25.4.2022
klo
18:30
Liiga
Tappara - TPS
Alle 4,5 maalia
Mr Green 1,67
Oikein
ASETA VETO

Liiga

25.4.2022 klo 18:30

Tappara - TPS 25.4.2022

Finaalien kolmas osaottelu pelataan tänään Nokia Arenalla. Tappara johtaa finaalisarjaa jo 2-0 joten TPS:n on pikkuhiljaa pakko ottaa se vierasvoitto mikäli mielii finaaleista voittajana poistua. Molemmat ottelut ovat olleet äärimmäisen tasaisia ja päättyneet tiukkoihin 2-1 Tapparan voittoihin joista viimeisin vasta jatkoajan jälkeen. 

TPS on ollut hyvä, jopa parempi kuin monet saattoivat odottaa ja laittanut Tapparan erittäin ahtaalle näissä kahdessa finaaliottelussa. Maalivahtipeli on ollut molemmilla joukkueilla timanttia ja sarja ratkennee pieniin asioihin, kuten yksilötaitoon ja erikoistilanteisiin. Tasaviisikoin nämä kaksi finalistia ovat erittäin tasaväkisiä. 

TPS on nyt tiukan paikan edessä, koska nyt on se paikka kun voitto on otettava tai finaalisarja lässähtää melko nopeasti. Neljän voiton putki Tapparasta kuulostaisi jo liian pahalta. 

Tappara

Tappara on ollut finaalisarjassa parempi, mutta ei kuitenkaan tasollaan johon se kykenisi. TPS on pistänyt kirvesrinnat yllättävän ahtaalle ja viimeisessä pelissä TPS oli huomattavasti parempi joukkue ja Tappara sai voittonsa hieman halvalla jatkoerässä. Sarja on tietysti aivan auki vielä vaikka 2-0 johdossa Tappara onkin. 

Tapparan parhaimmistoa tässä finaalisarjassa ja koko pudotuspeleissä on ollut maalivahti ja puolustuspeli. Christian Heljanko on ollut varsinkin tässä finaalisarjassa erinomaisessa iskussa ja TPS saa tehdä täyden päivätyön ohittaakseen tulikuuman veskarin. Kummassakin ottelussa vain yhden maalin päästänyt Heljanko on pudotuspelien torjuntatilastoissa aivan kärkiluokkaa vastustajan maalivahdin Kareevin ohella. 

Hyökkäyspeli on hieman sakannut finaaleissa, mutta tulivoimaa Tapparalta kuitenkin löytyy. Joona Luoto on tehtaillut uskomattomat 16 tehopistettä 11 otteluun, joka on melkoinen tasonnosto runkosarjan pisteistä vaikka hyvin pelasikin siellä hieman erilaisessa roolissa. Nyt kuitenkin tehot ovat löytyneet ja Luoto löytyy pudotuspelien pistepörssin toiselta sijalta heti finaalivastustajan kultakypärän Markus Nurmen jälkeen. 

Edellisen ottelun ratkaisseen Charles Bertrandin loppuja finaalipelejä on myös mielenkiintoista seurata. Vähälle vastuulle pudotuspeleissä jäänyt Bertrand oli erittäin pirteä edellisessä ottelussa ja voittomaali jatkoerässä teki varmasti miehen itseluottamukselle hyvää, vaikka kiekko menikin onnekkaasti sisään. Miehen eleestä näkyi että nyt putosi iso kivi sydämeltä ja koko joukkue oli tukemassa ranskalaista onnittelujen kera. 

Seuraa heitä:

  • Joona Luoto
  • Christian Heljanko
  • Charles Bertrand

TPS

TPS:n pudotuspelit ovat menneet kokoajan parempaan suuntaan. Puolivälieräsarja HIFK.ta vastaan oli hyvä, mutta taso oli kaukana kuitenkin verrattuna Ilves välieriin tai tähän finaalisarjaan. TPS on ollut hallitsevampi osapuoli molemmissa finaaliotteluissa ja olisi ainakin allekirjoittaneen mielestä ansainnut palkinnon varsinkin viimeisestä ottelusta jossa joukkue hallitsi melkein koko peliä. 

Ei auta itku markkinoilla vaan Tappara on jo 2-0 johdossa ja TPS:n pitää olla tehokkaampi omissa paikoissaan. Maalivahtipeli on erinomaista, joten sen taakse ei voida mennä vaan tehokkuutta pitää löytyä hyökkäysosastolta vaikka finaalisarjat ja pudotuspelit ylipäätänsä ovatkin hyvin tarkkaa puolustusvoittoista peliä. Ykkösketju on ollut hyvä, mutta Tappara on aika hyvin saanut pimennettyä Pyyhtiä-Pärssinen-Nurmi ketjun. Markus Nurmi teki kuitenkin seurahistoriaa edellisessä ottelussa saalistaessaan syöttöpisteen TPS:n ainokaiseen. Nurmen 19 tehopiste on TPS seurahistorian suurin määrä pudotuspeleissä koskaan. 

Andrei Kareev on ollut virkaveljensä Heljangon tapaan kenties suurin joukkueen sankari pudotuspeleissä. Takuuvarmaa peliä eikä ohipelejä tai helppoja maaleja kovin montaa ole mennyt kevään aikana. Kareev on Heljangon tapaan torjuntatilastoissa aivan kärkeä eikä olisi ihme vaikka Kareev pomppaisi kauden jälkeen rapakon taakse yrittämään NHL unelmaa. Kareev kuitenkin ilmeisesti on jatkamassa kauden jälkeen turussa, kun huhut kertoo vuoden jatkosopimuksesta. 

Nyt on TPS:n lähes viimeinen paikka iskeä ja ottaa vierasvoitto tampereelta. 3-0 tilanteesta ei kovin moni joukkue pysty Tapparaa enää haastamaan, kun neljä voittoa pitäisi kairata putkeen. Tiukka ja tasaväkinen ottelu tästäkin tulee ja saattaa olla että pomppujen kautta tämäkin ottelu ratkaistaan. 

Seuraa heitä:

  • Andrei Kareev
  • Markus Nurmi
  • Pyyhtiä-Pärssinen

Vähämaalinen taistelu jälleen luvassa

Edellisten otteluiden tapaan ottelu tulee olemaan erittäin tarkkaa ja suurella todennäköisyydellä hyvin vähämaalinen. Kaksi edellistä ottelu on päättynyt lukemin 2-1 ja edellinenkin vasta jatkoajan jälkeen. Molemmilla joukkueilla on kevään ja kenties koko kauden parhaat maalivahdit luukulla joten maalinteko ei ole helppoa tiiviin puolustuspaketin takana. Molempien maalinteko on myös hieman tökkinyt ja Tapparakin on saanut pimennettyä hienosti TPS.n kärkiketjun, joka on ollut tulikuumassa vedossa kevään aikana. 

Alle 4,5 maalia varsinaisen peliajan puitteissa on hyvä pelikohde näillä kertoimilla.

Vihje: 
Alle 4,5 maalia