27.3.2022
klo
17:00
Liiga
TPS - HIFK
HIFK (ML)
Lucky Casino 2,00
Hävitty
ASETA VETO

Liiga

27.3.2022 klo 17:00

TPS - HIFK

Gatorade Centerissä aloitetaan kevään ensimmäiset pudotuspelit. Vastakkain ovat jo viime keväältä tutut joukkueet TPS ja HIFK.  TPS sijoittui runkosarjassa sijalle neljä ja HIFK sijalle viisi, joten turkulaiset lähtevät otteluun kotiedun turvin. TPS:n peli runkosarjan lopussa oli varsin mainiota ja HIFK:n taas täysin päinvastainen, eli surkea. Toki viimeisessä pelissä Lukkoa vastaan HIFK pelasi erinomaisesti ja varmisti viidennen sijan helpolla 5-1 voitolla. 

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella neljä kertaa, joista voitot ovat 3-1 TPS:lle. HIFK voitti ainokaisensa 5-2 ja TPS omat ottelunsa 2-1, 4-2 ja 4-0. HIFK:lla on varmasti revanssin maku suussa, kun viime kaudella turkulaiset lähettivät joukkueen pronssiotteluun voitoin 3-1 ja tälläkin kaudella TPS on dominoinut keskinäisiä otteluja. 

TPS

TPS:n runkosarjan loppu oli menestys. Joukkue nousi neljännelle sijalle ja varmisti kotiedun juurikin pudotuspelivastustajan HIFK:n nenän edestä. Joukkue voitti viisi viimeistä otteluaan ja pelasi erittäin tiivistä puolustuspeliä ja maalintekokin onnistui kiitettävästi. Kymmenen ottelun otannalla TPS oli eniten maaleja tehnyt joukkue vaikka lähes koko kauden joukkue kamppaili maalinteon vaikeuden kanssa. 

Kahdeksan parhaan joukkoon selvinneiden joukkueiden kesken TPS on toiseksi vähiten maaleja tehnyt joukkue. Takana on ainoastaan Kookoo joka teki kauden aikana 148 maalia, TPS 151. Vertauksena esimerkiksi HIFK:hon joka teki kauden aikana 174 maalia mikä on vasta kolmanneksi eniten. Maalinteko on se mihin TPS:n pitää kiinnittää huomiota, koska HIFK:n tulivoimainen arsenaali kyllä tekee omista paikoistaan, eli pelkästään puolustamalla joukkue ei tätä sarjaa tule voittamaan. 

TPS:n maalivahtitilanne on erinomainen. Koko kauden tasaisesti pelannut Andrei Karejev on ottanut sankarin viittaa harteilleen viime aikoina ja pelannut erinomaisesti. Alla on nollapeli Saipaa vastaan runkosarjan viimeisestä ottelusta. Karejevin varavahtina on Eetu Anttila joka tuskin saa pudotuspelivastuuta ilman loukkaantumisia. Anttilakin pelasin runkosarjassa ihan mukavasti joten ei TPS:llä suuren suurta hätää ole mikäli Karejeville ei koppi tartu tai loukkaantuu. 

Runkosarjan lopussa ikävästi loukkaantunut Juuso Pärssinen toivottavasti on jo mukana pudotuspeleissä. Pärssinen on erittäin tärkeä palanen TPS:n hyökkäyskalustoa ja olisi musertavaa mikäli hän ei olisi kokoonpanossa heti sarjan alusta. Markus Nurmi on ollut erinomainen ja kantaakin kultakypärää turkulaisilla. Nurmi teki runkosarjan 56 ottelussa 39 tehopistettä, joista 20 oli maaleja. Toiseksi tehokkain pelaaja oli huippukautta pelaava Mikael Pyyhtiä joka teki 35 pistettä, joista peräti 21 oli maaleja. 

Seuraa heitä:

  • Andrei Karejev
  • Markus Nurmi
  • Mikael Pyyhtiä

HIFK

HIFK:n runkosarjan loppuhetkien otteet olivat surkeita. Joukkue on voittanut viidestä edellisestä ottelusta vain kaksi ja musersi haaveet kotiedusta häviämällä tärkeimmällä hetkellä esimerkiksi häntäpään joukkue JYPille kolme pistettä. HIFK on kärsinyt myös viime aikoina maalinteon kanssa, joka on hieman erikoista kun joukkueesta löytyy niin paljon tulivoimaa. Runkosarjan viimeinen ottelu Lukkoa vastaan kuitenkin osoitti että laajuutta,taitoa ja maalintekotaitoa löytyy kyllä. 

Uusista hankinnoista Teemu Turunen on istunut pari peliä jo katsomossa. Turunen ei ole vastannut vielä muutaman kauden tasoaan vaan on hakenut peliään. Turunen on kuitenkin varmasti kokoonpanossa kun tosipelit alkaa. Iiro Pakarinen on vakuuttanut ainakin allekirjoittaneen, Pakarinen osaa viimeistellä, taklata ja raastaa armottomasti illasta toiseen. Uusista hankinnoista myös Miikka Salomäki teki debyyttinsä runkosarjan kahdessa viimeisessä ottelussa ja vakuutti rouhealla pelityylillään. Salomäessä on myös ratkaisupotentiaalia. 

HIFK:n suurin kysymysmerkki on kuitenkin maalivahtiosastolla. Michael Garteig oli päässyt juuri hyvään vireeseen, mutta loukkaantui kauden lopussa eikä enää palaa tällä kaudella tolppien väliin. Torjuntavastuun ottaa nyt loppupeleissä Niilo Halonen, joka käytännössä oli ykkösveskari koko kauden ennen omaa loukkaantumistaan runkosarjan loppuneljänneksellä. Halonen on ollut hyvä koko kauden, mutta torjuntaprosentti ei kuitenkaan mairittele miestä samalla tavalla kuin voittoprosentti joka on reilusti yli 70%. 

HIFK:n tehokkain pelaaja oli Jere Innala joka teki 54 peliin 48 tehopistettä. Toiseksi tehokkain oli Eetu Koivistoinen 43 pisteellä. HIFK:n laaja rosteri on sen avain tähän kevääseen, kun joukkueella on mahdollisuus kierrättää huippupelaajia pelistä toiseen jos sarja venyy pitkälle. Joka pelistä tulee joka tapauksessa puuttumaan aina laadukkaita pelaajia, koska viidellä hyökkäysketjulla joukkue ei voi ikävä kyllä operoida. 

Seuraa heitä:

  • Miikka Salomäki
  • Niilo Halonen
  • Jere Innala

HIFK ottaa kotiedun takaisin

HIFK osoitti runkosarjan lopussa Lukkoa vastaan, että tulivoimaa löytyy kyllä ja joukkue on koottu hyvin pudotuspelejä ajatellen. Löytyy taitoa, nopeutta ja rouhijoita. HIFK:n laaja kokoonpano on turkulaisia niin paljon vahvempi, että vaikea on odottaa muuta kuin HIFK:n voittoa tästä ottelusta ja kenties koko sarjasta. TPS on toki pelannut hyvin viime aikoina, mutta maalinteko on ollut koko kauden kysymysmerkki. Maalivahtipelin onnistuessa on TPS:llä mahdollisuus, mutta kovaan paikkaan joutuu turkulaispakisto ja Andrei Karejev tänään ja koko sarjassa. HIFK:n voitto (ML) on hyvä vetokohde näillä kertoimilla. 

TPS -  HIFK 2 (ML)

Vihje: