28.1.2022
klo
15:00
Liiga
TPS - Lukko
Lukko (60 min)
William Hill 2,15
Oikein
ASETA VETO

Liiga

28.1.2022 klo 15:00

TPS - Lukko 

Turussa kohtaavat viime aikoina petrannut TPS sekä käsittämättömässä iskussa oleva Rauman Lukko. TPS voitti viimeisessä ottelussaan Ässät lukemin 3-1 ja Lukko omansa niin ikään Ässiä vastaan, 5-2.

Lukko teki seuraennätyksen Ässiä vastaan ja otti jo peräti 11 voittonsa peräjälkeen. Lukko on noussut huimalla suorituksella jo runkosarjan kuudennelle sijalle. TPS on hieman parantanut peliään pitkän tuskaisen taipaleen jälkeen ja on nyt kolmesta viime ottelusta ottanut kaksi voittoa. TPS on sijalla seitsemän.

Kauden keskinäiset ottelut ovat voitoin 3-1 TPS:lle, kun joukkue otti alkukauden kolmesta ensimmäisestä ottelusta voitot lukemin 5-3, 1-0 ja 4-2. Lukko voitti joukkueiden viimeisimmän kohtaamisen 4-2. 

TPS

TPS:n alkukausi sujui tilastojen valossa erinomaisesti ja joukkue roikkui pitkään sarjataulukon kärjessä melko suvereenilla piste-erolla. Jotain kuitenkin tapahtui eikä pelistä oikein ole sen jälkeen löytynyt punaista lankaa. Joukkueella oli peräti seitsemän ottelun tappioputki ennen kolme viimeistä otteluaan joissa peli on jo näyttänyt vähän paremmalta ja voittojakin on napsunut 2/3.

Koko kauden vaivannut maalinteko on ollut TPS:n suurin ongelma. Joukkue on tehnyt Liigassa toiseksi vähiten maaleja (81), joka on isolla budjetilla operoivalle joukkueelle mitätön määrä. Vähemmän maaleja on tehnyt vain Vaasan Sport. Toisaalta taas puolustus ja maalivahtiosasto on toiminut moitteettomasti eikä turkulaiset ole päästäneet kuin 83 maalia omiin. 

TPS:n kultakypärää kantaa joukkueen maalitykki Markus Nurmi, joka on tehtaillut jo 14 maalia 34 otteluun. Toisena on loukkaantumisista kärsinyt Juuso Pärssinen, joka kuitenkin pelaa erinomaista kautta ja kasassa on nyt 23 otteluun 22 tehopistettä. Myös kauden alussa pitkään loukkaantuneena ollut Jonne Tammela on äitynyt oivaan vireeseen. 18 otteluun on syntynyt 13 tehopistettä joista peräti 9 on maaleja. Maaleja TPS nyt tarvitsee ja katse kääntyy näihin tehopelaajiin.

Seuraa heitä:

  • Markus Nurmi
  • Juuso Pärssinen
  • Jonne Tammela

Lukko

Lukko on katastrofaalisen alkukauden jälkeen päässyt siihen vireeseen jota siltä odotetaan. Joukkue on 11 ottelun voittoputkessa eikä sille näy pysäyttäjää. Lieko sitten tähtipelaaja Kristian Pospisilin sopimuksen purku ennen voittoputken alkua ollut isoin tekijä tässä, vai joku muu syy. Sitä voi jokainen miettiä itsekseen. 

Lukko on runkosarjan sijalla kuusi ja taistelee nykyvireellään tosissaan paikasta neljän joukkoon. Marko Virtanen on saanut nostettua joukkueensa pohjamudista uskomattomalla tavalla. Joukkueen tähtipelaajat ovat pikkuhiljaa heräilleet tähän kauteen ja alkanut tekemään tulosta. Myös maalivahtipeli on kohentunut, kun Lassi Lehtisen kirittäjäksi hankittiin venäläinen Artjom Zagidulin, joka on ottanut pienoisen yliotteen Lehtisestä ja noussut ns. ykkösveskariksi. 

Lehtisen kausi on ollut vaikea tilastojen valossa, kun Lehtinen pelasi lähes kaikki pelit Lukon maalilla tuon vaikean jakson aikana eikä pystynyt kannattelemaan joukkuetta samalla tavalla kuin viime kaudella. Nyt pelin parantuessa myös Lehtisen pelissä on kuitenkin nähtävissä selkeästi uusi tuleminen. 

Lukon paras pistemies on puolustaja Vili Saarijärvi, joka on tuttuun tapaan paukutellut kovat tehot tiskiin. 37 otteluun 28 tehopistettä on puolustajalle erinomainen lukema joka oikeuttaa puolustajien pistepörssin sijalle 1. Toisena Lukon pistepörssissä on alkukaudesta syväjäässä ollut sentteri Arttu Ilomäki, joka on viime peleissä alkanut tekemään paljon pisteitä. Ilomäki on tehnyt kolmeen viimeiseen otteluun tehot 0+6. 

Seuraa heitä:

  • Artjom Zagidulin
  • Arttu Ilomäki
  • Vili Saarijärvi

Vierasvoittoa lapulle

TPS:stä ei ole Lukon voittoputken katkaisijaksi. Lukko on kovassa vireessä ja TPS hakee vielä parastaan. Lukko on viime aikoina tehnyt paljon maaleja ja itseluottamus on tapissaan. Toisin kuin TPS:llä. Lukolla on nyt mahdollisuus vankistaa paikkaansa kuuden joukossa ja kasvattaa pesäeroa TPS:ään.. 

William Hill tarjoaa erinomaisen 2,15 kertoimen vierasvoitolle, johon kannattaa tarttua. 

TPS - Lukko 2 (1X2)

William Hill 2,15