24.11.2021
klo
18:30
Liiga
JYP - Jukurit
ML 2
Betsson 1,58
Hävitty
ASETA VETO

Liiga

24.11.2021 klo 18:30

JYP - Jukurit

Valmennustaan vahvistanut JYP kohtaa Jukurit

Valmennustaan juuri Juha Juujärvellä vahvistanut JYP kohtaa kautensa hienosti aloittaneen Mikkelin Jukurit. Molemmat lähtevät otteluun tappioputkien saattelemana. Jukurit on hävinnyt maajoukkuetauon jälkeen molemmat ottelunsa, kun Kouvolasta ei irronnut pistettäkään 4-2 tappion myötä. Ilvestä vastaan tappio tuli vasta rankkareilla.

Jypin kausi on taas niin murheellinen, että sanoja on vaikea löytää, ainakaan positiivisia. Joukkue rämpii peräti 10 ottelun tappioputkessa ja maaleja näissä otteluissa on tehty jyväskyläläisten verkkoon noin 5 maalin keskiarvolla. Toki viimeisissä kahdessa ottelussa Ilves ryöpytti hurrikaaneja lukemin 6-1 ja sitä ennen Kärpät antoi isän kädestä peräti 10-1 voiton myötä. 

JYP

JYP tosiaan on peräti 10 ottelun tappioputkessa, eikä pelissä ole tällä hetkellä yhtään osa-aluetta joka toimisi. JYP toi alkuviikosta apuvalmentajaksi Juha Juujärven, joka korvaa aiemmin tehtävässä toimineen Jukka Varmasen. Lähtökohtaisesti tämä ei kuitenkaan JYP:n ongelmia korjaa. Peräti 51 maalia viimeisessä kymmenessä ottelussa päästäneen JYP:n ongelmat ovat maalivahtiosastolla ja erittäin löysästi joukkueeseen sitoutuneissa pelaajissa. Hommia ei paineta tarpeeksi, selkä suoristuu ja lähestulkoon katkeaa välittömästi takaiskun koittaessa. 

Kaksi edellistä tappiota Ilvestä ja Kärppiä vastaan olivat suuri pohjanoteeraus joukkueelta. 16 maalia omiin ja 2 tehtyä ei ole millään mittarilla hyväksyttävää. Ykkösveskarina häärivä Markus Ruusu ei ole pystynyt kannattelemaan joukkuetta lainkaan. Viime peleissä vaihtopenkillä pelinsä aloittanut Topias Leinonenkaan ei varmasti toivonut liigadebyytissään vastaavaa alkua. Leinonen joutui Kärpät ottelun puolessa välissä tolppien väliin ja joutui antautumaan seitsemän kertaa, eikä torjuntojakaan kertynyt kuin 12. 

Juha Juujärven lisäksi JYP teki sopimuksen jo entuudestaan tutulle Anton Stråkalle, joka saapuu hurrikaanilaumaan tammikuuhun asti ylettyvällä sopimuksella. Stråka on alkukauden pelannut Mestiksessä Ketterän paidassa 17 ottelussa tehoin 5+8=13. Stråkan ja Juujärven palkkaamiset eivät tuo tarvittavaa muutosta, vaan erityisesti ulkomaalaispelaajien pitäisi nyt näyttää, että heidät on hankittu joukkueeseen tekemään tulosta eikä pyörimään esimerkiksi nälkäisten junnujen peliajan tiellä. 

JYP selkeästi tarvitsee loukkaantuneen 17-vuotiaan Joakim Kemellin takaisin ja nopeasti. Hieman surullista, mutta Kemell on ainoa, joka painaa hommia illasta toiseen ja tekee myös tulosta. 

Seuraa heitä:

  • Maalivahdit
  • Ulkomaalaispelaajat
  • Anton Stråka

Jukurit

Jukurit on aloittanut kauden melko pirteästi vaikka nyt kaksi viimeistä ottelua onkin päättynyt tappioon. Ennen maajoukkuetaukoa joukkue oli viiden ottelun voittoputkessa, jonka aikana kaatui TPS, Kärpät, Tappara, Lukko ja Sport. 

Kahdesta tappiosta huolimatta joukkueen peli on edelleen uomissaan ja hyvinkin pirteää. Ilvestä vastaan tullut tappio tuli vasta rangaistuslaukauksilla ja KooKoota vastaan tiukka ottelu päättyi lukemin 4-2. Päällikkö Jokinen on saanut joukkueen pelaamaan sitoutuneesti ja kurinalaisesti ja sitä kautta isojakin voittoja on saatu kaivettua. Jukurit majailee tällä hetkellä sijalla 11, mutta vain 3 pistettä esimerkiksi kahdeksantena olevaa Sportia takana. Jukurit on vahvasti pitämässä kiinni pudotuspelipaikasta näillä otteilla. 

Kärppien kanssa tehty vaihtokauppa, jossa Ouluun matkasi Axel Rindell ja Mikkeliin saapui vähälle vastuulle jäänyt Aatu Räty on osoittautunut hyväksi molempien kannalta. Rindellillä ei jostain syystä lähtenyt peli viime kauden tapaan liikkeelle ja Aatu Räty puolestaan on tehnyt jo neljässä pelissä tehot 4+2. 

Kapteeni Petrus Palmu on ollut Jukureiden tehokkain pelaaja ja kantaa joukkueen kultakypärää oikeutetusti. Myös tsekkiläinen Simon Stransky on ollut erittäin vahva koko alkukauden. Mielenkiintoista on myös saako Jukurit pidennettyä Joulukuun 18 päivään asti lainalla olevan Oliver Larsenin sopimusta loppukauden pituiseksi. Haluja luulisi olevan mikkeliläisillä, kun Larsen on joukkueensa tehokkain puolustaja Libor Zabranskyn kanssa, mutta 10 ottelu vähemmän pelanneena. Larsenilla on 13 ottelussa tehot 1+7. 

Seuraa heitä:

  • Aatu Räty
  • Oliver Larsen
  • Simon Stransky

Jukureiden voitto lapulle

JYP jatkanee rämpimistään, eikä pysty vastaamaan Jukurien aktiiviseen pelitapaan. Mielenkiintoista on nähdä myös kuinka monta katsojaa tähän tiistain jännitysnäytelmään saapuu. Lähtökohtaisesti odotukset siihen, että JYP olisi tässä parin päivän aikana keksinyt pelitavan uudelleen ja toipuneet parin viimeisen pelin murskajaisista on aika pienet. Jukurit taas haluaa päästä tiukemmin kiinni pudotuspelipaikkaan eikä pelissä suuria ongelmia ole, joten vierasvoitolla tappioputki poikki. 

Betsson tarjoaa Jukurien voitolle (sis. JA+RL) hyvän 1,58 kertoimen. 

JYP - Jukurit 2 (sis. JA + RL)

Betsson 1,58