25.2.2022
klo
18:30
Liiga
Sport - TPS
Alle 4,5 maalia
William Hill 1,76
Hävitty
ASETA VETO

Liiga

25.2.2022 klo 18:30

Sport - TPS

Vaasan Sähkö Areenalla toisensa kohtaavat hienosti viime aikoina esiintyneet Sport ja TPS. Sport on kahden ottelun voittoputkessa ja peräti seitsemän ottelun pisteputkessa. TPS on voittanut viisi viimeistä otteluaan ja ollut erinomainen etenkin omassa päässä päästäen ainoastaan kolme maalia noissa viidessä kamppailussa. 

TPS täydensi rivejään KHL:stä saapuneilla veljeksillä Vjacheslav ja Vladislav Usheninilla. Kumpikaan veljeksistä ei ole päässyt vielä pisteiden makuun, mutta kaikesta tekemisestä näkee, että kyseessä ovat erinomaiset vahvistukset turkulaisille. Sport ei ole täydentänyt rivejään siirtorajan loppuhetkillä ja tuskin täydentääkään. 

Joukkueiden aiemmat kohtaamiset tältä kaudelta ovat 2-0 Sportille, kun ensimmäinen ottelu päättyi lukemin 3-2 ja toinen 3-1. Turkulaisilla on nyt revanssin paikka. 

Sport

Sport on liigassa vähiten maaleja tehnyt joukkue, mutta murskasi viimeisimmässä ottelussaan Saipan peräti 7-1. Vaasassa oli selkeästi tunnelmaa, kun yleisöä pääsi vihdoin hallille asti katsomaan ottelua ja kotijoukkue osoitti kiitoksensa. Etenkin heikohkosti tällä kaudella esiintynyt voimahyökkääjä Olavi Vauhkonen oli tehokkaalla pelipäällä tehden tehot 2+1. Vauhkosen koko kauden saldo on nyt 31 otteluun tehot 8+10. 

Sport on ollut erinomaisessa lennossa jo pitkään ja on napsinut pisteitä seitsemästä perättäisestä ottelustaan. Harmittavasti hyvä vire on kenties löytynyt liian myöhään, koska pudotuspeliviivan viimeisellä paikalla oleva Kalpa on vielä 12 pisteen päässä. 

Risto Dufvan luotsaama Sport on tosiaan tehnyt vähiten maaleja liigassa ja on ainoa joukkue joka on vielä alle sadan maalin (97). Se näkyy pelaajien pistemäärissä, mutta on myös yksi suurimmista tekijöistä että Sport ei tällä kaudella pudotuspeleihin hyvin suurella todennäköisyydellä mene. Sportin paras pistemies on Turo Asplund 25 pisteellä. Puolustaja Shaun Heshka on samassa pistemäärässä, mutta vähemmällä maalimäärällä, joten kultakypärä pysyy vielä ainakin toistaiseksi Asplundin päässä. Heshkan viimeaikaiset otteet ovat kyllä olleet erinomaisia ja kokenut kanadalainen voi hyvinkin olla kauden päätteeksi Sportin paras pistenikkari. 

Maalivahti ja puolustuspeli Sportilla on kuitenkin toiminut hyvin läpi kauden ja ottelut ovat olleet hyvin tasaväkisiä ja monesti maalin pelejä. Mikäli Sport saisi edes hieman tehokkuutta hyökkäyspelaamiseen voisi nykyinen sarjasijoitus olla täysin eri. 

Seuraa heitä:

  • Olavi Vauhkonen
  • Shaun Heshka
  • Rasmus Reijola

TPS

TPS on ollut erinomaisessa iskussa jo pitkään. Joukkue on viiden ottelun voittoputkessa ja kymmenestä viime ottelusta joukkue on voittanut seitsemän. Tuon viiden ottelun voittoputken aikana turkulaiset ovat päästäneet ainoastaan kolme maalia mikä on naurettavan kova suoritus. TPS:n kausi on ollut maalimäärissä hyvinkin samanlainen kuin illan vastustajan Sportin. TPS kärsi pitkään maalinteon vaikeuksista eikä vieläkään ottelut mitään maali-iloittelua ole olleet, mutta puolustus ja maalivahtipeli on ihan liigan eliittiä. 

Turkulaiset hankkivat täydennystä ja maalintekovoimaa näin siirtorajan kynnyksellä, kun venäläiset Vjacheslav ja Vladislav Ushenin saapuivat joukkueeseen. Veljekset ovat jo pelanneet kaksi ottelua joukkueessa, mutta vielä pistesarake ei ole täyttynyt. TPS on varmasti aktiivisesti vielä siirtorajan kynnyksellä kalassa ja on mielenkiintoista nähdä mitä ylipäätään koko liigan sisällä siirtorajan lopussa tulee tapahtumaan. 

TPS on tällä hetkellä kiinni suorassa pudotuspelipaikassa eikä näillä otteilla sen menettämisestä ole pelkoa. Toki sarja on erittäin tasainen, kun seitsemäntenä oleva Kärpät ja kahdeksantena oleva Lukko ovat vain yhden ja kolmen pisteen päässä. Lukolla toki peräti neljä ottelua vähemmän pelattuna eri ottelusiirtojen myötä. 

TPS:n paras pistemies on Juuso Pärssinen. 35 ottelussa 30 tehopistettä on kova suoritus, kun katsoo muiden pelaajien piste ja pelimääriä. Pärssinen on pelannut noin 10 ottelua muita vähemmän ja on silti tukevasti joukkueensa pörssikärki. TPS:n harmiksi sensaatiomaisesti olympialaisissa esiintynyt Juraj Slafkovsky ei ole vielä pelikelpoinen saatuaan liigassa kuuden ottelun pelikiellon ennen kisoja. Slafkovsky on ilmeisesti edustuskelpoinen ensi viikon JYP ottelussa. 

Seuraa heitä:

  • Vjacheslav Ushenin
  • Vladislav Ushenin
  • Juuso Pärssinen

Tarkka ja vähämaalinen ottelu 

Vastassa on kaksi erittäin vähän maaleja tehneet joukkueet joiden puolustus ja maalivahtipeli on ollut todella hyvässä vireessä. Kauden aiemmat kohtaamiset ovat olleet myös tasaisia ja vähämaalisia kamppailuja. Vaasalaiset saivat viimeisimmässä ottelussa hanoja hieman auki voittamalla Saipan peräti 7-1, mutta koko kauteen peilaten tuo temppu tuskin tulee ihan heti uusiutumaan. Alle 4,5 maalia (60min) on tähän kohtaan oiva pelikohde rustata lapulle. 

Sport - TPS alle 4,5 maalia


Vihje: