30.3.2022
klo
18:30
Liiga
Ilves - Kärpät
Ilves (60 min)
Mr Green 2,23
Hävitty
ASETA VETO

Liiga

30.3.2022 klo 18:30

Ilves - Kärpät

Tampereella Ilves isännöi heikosti pudotuspelinsä aloittanutta Kärppiä. Ilves on ottelusarjassa 2-0 johdossa, kun se voitti ensimmäisen ottelun peräti 5-1 ja toisen osaottelun 2-1 jatkoajalla. Tänään olisi paikka laittaa oululaisille veitsi kurkulle ja siirtyä 3-0 johtoon. Kärppien kannalta nyt on ottelusarjan tärkein ottelu kyseessä. 

Ilves on ollut vakuuttava. Monet ajattelivat Marjamäen Kärppien haastavan Ilveksen tosissaan ja kenties voittavan koko sarjan, mutta toistaiseksi näin ei ole millään muotoa tapahtunut. Kuten kliseisesti voisi sanoa, että pudotuspelit ovat oma maailmansa ja peli alkaa tänään taas nollasta nollasta ja kaikki on mahdollista. 

Joukkueiden aiemmat kohtaamiset runkosarjassa tällä kaudella menivät Ilvekselle voitoin 4-0, joten Kärpät ei ole nyt onnistunut voittamaan Ilvestä kuuteen otteluun peräkkäin. 

Ilves

Ilves oli runkosarjassa vakuuttava ja on sitä ollut myös pudotuspeleissä. Runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut Ilves on nyt 2-0 otteluvoitoin johdossa Kärppiä vastaan eikä hätää juuri ole ollut vaikka viimeisin ottelu menikin jatkoajalle asti. Ensimmäisessä ottelussa Ilves ratkaisi ottelun jo alkuminuuteilla ja murskasi Kärpät 5-1. Toinen ottelu päättyi jatkoajan jälkeen 2-1, kun tuore hankinta Henrik Haapala iski kiekon ylivoimalla ohi Joel Blomqvistin. 

Ilveksen pudotuspelitaipaleelta on vaikea löytää epäonnistujia. Onnistujia taas on lähes koko joukkue eikä heikkoja lenkkejä ole ollut. Henrik Haapala on osoittautumassa juuri niin tärkeäksi pelaajaksi kuin odottaa saattoikin. Esiin on hyvä nostaa maaliruisku Nick Baptiste joka tehtaili ensimmäisessä ottelussa kaksi maalia ja toisessa ottelussa kilautti kerran kiekon maalitolppaan. Kokeneemmat Petri Kontiola sekä kapteeni Eemeli Suomi ovat olleet myös vaikuttavassa vireessä vaikka pisteillä eivät olekaan mässäilleet. Kontiola antoi ratkaisevan syötön Haapalan 2-1 voittomaaliin edellisessä ottelussa.

Ilveksen peruspaketti on niin paljon edellä Kärppiä, että on vaikea usko Ilveksen häviävän otteluakaan tässä sarjassa. Maalivahtipeli on Marek Langhamerin johdolla aivan timanttia ja puolustus toimii juuri niin kuin pitää kevään tärkeimmissä otteluissa. Kaksi päästettyä maalia kahteen otteluun antaa melko hyvät mahdollisuudet voittaa ottelun.

Ilveksen yksi iso etu on tietysti yleisö. Uuden Nokia Arenan puitteet ovat vetäneet katsojia mukavasti myös kevään pudotuspeleihin kuten odottaa saattoikin. Se on se kuuluisa kuudes kenttäpelaaja. Jos pelit jatkuvat samaan malliin, on helppo povata Ilvekselle pitkää kevättä. 

Seuraa heitä:

  • Nicholas Baptiste
  • Henrik Haapala
  • Petri Kontiola

Kärpät

Kärppien koko kausi on ollut yhtä vuoristorataa. Runkosarja meni kuitenkin lopulta suhteellisen nappiin kun suora puolivälieräpaikka varmistui loppukierroksella. Lauri Mikkolan valmentama Kärpät oli todella sekainen lauma eikä mistään tullut mitään. Kärpät reagoi ja hankki kautensa lopettaneesta Jokereista jo aiemmin tutun Lauri Marjamäen puikkoihin. Marjamäen tulon jälkeen Kärpät on ollut parempi, mutta ei missään nimessä sillä tasolla millä sen pitäisi tuon budjetin joukkueella olla. Marjamäki on saanut perusasiat aika hyvälle mallille, mutta aikaa ei ole ollut tarpeeksi. 

Ilves on niin hyvin organisoitu joukkue, että Marjamäki saa keitellä melkoiset kärmeskeitot että Kärpät pystyvät haastamaan vielä Ilveksen tässä sarjassa. Ensimmäisessä ottelussa vaihtoon pommitettu Stanislav Galimov tuskin pelaa tässä sarjassa enää peliäkään vaan Joel Blomqvist jatkanee loppuun asti. Blomqvist tuli kesken ensimmäisen pelin tolppien väliin ja pelasi erinomaisesti. Myös toisessa ottelussa Blomqvist pelasi hienosti eikä voinut kahdelle takaiskulle mitään. 

Kärpät tarvitsee nyt kokeneilta pelimiehiltään venymistä ja suunnan näyttämistä. Mika Pyörälä, Juhamatti Aaltonen, Atte Ohtamaa, Ville Leskinen ja Saku Mäenalanen ovat olleet kaikki enemmän tai vähemmän surkeita kaksi ensimmäistä otteluaan. Unohtamatta ulkomaalaisia Troy Bourkea sekä Petter Emmanuelssonia joilla molemmilla tehotilasto on -3 kahden ottelun jälkeen.

Nähtäväksi jää mitä Kärpät keksii Ilveksen pysäyttämiseksi, mutta se kyllä vaatii yllä mainittujen pelaajien suurta tasonnostoa. Marjamäellä on nyt näytön paikka miten hän saa joukkueen syttymään kauden tärkeimmän pelin kynnyksellä. 

Seuraa heitä:

  • Juhamatti Aaltonen
  • Mika Pyörälä
  • Ville Leskinen

Ilves menee menojaan

Ilves on jatkanut siitä mihin runkosarjassa jäi. Peli on iloista, raikasta ja tehokasta eikä kahden ottelun jälkeen ole ollut pienintäkään hätää tässä sarjassa. Kärpät ei ole saanut peliään toimimaan lainkaan, eikä muutamassa yössä kovin suuria poppakonsteja keksitä sarjan kääntämiseksi. Kärpät ei ole pysynyt Ilveksen mukana lainkaan joka on nähtävissä myös jäähytilastoissa. Kärpät on ottanut kahteen otteluun peräti 11 kahden minuutin jäähyä ja jos tämä jatkuu, Ilves tekee kyllä paikoistaan ja menee menojaan. Ilveksen kotivoitolle yli kahden kertoimet ovat hunajaa. 

Ilves (60 min)

Vihje: