpa - HIFK

Kuopion Olvi Arenalla toisensa kohtaavat tässä perjantai-illan ottelussa kotijoukkue Kalpa ja siirtorajan lopussa kovasti vahvistunut Helsingin IFK. Kalpa on kymmenen ottelun otannalla ollut oivassa vireessä ja napsinut peräti kahdeksasta ottelusta pisteitä ja hävinnyt vain kaksi ottelua suoraan. HIFK:n viimeaikaiset otteet ovat olleet erittäin heikkoja, mutta vahvistunut HIFK näytti viimeisimmässä ottelussa Saipaa vastaan, että tulivoimaa löytyy. 

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa. Voitot ovat 2-1 Kalpalle, kun kauden avausottelussa kuopiolaiset hakivat 4-3 voiton voittolaukausten jälkeen ja seuraavassa kohtaamisessa suoran 3-2 voiton. Viimeisin kohtaaminen meni HIFK:n nimiin jatkoajalla 4-3. 

KalPa

Kalpa on kovasti taistelemassa pudotuspelipaikasta ja saanut pelinsä viime hetkillä oikeille raiteilleen. Viimeisestä kymmenestä ottelusta joukkue on raapinut pisteitä peräti kahdeksasta ja ottanut 6 suoraa voittoa. Viimeisimmästä ottelusta kuopiolaiset ottivat kotiluolassaan maukkaan 4-2 voiton toisesta erittäin vahvasti esiintyneestä joukkueesta, HPK:sta. 

Kalpan alkukausi on ollut tosiaan melkoista vuoristorataa joka on ajanut seuran siihen tilanteeseen, että voittoja täytyy tulla jos pudotuspeleihin mielii. Sarja on niin tasainen ja joka puolelta tulee joukkueita ohi jos syöksykierre alkaa. Kalpalla on 8 ottelua jäljellä ja sarjasijoitus on kymmenen.

Edessä on Lukko samalla pistemäärällä, mutta neljä ottelua vähemmän pelanneena ja takana sijalla 11 on Pelicans, joka on kolmen pisteen päässä ja yhden ottelun vähemmän pelanneena. Sarjasijoitus voi kuitenkin hyvillä esityksillä olla vaikka kuuden joukossa, koska sarja on niin tasainen. 

Heikohkon alkukauden pelannut seuralegenda Tuomas Kiiskinen on äitynyt oivaan vireeseen ja nakuttanut nyt 43 otteluun 33 tehopistettä ja kantaa kultakypärää päässään. Kiiskinen on toki tasapisteissä joukkueen toisen onnistujan nuoren Aapeli Räsäsen kanssa.

Räsänen on pelannut myös erinomaisen kauden eikä kukaan varmasti uskonut tälläisiin pistemääriin. Puolustuksen ehdoton ykkösnimi on ollut Lasse Lappalainen, joka on takonut jo 32 tehopistettä tähän kauteen. Lappalainen on muutaman viimekauden aikana noussut puolustajien ehdottomiin ykkösnimiin ja näillä otteilla isommat sarja kutsuvat. 

Seuraa heitä:

  • Tuomas Kiiskinen
  • Aapeli Räsänen
  • Lasse Lappalainen

HIFK

HIFK sai katkaistua kolmen ottelun tappioputken kotiottelussaan Saipaa vastaan, kun joukkue murskasi Saipan lukemin 6-1. HIFK oli aktiivisena siirtorajan lopussa ja naarasi Jokereista vanhat tutut pelaajat takaisin kotiin, Teemu Turusen ja Iiro Pakarisen. Turunen oli viime visiitillään HIFK:ssa sarjan paras pelaaja ja Pakarinen vuosia aiemmin käytti HIFK:ta ponnahduslautana NHL:ään asti. 

Saipa ottelu osoitti, että nämä pelaajat ovat ns. liian kovia tähän sarjaan ja tuovat kannattajille ja tietysti joukkueelle vielä todella paljon iloa loppukaudelle. Ennen jokeri-pelaajien hankintaa HIFK teki loppukauden lainan JYPin maalitykki Reid Gardinerin kanssa, joka on osoittanut myös olevansa täydellinen palanen joukkueeseen. Gardiner on nyt kolmeen otteluun tehnyt tehot 2+2. HIFK hankki myös Örebrosta Miikka Salomäen, mutta hän ei ole vielä pelikuntoinen pariin viikkoon. 

HIFK:n viimeaikaiset otteet ovat herättäneet kysymyksiä maalivahtikaksikon riittävyydestä ja puolustuksen laajuudesta mestaruustaisteluun. Maalivahtitilaston voittoprosentin ykkösmies Niilo Halonen on ollut poissa jo pidempään eikä mitään tietoa miehen paluusta ole. Michael Garteig on kantanut vastuun viimeisen kahdeksan ottelun ajan, eikä miehen otteissa kauheasti moitittavaa ole ollut. Garteigin tasaisuus on se kysymysmerkki, kun hyvän ottelun jälkeen voi odottaa täydellistä mahalaskua ja joka pelissä tuntuu menevän yksi tai kaksi helpohkoa maalia. Aika näyttää mihin näiden kavereiden kanssa ylletään. 

HIFK:lla on sarjan ylivoimaisesti paras hyökkäyskalusto. Käytännössä HIFK saa kasaan kuusi liigatason hyökkäyskolmikkoa kun kaikki ovat terveitä. Puolustuksen kapeus ja viime kauden ykköstykki Joonas Lyytisen huonot otteet herättävät kysymysmerkkejä ellei joukkueen taktiikka ole sitten tehdä kahdeksan maalia per peli. 

HIFK on kuitenkin selkeä mestariehdokas ja taistelee paikasta neljän joukossa. Viimeaikaiset huonot otteet ovat kenties pudottaneet HIFK:n ulos runkosarjan voittotaistelussa, kun molemmat tamperelaiset ovat pelanneet hyvin ja vahvistuneet myös siirtorajan lopussa. Neljän joukossa oleminen runkosarjan päätyttyä on kuitenkin oltava HIFK:n tavoite kotietua tavoiteltaessa. Varsinkin kun nyt saa taas ottaa yleisöä halliin täyden kapasiteetin verran. 

Seuraa heitä:

  • Teemu Turunen
  • Iiro Pakarinen
  • Reid Gardiner

Vierasjoukkueen juhlaa 

HIFK:n edellinen peli Saipaa vastaan oli niin suvereeni, että on vaikea kuvitella Kalpan pystyvän vastaamaan helsinkiläisten tulivoimaan. Teemu Turusen ja Iiro Pakarisen saapuminen joukkueeseen toi selkeästi lisäenergiaa jokaiselle muullekin. Vastaavaa HIFK:n pelaamista ei ole nähty pitkään aikaan, vaikka vastustaja olikin heikko. Peli oli energista, luovaa ja tehokasta. Sitä on tänäänkin luvassa ja kaikki yli kahden kertoimet ovat varteenotettavia pelikohteita omalle vetolapulle. 

Kalpa - HIFK 2 (1X2) 2,43

Vihje: