31.3.2022
klo
18:30
Liiga
Tappara - Lukko
Alle 4,5 maalia
Mr Green 2,23
Oikein
ASETA VETO

Liiga

31.3.2022 klo 18:30

Tappara - Lukko

Pudotuspelit jatkuvat jälleen ja ottelusarja on kutkuttavassa 1-1 tilanteessa. Lukko voitti edellisen ottelun tiukasti kotonaan 2-1 ja tasoitti sarjan. Lukko on näyttänyt, että se pystyy haastamaan mestarisuosikki Tapparan toden teolla. Ensimmäisessä ottelussa nähtiin todellista maali-iloittelua kun Tappara poistui voittaja lukemin 5-3. Nyt peli tarkentuu eikä maalijuhlia varmasti nähdä. 

Lukon vierassaldo on ollut murheellinen. Viimeiseen kymmeneen vieraspeliin joukkue ei ole onnistunut voittamaan kertaakaan. Tappara sen sijaan on voittanut kymmenestä kotiottelustaan seitsemän. Lukon täytyy nyt murtaa tuo vieraspelien kirous mikäli mielii jatkoon tästä sarjasta päästä. 

Joukkueet ovat kohdanneet historiansa aikana yhdeksän kertaa pudotuspelisarjassa joista Tappara on poistunut voittajana peräti seitsemän kertaa. 

Tappara

Tappara on ollut hyvä jo pitkään. Runkosarja sujui täydellisesti ja plakkariin tuli runkosarjan voitto. Pudotuspelit ovat alkaneet hyvin, vaikka tappio viimeisestä ottelusta tulikin. Tapparan ainokaisen edellisessä ottelussa teki tehokkaasti Tappara pestinsä aloittanut Otto Leskinen, joka on nyt kahteen pudotuspeliin tehnyt tehot 1+1. Runkosarjassa 10 ottelua pelannut Leskinen teki mainiot 4+4. Todellinen täsmähankinta jo valmiiksi erinomaiseen rosteriin. 

Tappara on tämän vuoden suurin mestarisuosikki. Rosteri on käsittämättömän laaja ja hyvin koottu. Kun nelosketjussa viilettää Joona Luodon, Otto Rauhalan ja Charles Bertrandin kaltaisia miehiä niin jotain on tehty oikein. Hyökkäys on huippua, puolustus on liigan paras ja maalivahtipeli on ollut erittäin tasaista ja hyvää Christian Heljangon ollessa selkeä ykkösveskari. Tappara reagoi kuitenkin siirtorajan lopussa ja hankki tuuraajaksi todella hyvän kakkosveskarin, Janis Kalninsin mikäli Heljanko sattuisi esimerkiksi loukkaantumaan. 

Tapparan laajassa rosterissa eniten on noussut esiin Kristian Tanus, Joona Luoto sekä aiemmin mainittu Otto Leskinen. Kaikki ovat tehneet tehot 1+1 tähän ottelusarjaan ja pelanneet erinomaista pudotuspelikiekkoa. Laajuutta on näidenkin herrojen takana sen verran paljon, että kokoonpanosta tämä homma ei jää kiinni. Kristian Kuuselan ja Veli-Matti Savinaisen kaltaiset kokeneet soturit tekevät tärkeää työtä joka pelissä ja ratkaisuhetkillä nämä kaverit nousevat arvoonsa. 

Seuraa heitä:

  • Otto Leskinen
  • Veli-Matti Savinainen
  • Joona Luoto

Lukko

Lukko sai kairattua sarjan tasoihin kotonaan voitettuaan edellisen ottelun 2-1. Voitto oli Lukolle elintärkeä, sillä 2-0 tappioasemassa lähtö tampereelle ei varmasti olisi ollut mukava paikka. Lukon maalit tuossa ottelussa teki pelikielloltaan palannut Pavol Skalicky sekä Vili Saarijärvi. Etenkin Saarijärven maali oli todella kaunista katseltavaa. Maalivahti Zagidulin oli todella varmassa iskussa ja näitä otteita tarvitaan jälleen tänään. 

Lukon kokoonpano on riittävä, mutta häviää kuitenkin vertailussa selkeästi Tapparalle lähes jokaisella osa-alueella. Ainoastaan maalivahtiosasto on likimain tasan paperilla, mutta ei näitä otteluja paperilla ratkaistakaan. Lukon peli on ollut hyvää ja on saanut Tapparan viisikkopelin ajoittain sekaisin ja saanut omista paikoistaan hyvällä prosentilla sisään. 

Lukon parhaimmistoa pudotuspelien avauspeleissä ovat olleet Harri Kainulainen, Vili Saarijärvi sekä Anrei Hakulinen. Kainulainen varsinkin on esittänyt erittäin pirteitä otteita ja on iskenyt jo neljään otteluun 1+3 tehot. Lukko tarvitsee vielä lisää tehoja runkopelaajiltaan mikäli mielii tästä parista jatkoon. Myös Sebastian Repo on ollut hyvä, mutta tehottomuus vaivaa useista paikoista huolimatta. Repo on tehnyt 4 otteluun yhden maalin. 

Mikäli maalivahtipeli ja puolustus toimii hyvin, on Lukolla mahdollisuus sarjan voittoon, vaikka Tappara onkin selkeä ennakkosuosikki. Lukko hallitsevana mestarina ei suostu sarjaa helpolla luovuttamaan ja lähtee varmasti puolustus edellä tähän otteluun, kuten edelliseenkin. Omista paikoista pitää vaan pystyä pistämään kiekkoa reppuun. 

Seuraa heitä:

  • Vili Saarijärvi
  • Artjom Zagidulin
  • Sebastian Repo

Vähämaalista taistelua

Edellisen ottelun tapaan luvassa on vähämaalinen tiukka ottelu. Lukko lähtee altavastaajana ja vierailijana puolustus edellä ja se näytti toimivan edellisessäkin ottelussa. Molemmilla joukkueilla maalivahtipeli on erinomaisessa kunnossa ja puolustus toimii hyvin. Tyypillinen pudotuspelikamppailu tulossa, eikä maaleilla mässäillä. Alle 4,5 maalia varsinaisella peliajalla on kokeilemisen arvoinen pelikohde näillä kertoimilla.

Alle 4,5 maalia

Vihje: 
Alle 4,5 maalia