22.2.2022
klo
18:30
Liiga
JYP - Kärpät
Yli 5,5 maalia
William Hill 1,90
Oikein
ASETA VETO

Liiga

22.2.2022 klo 18:30

JYP - Kärpät yli 5,5 maalia

Vastakkain tänään ovat kolme kertaa tällä kaudella kohdanneet JYP ja Kärpät. Kaikki aiemmat ottelut ovat olleet avointen ovien päiviä ja maaleja on tehtailtu runsaasti. Kauden ensimmäisen ottelun Kärpät voitti lukemin 6-2, toisen peräti 10-1 ja viimeisimmän ottelun oululaiset veivät numeroin 5-1. Kärpillä on siis selkeä niskaote jyväskylän pojista. 

JYP on peräti viiden ottelun tappioputkessa ja Kärpät kahden ottelun. Kärpät hävisi molemmat ottelunsa Kalpaa vastaan viikonloppuna. Ensimmäisen ottelun Kalpa vei lukemin 6-3 ja toisen osaottelun puhtaasti 4-0. Kärppien tilannetta hankaloittaa leijonien matkassa olleiden Atte Ohtamaan ja Saku Mäenalasen poissaolot. Kumpikaan ei vielä tänään ole mukana joukkueensa riveissä. JYP taas hävisi viimeisen ottelunsa Lukolle numeroin 6-1 ja viimeiseen viiteen otteluun JYP on tehnyt ainoastaan neljä maalia. 

JYP

JYP kärsii tällä hetkellä maalinteon vaikeudesta. Kärppiä vastaan on nyt hieno paikka korjata tätä tilannetta, kun oululaisten puolustus/maalivahtipeli ei ole ollut tasollaan. JYPin joukkueesta kuitenkin löytyy tulivoimaa Joakim Kemellistä tai esimerkiksi liigan maalintekijätilastossa kärkisijoilla majailevasta Reid Gardinerista. 

Kuten jo koko kauden on mainittu on JYPin tilanne hyvinkin surkea. Koko kausi on ollut yhtä vuoristorataa eikä valonpilkahduksia ole juuri näkynyt millään osa-alueella. JYP tiedotti oletetusti että nykyisen päävalmentajan Jukka Ahvenjärven optiota ei käytetä ensi kaudelle, joka on vain ja ainoastaan oikea ratkaisu. Jyväskylässä täytyy tehdä radikaaleja muutoksia jotta vuosittainen korpivaellus saadaan päättymään ja nostamaan JYP sinne minne se oletusarvollisesti kuuluu, pudotuspelijoukkueeksi. . 

JYP tarvitsee myös onnistujia nyt maalintekijöiltään. Etenkin vahvan syyskauden pelannut Joakim Kemell on ollut loukkaantumisensa jälkeen aivan eri mies, eikä ole pystynyt jatkamaan erinomaista pistevauhtiaan. Potentiaali kuitenkin on näkyvissä eikä se ole kadonnut mihinkään. Otteisiin vaikuttavat tietysti JYPin koko joukkueen surkeat otteet, mutta parempaan pitäisi silti pystyä. 

Kesken kauden peliaikaa hakemaan tullut maalivahti Konstantin Shostak pelannee JYPin kaikki loput pelit, kun varamaalivahti Markus Ruusu lähti loppukaudeksi ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolle Allsvenskaniin IF Troja-Lungbyn riveihin. Shostak ei ole pystynyt esittämään urotekoja heikosti puolustavan JYPin luukulla, mutta on kuitenkin selkeä ykkösveskari ja monessa muussa liigajoukkueessa olisi liigan eliittiä. 

Seuraa heitä:

  • Joakim Kemell
  • Reid Gardiner
  • Konstantin Shostak

Kärpät

Kärppien peli on JYPin tapaan melko sekaisin eikä asiaa auta, että selkeät tukipilarit Atte Ohtamaa ja Saku Mäenalanen kävivät nappaamassa parin viikon reissultaan olympialaisista kultaa. Etenkin Ohtamaan puuttuminen puolustuksesta on ollut iso asia, eikä tämänkaltaisiin menetyksiin olisi juuri varaa. Toki tälle ei mitään voinut, mutta miesten puuttuminen on näkynyt selkeästi. 

Kärpät hävisi molemmat back to back pelit Kalpaa vastaan hieman yllätyksellisesti viikonloppuna lukemin 6-3 ja 4-0. Ensimmäinen ottelu oli jo tukevasti Kärppien hallinnassa kun peli on 3-0 oululaisille jo ensimmäisen erän jälkeen, mutta toinen erä kaiken muuttaa voi. Kalpa teki peräti viisi maalia ottelun toisessa erässä ja kruunasi hienon nousunsa tyhjään maaliin kolmannen erän lopussa. Käsittämätön sulaminen näkyi joukkueiden toisessa ottelussa hermostuneisuudessa ja Kalpa marssi melko kevyesti 4-0 voittoon. 

Kärppien maalivahtipeli ei ole ollut alkukauden tasolla ja Stanislav Galimov ei ole lainkaan odotetulla tasollaan. Uskoisin, että varavahti Joel Blomqvist on maalilla tänään ja Galimoville annetaan toipumisaikaa viikonlopun heikosti menneistä peleistä. 

Kärpät ei saa vielä mukaan kultaleijonien mukana olleita Atte Ohtamaata eikä Saku Mäenalasta. Miehet ovat todennäköisesti edelleen juhlimassa historiallista olympiakultaa joukkueen kanssa ja se on ansaittua. Tosiasia kuitenkin on, että ilman näitä kavereita Kärpät ei pärjää toivotunlaisesti vaikka laatua rosterissa on muuallakin. Kuten aiemmin mainittua on Ohtamaan poissaolo kaikista suurin eikä puolustuksessa muita todellisia johtajia ole, varsinkin kun Topi Niemelä ei ole tasollaan ilman Ohtamaata vieressä. 

Mielenkiintoista on myös nähdä alkukauden JYPiä edustaneen Kärppien oman kasvatin Antti Kalaputaan paluu jyväskylään. Kalapudas siirtyi viime viikolla juurikin JYPistä takaisin Kärppiin loppukauden mittaisella sopimuksella. 

Seuraa heitä:

  • Joel Blomqvist/Stanislav Galimov
  • Antti Kalapudas
  • Topi Niemelä

Paljon maaleja tulossa 

Joukkueiden aiempia kohtaamisia peilaten on tänäänkin odotettavissa paljon maaleja. Kärppien maalivahtipeli on ollut viimeaikoina heikkoa ja nyt JYPillä on mahdollisuus korjata maalinteon vaikeudet. Kärpillä on tulivoimaa hyökkäyksessä vaikka kultasankarit puuttuvatkin eikä JYPin puolustus tai maalivahtipeli ole myöskään ollut vakuuttavalla tasolla juuri missään vaiheessa kautta. Yli 5,5 maalia ottelussa on hyvä pelikohde, johon kannattaa tarttua. 

JYP - Kärpät yli 5,5 maalia

Vihje: