28.4.2022
klo
18:30
Liiga
Tappara - TPS
Tappara (ML)
Lucky Casino 1,56
Oikein
ASETA VETO

Liiga

28.4.2022 klo 18:30

Tappara - TPS 28.4.2022

Tänään Tapparalla on jälleen uusi mahdollisuus katkaista sarja ja juhlia mestaruutta kotiyleisönsä edessä. TPS otti tärkeän voiton tiistaina jälleen vähämaalisessa ottelussa numeroin 1-0. Pystyykö Tappara katkaisemaan turkulaisten pyristelyn ja juhlii Nokia Areenan ensimmäisiä kultajuhlia? 

Tappara johtaa 3-1 otteluvoitoin finaalisarjaa. Sarjan aiemmat ottelut ovat olleet erittäin tasaisia, kun kaksi ensimmäistä päättyi 2-1 tulokseen, kolmas 3-1 ja viimeisin TPS:lle 1-0. Tapparalla on vielä muutama ottelupallo katkaisuun, mutta TPS on melko vaikeassa tilanteessa, kun yhtäkään ottelua ei saa enää tässä kohtaa hävitä mikäli mielii Kanada-maljaa nostella tänä keväänä. 

Tappara

Tapparan pudotuspelit ovat menneet erinomaisesti. Kaksi ensimmäistä ottelusarjaa Lukkoa ja KooKoota vastaan olivat melkoista ylijuoksua eikä kirvesrinnat saaneet todellista vastusta kummastakaan. Molemmat sarjat päättyivät 4-1 otteluvoitoin Tapparalle ja vasta finaalissa joukkue on saanut vertaisensa vastuksen. Kuitenkin voitot ovat 3-1 Tapparalle ja mahdollisuus katkaista sarja ja kausi tähän samoin lukemin kuin kaksi edellistä. 

Sarja TPS:ää vastaan on ollut erittäin tasainen jonka tietysti huomaa aiempien otteluiden tuloksista. Maaleilla ei ole mässäilty ja tarkkaa peliä on nähty kummaltakin joukkueelta. Tappara ei saanut vielä katkaistua sarjaa tiistaina, mutta nyt kotiyleisön edessä siihen olisi taas oiva mahdollisuus. 

Tehottomuus on vaivannut Tapparaa, kuten myös TPS:ää tässä finaalisarjan aikana ja siihen on löydyttävä muutos mikäli ns. kaula halutaan katkaista. Tiistaina nollille jääneet kirvesrinnat tulevat varmasti kovaa heti ottelun alussa eikä olisi ihme jos valmentaja Jussi Tapola tekisi ketjumuutoksia tähän viidenteen otteluun. 

Maalivahti Christian Heljanko on koko finaalisarjan ajan ollut erinomainen, eikä siihen tule tänäänkään Tappara kaatumaan. Nyt pitää vain löytyä vielä yksi vaihde silmään kärkiketjujen kavereilta että Nokia Arenalla päästään juhlistamaan kultakekkereitä. Veli-Matti Savinainen, Kristian Kuusela, Anton Levtchi jne. Pelaajia tähän muottiin on melkoisen paljon tarjolla ja kuka tahansa heistä voi tänään olla avainasemassa. 

Seuraa heitä:

  • Christian Heljanko
  • Kristian Kuusela
  • Anton Levtchi

TPS

TPS on jälleen pakkovoiton edessä. Tiistaina joukkue otti hienon taisteluvoiton kotiyleisönsä edessä lukemin 1-0 ja pitkitti sarjaa vielä ainakin hetkisen. Tänään on taas otettava voitto ja tällä kertaa vieraskaukalosta kivikovan Tapparan kustannuksella, jotta haaveet vielä säilyvät.

TPS on ollut sarjassa ehkä hienokseltaan niskan päällä vaikka voitot ovatkin jo 3-1 Tapparalle. Ottelut ovat olleet erittäin tasaisia ja ehkä erikoistilannepelaaminen on muodostunut akilleen kantapääksi tässä kohtaa. TPS:n ylivoima on ollut surkeaa oikeastaan koko kauden ja siihen pitää Jussi Ahokkaan kiinnittää tänäänkin huomiota jos haluaa kaukalosta poistua voittajana. 

TPS:n pudotuspelien superketju Pyyhtiä-Pärssinen-Nurmi on ollut melko pimennossa koko finaalisarjan, joten sieltä osastolta täytyy nousta tehomiehiä. Kärkiketjujen takaa tulee aivan liian vähän taustatukea, joten jos ykkönen ei ole parhaimmillaan, ei TPS voita tätä sarjaa tai ottelua millään. Nurmi johtaa pudotuspelien pistepörssiä 19 tehopisteellä ja on vahvasti pörssivoitossa kiinni. Toisena oleva Tapparan Joona Luoto on kolmen pisteen päässä. 

Maalivahtipeli on ollut tässä sarjassa suurimmassa osassa. Molemmissa päissä on liigan parhaimmistoon kuuluvat molarit ja TPS:n Kareev otti viimeisimmässä ottelussa ison voiton pitämällä nollapelin, joka oli venäläiselle jo kauden neljäs pudotuspeleissä. Kiekko on tarttunut Kareeville 92,45% varmuudella. 

Seuraa heitä:

  • Andrei Kareev
  • Markus Nurmi
  • Mikael Pyyhtiä

Tappara nappaa mestaruuden kotiyleisön edessä

Tappara käyttää toisen ottelupallonsa hyväksi katkaisten TPS:n pyristelyn ja juhlii mestaruutta toivon mukaan täyden kotiyleisön edessä. Tapparan rosterin laajuus on vain liikaa TPS:lle joka taistelee mukana vain ykkösketjunsa ja ilmiliekeissä olevan maalivahdin ansiosta. TPS:n erikoistilannepelaaminen on ollut surkeaa koko kauden eikä tänäänkään siihen ole luvassa muutoksia. 

Tapparan voitto (ML) on hyvä pelikohde ja tänään Tampereella juhlitaan Tapparan kultaa, joka olisi kirvesrintojen seurahistorian kahdeksastoista. 

Vihje: 
Tappara ML